Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/VASÁRNAP AZ MTK AZ ELLENFÉL

VASÁRNAP AZ MTK AZ ELLENFÉL

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A múlt heti válogatott szünet után ismét pályára lépnek az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei. Az NB2 idei nyolcadik fordulójában a Kazincbarcika ellenfele Magyarország második legsikeresebb futballklubja, azaz az MTK lesz.

Az 1901-ben alapított MTK Budapest 1903-tól a magyar első osztály meghatározó együttese volt, hiszen 23 alkalommal ünnepelhettek magyar bajnoki aranyérmet, 12-szer nyerték meg a Magyar Kupát, kétszer a Magyar Szuper Kupát és szintén kétszer került az MTK otthonába a Közép-európai kupa. A nagy múltra visszatekintő klub életében érdekesség még, hogy miközben 1903 és 2010 között, azaz 107 év alatt csupán két alkalommal esett ki a magyar első osztályból, 2011 és 2019 között, az elmúlt 8 évben már háromszor kényszerült búcsúzni az OTP Bank Liga küzdelmeitől.
Az MTK csapata 2016/2017-ben a DVTK-val azonos pontszámot elérve, azonban a diósgyőri klub mögött a 11. helyen végezve esett ki az NB1-ből, ekkor egyértelmű célként a következő évben történő visszajutást jelölték meg. A budapesti csapatnak ez sikerült is, hiszen 82 pontot gyűjtve, 7 ponttal a második Kisvárdát megelőzve a Merkantil Bank Liga bajnoki címét ünnepelhették, sőt játékosuk, Lencse László, az akkor még a Békéscsaba csapatában futballozó Birtalan Botonddal az NB2 gólkirályi címén is osztozhatott. Az első osztályban való szereplés azonban nem tartott sokáig, hiszen az MTK a 2018/2019-es idényben a Szombathelyi Haladással a tabella utolsó két pozíciójában végzett, így újra az NB2-ben kell bizonyítania.

E heti ellenfelünk csapata a kiesést követően természetesen nagyban átalakult, az NB2 legnagyobb játékosmozgása az MTK-nál volt, hiszen a klubtól 31 játékos távozott és 23 érkezett. A távozók névsorára Stephen Amankona, Nasiru Zakari Banahene, Balogh Béla, Deák István, Demjén Patrik, Ulysse Diallo, Patrick Ikenne-King, Gengeliczki Gergő, Gréczi Márton , Hinora Kristóf, Horváth László, Kapronczai Gergely, Artem Kicsak, Kulcsár Tamás, Tóth Zoltán, Farkas Norbert, Kovács Botond, Molnár Bence, Nagy Barnabás, Slobodan Mihajlovic, Sági Milán, Talabér Attila, Torghelle Sándor, Jevhen Szelin, Vass Ádám, Anton Bidzilya, Lustyik Levente, Gréczi Márton, Varasdi Dániel, Vogyicska Bálint Szuhodovszki Soma kerültek. A klubhoz érkező játékosok száma szintén nem elhanyagolható, hiszen Cseke Benjamin, Deák István, Demjén Patrik, Bese Balázs , Fülöp Noel, Gréczi Márton, Szabó Dominik, Kovács Botond, Sági Milán,, Szerencsi Miklós, Palincsár Martin, Farkas Norbert, Kovács Máté, Varasdi Dániel, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Molnár Bence, Nagy Zsombor, Simon András, Somodi Bence, Szatmári István , Talabér Attila is az MTK-nál játszanak a 2019/2020-as szezonban.

A idei bajnokságot vereséggel kezdte az MTK, az Aqvital FC Csákvár otthonában ugyanis 3:2-es eredménnyel zárta az első fordulót, ezt egy döntetlen követte a Budaörs ellen, a harmadik és a negyedik fordulóban a Dorogi FC és a Soroksár ellen szereztek 3-3 pontot, ezt követte két döntetlen a Békéscsaba otthonában és az FC Ajkát fogadva, a két hettel ezelőtti, hetedik fordulóban pedig a Duna Aszfalt TLC-t győzték le. Ennek értelmében az eddig lejátszott hét forduló alatt, három győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel 12 pontot gyűjtve az MTK csapata a tabella ötödik helyét foglalja el.

A Kazincbarcika is jól kezdte a szezont, hiszen csapatunk két győzelemmel, négy döntetlennel és csupán egy vereséggel tíz pontot gyűjtve jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban, így minden esély meg van arra, hogy holnap ponttal/pontokkal térjünk haza Budapestről.

A két csapat már találkozott egymással, hiszen a Kazincbarcika feljutásának évében, az MTK szintén búcsúzni kényszerült az NB1 küzdelmeitől  és a következő bajnokságot ekkor is a Merkantil Bank Ligában kezdte meg. A 2017/18-as szezonban először Tiszaújvárosban csaptunk össze a szebb időket is megélt klubbal, ahol az azóta már a Vasasnál futballozó Torghelle Sándor góljával a vendégek nyerték meg a mérkőzést. Tavasszal szintén a fővárosi alakulat örülhetett, ekkor hazai pályán egy 4:1-es győzelmet könyvelhettek el. 

 

2019. SZEPTEMBER 15. 17:00
MTK BUDAPEST - KAZINCBARCIKA
ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION
1087, Budapest Salgótarjáni út 12-14.

 

A holnapi mérkőzésre a meccsjegy.mlsz.hu oldalon a következő LINK-re kattintva is megválthatják jegyeiket, ennek ára teljes árú jegyvásárlás esetén 1000 forint, diákkedvezménnyel 500 forint, a gyermekek és nyugdíjas drukkerek pedig ingyenesen tekinthetik meg a meccset. A hazai klub tájékoztatása alapján a parkolóhelyek korlátozott férőhelye miatt javasolják, hogy személygépkocsi helyett inkább tömegközlekedéssel érkezzenek a stadionhoz a Kazincbarcikáról kilátogató nézők. A pénztárak mérkőzés napján 14:00 órakkor nyitnak, a vendégszurkolók beléptetése a 3-as kapun a Sport és a Százados utca sarkán történik, ahonnan majd a V1, V2, V3 és V4 szektorokat tudják megközelíteni.

A Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában rendszerint vasárnap rendezik a mérkőzéseket, a kilenc meccsből egy kezdődik 16:30-kor, nyolc 17:00-kor és egyen 18:00-kor hangzik majd el a kezdő sípszó. A forduló párosításai a következően:0

2019. szeptember 15.
16:30
VÁC FC DUNA ASZFALT TLC
2019. szeptember 15.
17:00
SZOLNOKI MÁV FC WKW ETO FC GYŐR
2019. szeptember 15.
17:00
BFC SIÓFOK BUDAÖRS
2019. szeptember 15.
17:00
GYIRMÓT FC GYŐR DOROGI FC
2019. szeptember 15.
17:00
SZOMBATHELYI
HALADÁS
SOROKSÁR SC
2019. szeptember 15.
17:00
BUDAFOKI MTE FC AJKA
2019. szeptember 15.
17:00
MTK BUDAPEST KAZINCBARCIKA
2019. szeptember 15.
17:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
VASAS FC
2019. szeptember 15.
18:00
SZEGED-CSANÁD
GROSICS
AQVITAL FC
CSÁKVÁR

 

Kép forássa:www.boon.hu

További híreink

HAJDÚ B. ISTVÁN LESZ A SPEAKER AZ ÜNNEPÉLYES PÁLYAÁTADÓN

Dátum: 2020. aug 12. 15:53

Vasárnap augusztus 16-án a 19:30-kor kezdődő ünnepélyes pályaavató után újra itthon játssza hazai mérkőzéseit a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgócsapata. A Pécsi MFC elleni mérkőzésre már nem csak a helyszínen, hanem elővételben online, vagy augusztus 6-tól a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában is lehet jegyeket váltani.

SZURKOLÁS, ULTRÁK, BIZTONSÁG

Dátum: 2020. aug 12. 15:14

Közös beszélgetésre invitálja a Kolorcity Kazincbarcika SC a szurkolókat csütörtökön, azaz augusztus 13-án a Kolorcity Arénába. A téma a sportszerű szurkolás, valamint az ezzel kapcsolatos kérdések, a biztonsági elvárások, illetve a szurkolói viselkedés különböző formái lesznek.

FÓTYIK DOMINIK VOLT A MECCS LEGJOBBJA

Dátum: 2020. aug 11. 19:00

Fótyik Dominik rendszeresen kimagasló teljesítmények köszönhetően Kaposváron is csapatunk egyik legjobbja volt.

NÉGY MECCSES ELTILTÁS VÁR KELEMEN MARKORA

Dátum: 2020. aug 11. 17:00

Első barcikai mérkőzése után négy meccses eltiltást kapott Kelemen Marko.

Mérkőzések

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - PMFC

Kazincbarcika

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk