Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/"SZURKOLJ SZÍVBŐL, ÉS SZERESD A SZÍVED!"

"SZURKOLJ SZÍVBŐL, ÉS SZERESD A SZÍVED!"

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A Nemzetközi Kardiológia Társaság tagjaiból 1998-ban alakult Szív Világszövetsége (WHF) kezedeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a "Szívünk Napját", mely kezdeményezéshez hazánk már az első évben csatlakozott. A szeptember utolsó vasárnapján esedékes világnapon a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára több, mint 100 országban hívják fel figyelmünket. A Magyar Kardiológusok Szövetsége is fontosnak tartja a "Szívünk Napját", hiszen Magyarországon ezen megbetegedések több halálos áldozatot szednek, mint a balesetek és valamennyi betegség együttesen, világszerte pedig a stroke és a szívinfarktus évente 17,5 millió ember életét követeli.

A Szív világnapján a megelőzésre kívánják felhívni figyelmünket, hiszen a több mozgás, a dohányzás elhagyása, az egészségesebb táplálkozás, valamint a rendszeresen szűrővizsgálatok jelentősen csökkentik ezen betegségek kialakulásának kockázatát.

Az orvosi egyesületek és más szívsegélyegyletek mellett az UEFA társadalmi felelősségvállalás programjának részeként a Magyar Labdarúgó Szövetség is csatlakozott a szeptember 29-i "Szív Napja" kampánysorozathoz.  Idén elsősorban az újraélesztés és a hiretelen szívhalál a rendezvény központi témája, melyhez az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Valami Amerika 2 szereplőinek közreműködésével egy az újraélesztés helyes módjáról szóló kisfilmmel is kívánja kampányát népszerűsíteni .

 

 

A hétvégén szeptember 28-án, szombaton és szeptember 29-én vasárnap az OTP Bank Liga, valamint a Merkantil Bank Liga mérkőzésein is találkozhatnak a kampánnyal, melynek idei szlogenje:

"SZURKOLJ SZÍVBŐL, ÉS SZERESD A SZÍVED!' 

További híreink

Tornagyőzelem Hajdúnánáson

Dátum: 2019. dec 10. 10:49

Döntőig menetelt az U7-es korosztály.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS : KAZINCBARCIKA - SOROKSÁR SC

Dátum: 2019. dec 08. 12:55

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában 13:00-tól a Soroksár SC csapata ellen lépünk pályára a putnoki Várady Béla Sportközpontban.

AZ IDEI UTOLSÓ HAZAI MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

Dátum: 2019. dec 07. 17:00

A Merkantil Bank Liga 2019/2020-as szezonjának idei utolsó hazai mérkőzésén a Soroksár SC csapata ellen lépünk pályára.

GÁLHIDI GYÖRGY TÁVOZIK

Dátum: 2019. dec 05. 15:00

Közel 1,5 éves közös munka után elválnak egymástól Gálhidi György és a Kazincbarcika útjai.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk