Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/KIEMELT SZABÁLYVÁLTOZÁSOK

KIEMELT SZABÁLYVÁLTOZÁSOK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A 2019/2020-as bajnokság nemcsak új szabályokkal indult, de a Magyar Labdarúgó Szövetség a pirotechnika használatát, a jegyár kedvezmények biztosítását és a sárga, valamint piros lapok kiszabását is egyértelműsítette. A következőekben az MLSZ idei szezonra már vonatozó szabálymódosításait közöljük.

SZIGORODIK A PIROTECHNIKÁVAL VALÓ VISSZAÉLÉSEK BÜNTETÉSE

A nemzetközi irányelveket követve Magyarországon is jogszabály tiltja a pirotechnikai eszközök használatát, ennek indokoltsága megkérdőjelezhetetlen hiszen annak ellenére hogy a mérkőzéseken történő erőszakos cselekmények száma drasztikusan csökken, a pirotechnika használata miatt azonban számos súlyos baleset történt. A növekvő számú sérülések mellett ezen eszközök súlyos anyagi károkat is okoztak, a Magyar Labdarúgó Szövetség a személyi és anyagi károk elkerülésének érdekében az új szezon kezdete előtt Fegyelmi Szabályzatában szogorított ezen témakört érintő bekezdéseit. A pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1-10 milllió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után, többszöri előfordulás esetén a büntetés mellett szektorok bezárását eredményezheti.

Részletesen a következő linkeken olvashatnak a szigorításról : https://szovetseg.mlsz.hu/hir/serulesek-utan-szigoru-fellepes-a-pirotechnikaval-szemben
A pirotechnika veszélyei: https://szovetseg.mlsz.hu/hir/ezert-veszelyes-a-pirotechnika

MEGEGYEZŐ JEGYÁR KEDVEZMÉNYEK A HAZAI ÉS VENDÉGSZURKOLÓKNAK

A Magyar Labdarúgó Szövetség július eleji döntésének értelmében felhívta a mérkőzést rendező klubok figyelmét, hogy a jegyárakra vonatkozó kedvezmények estében sem lehet különbséget tenni a hazai, illetve vendégszurkolók között. Bár az erre vonatkozó szabály egyértelmű volt, mégis előfordult, hogy egyes sportszervezetek csak a hazai drukkerek számára biztosították a  kedvezményeket, az idei szezontól ugyanazok a kedvezmények kell, hogy vonatkozzanak a hazai és vendégszurkolókra is.

ÚJ SZEZON, ÚJ SZABÁLYOK

A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete tavasszal számos a sport szabályait érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el, melyek június 1-től kerültek bevezetésre, így a 2019/2020-as bajnokság hazai mérkőzéseire is ezen szabályok vonatkoznak. A módosításokat változtatás nélkül közöljük az MLSZ közleményéből.

• a sárga és piros lap bevezetése a csapatvezetők sportszerűtlen viselkedése esetén;
• a lecserélt játékosnak a határolóvonal legközelebbi pontján kell elhagynia a játékteret;
• kirúgás és a védő csapat javára, a saját büntetőterületükön belül megítélt szabadrúgás esetén, a labda az elrúgás pillanatától játékba kerül (megjátszható, mielőtt elhagyná a büntetőterületet).

A legjelentősebb módosítás talán a kezezést érinti, idén nyártól a támadócsapat által elkövetett nem szándékos kezezés is bizonyos esetekben büntetendő lesz.

Számos más egyéb módosítás mellett változni fog még az is, hogy:

• a támadó játékosoknak legalább 1 m távolságot kell tartaniuk a sorfaltól;
• a kezdésnél a pénzfeldobást nyerő csapat választhat, hogy elvégzi-e a kezdőrúgást;
• büntetőrúgáskor a kapusnak a kapuvonalon (nem előtte vagy mögötte) kell állnia, de a rúgáskor elég csak az egyik lábának a kapuvonalon (vagy azzal egy vonalban, ha a láb a levegőben van) lennie;
• és egy új labdaejtési eljárás is bevezetésre kerül (ideértve azokat az eseteket, amikor labdaejtéssel kell folytatni a játékot, ha a labda eltalálja a játékvezetőt, majd a kapuba kerül, ha a labdát birtokló csapat megváltozik, vagy ha egy ígéretes támadás indul).

A teljes szabálymódosítás ITT érhető el.

A három fő témakört további szabálymódosítások is kiegészítették, így a sárga és piros lapos figyelmeztetések a vezetőedzők és stábtagok is kaphatják, valamint a zárt kapus mérkőzéseken lehetőséget biztosítanak a 14 év alatti gyermemekek stadionba történő beengedésére, 20 fős csoportonként egy fenőtt kísérővel.

 

Tisztelettel kérjük a Kazincbarcika szurkolóit és a csapat mérkőzéseire kilátogatókat, hogy a fentebb említett rájuk vonatkozó részeket maradéktalanul legyenek szívesek betartani!

Hajrá Barcika!

Főkép forrása: pri.org
 

További híreink

HÁROM ÉVET HOSSZABBÍTOTTUNK FÓTYIK DOMINIKKAL

Dátum: 2020. júl 06. 18:00

Fótyik Dominik újabb három évet írt alá csapatunkhoz.

AUGUSZTUSTÓL MÁJUSIG TART A KÖVETKEZŐ SZEZON

Dátum: 2020. júl 06. 12:00

Elkészült a Magyar Labdarúgó Szövetség 2020/2021-es versenynaptára.

MEGVAN AZ ELSŐ NYÁRI IGAZOLÁSUNK

Dátum: 2020. júl 04. 20:00

A mindössze 17 éves védő, Dávid Zoltán Gergő a Kazincbarcika első nyári igazolása.

SZURKOLÓI KLUBDÉLUTÁNT TARTOTTUNK

Dátum: 2020. júl 02. 20:44

Szurkolói klubdélutánra várta a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club vezetősége az érdeklődőket.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk