Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/

"NINCS MOST KÖNNYŰ MÉRKŐZÉS AZ NB2-BEN"

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Merkantil Bank Liga 2019/2020-as versenykiírásában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata kizárását követően minden együttes 36-36 mérkőzést játszik, vasárnap a  bajnokság 13. fordulóját rendezik meg, így az idei szezon egyharmadán lényegében már túl vagyunk, ennek apropóján beszélgettünk vezetőedzőnkkel, Gálhidi Györggyel.


Legutóbb a szezon kezdete előtt beszélgettünk. Ekkor még nem tudta, hogy a csapatból távozó játékosokat sikerült e teljes mértékben pótolni. 11 forduló után választ tud már adni a kérdésre?

Nem sikerült teljesen pótolni a távozókat, a játékunk és az eredményeink sínylették ezt meg. Elsősorban a támadószekciónkból hiányoznak, elment Tóth Laci, elment Szabó  Lukas, Tonyval fegyelmi problémák voltak és vannak is egészen a mai napig és Kiss Bence is nagyon hiányzik. Másik nagy problémánk a távozók és érkezők viszonylatában, hogy nem sikerült olyan fiatal teheteséges játékosokat igazolnunk, mint a tavalyi évben. Tavaly volt egy Kiss Bencénk, egy Tonynk és egy Miklónk, akik folyamatosan a játéktudásuk miatt játszottak és nem azért, mert fiatalok voltak, most ketten-hárman azért játszanak, mert fiatalok.

Tizenegy mérkőzés alatt három győzelemmel, öt döntetlennel és három vereséggel gyűjtött tizennégy pont, ami a tizedik helyre elég jelenleg a Kazincbarcikának. Elégedett a mérleggel?

Nem. Maximálisan elégedtelen vagyok, sokkal több pontot szerezhettünk volna, sokkal jobban és eredményesebben kellett volna, hogy játszunk és sajnos a legeredményesebbnek hitt sorunk, a védelmünk is hibázgat főleg az utóbbi mérkőzéseken. Nincs most könnyű mérkőzés az NB2-ben, de a könnyebbnek hitt mérkőzéseken is gólt, gólokat kapunk, ez sajnos nem jó.

Kis túlzással, de a bajnokság egyharmadán túl vagyunk. Mi az amivel meg van elégedve és min érzi, hogy még javítani kellene?

Most kicsit ellentmondásba keveredek magammal, de azért a védelmemmel nagyjából elégedett vagyok. A védőink közül igaz többen is kaptak lehetőséget, tehát nem állandóan azonos sorral állunk fel, de nagyjából hozták a formájukat. Probléma még, hogy a Virág Ákos nem tudott jobbhátvédként megragadni, mert ez volt a terv hogy ott játszatom a két fiatalt. Harangozó Bence megsérült, Virág Ákos pedig nem tudott ott jól teljesíteni. A legutóbbi mérkőzésen Iszák Dominik nagyon jól játszott úgy néz ki helyet követel magának, de így voltunk  Lakatos Miklóssal is, aztán két mérkőzés után mentálisan és fizikálisan is elfáradt, náluk azért várható és előre érezhető a formai ingadozás. Dominik remekül szállt be Budafokon és a Haladás ellen is.  A középpályán nem olyan folyamatos a játékunk, sok hibával játszunk, sok labdát eladunk, sem Toma György, sem Krausz Raul nem tudják még azt a  játékot produkálni amit tavaly. Itt mindenféleképpen szeretnénk javítani, az ő egyéni formájukon elsősorban, hiszen a közeljövőben  nem lesz lehetőségünk új játékosokat igazolni, de nem is tartom ezt szükségesnek, az ő formájukat szeretnénk javítani. A támadószekció is megsínylette azt, hogy a fiataljainkat itt játszatom és nem mindig tudnak érdemben hozzá tenni a mérkőzésekhez, illetve még egy-két játékos itt is adós az igazán jó teljesítménnyel.

A Békéscsaba, az MTK és a Haladás csapatai ellen szenvedtünk vereséget az őszi szezon eddigi mérkőzésein. Van amelyik különösen fájó?

Mindegyik nagyon fáj, de a Békéscsaba elleni a játék alapján nem volt prognosztizálható, hogy kikapunk, nem volt a játékban benne a vereség, vezettünk is. Az MTK-nál tudjuk, hogy egy vitatható játékvezetői döntés pecsételte meg a három pont sorsát. A Haladás elleni mérkőzésnél pedig sok minden játszott közre  a vereségben, pro és kontra is.

A Soroksár, a Duna Aszfalt TLC, a WKW ETO FC Győr, a Budafoki MTE és a Haladás csapatai is vezető gólt szereztek ellenünk. Ezek közül a mérkőzések közül egyet sikerült megfordítanunk, három döntetlent és vasárnap egy vereséget könyvelhettünk el. A Haladás elleni találkozó után így fogalmazott "egy sajnos már-már szokássá váló könnyű gól, amit az ellenféllel rúgatunk". Hogyan lehetne ezen változtatni?

Elsősorban meg kell próbálnunk a játékosok koncentrációját fejleszteni, illetve nekik is el kell ezen gondolkodni, hogy már most "trendi" hogy az első 15 percben gólt kapunk, véleményem szerint ez megengedhetetlen és elkerülhető.

A mérkőzéseket követő értékelésekben többször említette, hogy elégedett a játékosok teljesítményével. Van akit ki tud emelni?

Persze, a 11 forduló alatt több jó teljeítmény volt a csapatban. Kapus poszton két jó kapusunk is van, Horváth Laci nem hibáztatható a kapott gólokért,  Fótyik is kiemelkedő teljesítményt nyújt, Farkas, Oltean és Heil pedig szintén jól teljesítenek, csak náluk ezt követi egy durva hiba, ez nekem kicsit érthetetlen és fájó. Farkas Andrásnál és az Olteannál is előfordult, hogy egy-egy mérkőzésen nagyon jó teljesítményt nyújtottak aztán elkövettek egy nagy hibát, Budafokon Oltean, a Haladás ellen pedig az Andris, ezt nem lenne szabad, mentális a probléma, koncentráció, nekik kell felépíteni magukat , hogy 90 percen keresztül koncentrálunk.  Toma is kiemelkedő, többé-kevésbé hozzátesz a mérkőzésekhez, Berki nagyon nagy igazolás volt, Lukács Raymond fontos gólokat lőtt de nem minden mérkőzésen gólveszélyes, tőle többet várnék, Mikló Roli pedig hasonlóan Tomához legtöbbször a csapat egyik legjobbja és már minőség van a játékában, gólpasszok nem is egy nem is kettő. Vannak pozitívumok hála az Istennek.

A Kazincbarcika idei mérkőzéseire nem éppen használhatjuk a gólzáporos jelzőt. Mi lehet ennek az oka?

Tóth Laci nagyon hiányzik, amikor tavaly ősszel igazán menetelt a  csapat rengeteg gólt szerzett és gólpasszt adott, egy ilyen teljesítmény most nagyon hiányzik, az Oldal Tibi még nem jutott el erre a szintre, tőle még kicsit jobb teljesítményt még harcosabb játékot várok.

Ha minden jól megy hamarosan ténylegesen hazai pályán játszhat a csapat. Mit gondol a hazai pálya előnye javít majd a teljesítményen?

Ez természetes, ez biztos hogy fog javítani. A játékosok és mi is nagyon várjuk, hogy itthon játszhassunk a saját közönségünk előtt, nagyon nagy köszönet és dícséret jár nekik hogy az ideiglenes hazai pályainkra is nagyon sokan elkísértek minket, de azért ott voltak olyan szurkolók is akik inkább ellendrukkerek voltak, mintsem igazán szurkoltak volna. 

 

 

kép forrása: boon.hu

További híreink

Mindenki menekül(ne)!

Dátum: 2024. ápr 19. 16:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a szezonban legtöbb edzőváltást átélt Tiszakécskére látogatunk.

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk