Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/"SZURKOLJ SZÍVBŐL, ÉS SZERESD A SZÍVED!"

"SZURKOLJ SZÍVBŐL, ÉS SZERESD A SZÍVED!"

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A Nemzetközi Kardiológia Társaság tagjaiból 1998-ban alakult Szív Világszövetsége (WHF) kezedeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a "Szívünk Napját", mely kezdeményezéshez hazánk már az első évben csatlakozott. A szeptember utolsó vasárnapján esedékes világnapon a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára több, mint 100 országban hívják fel figyelmünket. A Magyar Kardiológusok Szövetsége is fontosnak tartja a "Szívünk Napját", hiszen Magyarországon ezen megbetegedések több halálos áldozatot szednek, mint a balesetek és valamennyi betegség együttesen, világszerte pedig a stroke és a szívinfarktus évente 17,5 millió ember életét követeli.

A Szív világnapján a megelőzésre kívánják felhívni figyelmünket, hiszen a több mozgás, a dohányzás elhagyása, az egészségesebb táplálkozás, valamint a rendszeresen szűrővizsgálatok jelentősen csökkentik ezen betegségek kialakulásának kockázatát.

Az orvosi egyesületek és más szívsegélyegyletek mellett az UEFA társadalmi felelősségvállalás programjának részeként a Magyar Labdarúgó Szövetség is csatlakozott a szeptember 29-i "Szív Napja" kampánysorozathoz.  Idén elsősorban az újraélesztés és a hiretelen szívhalál a rendezvény központi témája, melyhez az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Valami Amerika 2 szereplőinek közreműködésével egy az újraélesztés helyes módjáról szóló kisfilmmel is kívánja kampányát népszerűsíteni .

 

 

A hétvégén szeptember 28-án, szombaton és szeptember 29-én vasárnap az OTP Bank Liga, valamint a Merkantil Bank Liga mérkőzésein is találkozhatnak a kampánnyal, melynek idei szlogenje:

"SZURKOLJ SZÍVBŐL, ÉS SZERESD A SZÍVED!' 

További híreink

FŐPRÓBA TISZAÚJVÁROSBAN

Dátum: 2020. jan 24. 16:30

Utolsó edzőmérkőzésünket a Termálfürdő FC Tiszaújváros ellen játsszuk.

Utánpótlás csapataink a gödöllői Sátor Kupán vettek részt

Dátum: 2020. jan 23. 17:00

Újabb teremtornán bizonyíthatott az U9-es és U10-es csapatunk.

KÉT JÁTÉKOS FOLYTATJA PUTNOKON KÖLCSÖNBEN

Dátum: 2020. jan 22. 18:30

A Kazincbarcika két játékosa Putnokon folytatja tavasszal.

VIRÁG ÁKOS TÁVOZIK

Dátum: 2020. jan 22. 13:30

Szinte pontosan egy év után Virág Ákos is távozik csapatunktól.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk