Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/FOLYTATÓDIK A REGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS

FOLYTATÓDIK A REGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Az idei esztendő februárjában született meg az az ún. kooperációs szerződés, melyet az OTP Bank Ligában szereplő DVTK csapatával kötött a Kolorcity Kazincbarcika SC. Az erősödő regionális együttműködés jegyében a patináns múltú, 110 évre visszatekintő DVTK a 2020/2021-es szezonban is négy korosztályos válogatott játékosának ad lehetőséget, hogy a másodosztályban is pályára léphessenek. A tavasz folyamán már működő szakmai kapcsolat nyomán a DVTK fiataljai közül Korbély Kristóf és Szűcs Kornél négy-négy, míg Orosz Donát egy NB 2-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Az imént említett játékosok Tóth Borisszal kiegészülve ősszel a vezetőedzők szakmai döntése alapján ismét játszhatnak a DVTK első-, vagy harmadosztályú csapataiban, illetve a Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzésein is.


Egyesületünk szakmai igazgatója, Koszta Péter a következőképpen összegezte az együttműködés előnyeit:

"Nagyon örülünk, hogy folytatódik a kooperációs szerződésünk a Diósgyőrrel. Ebben a bajnoki évben a másodosztályban legalább egy fő 2001-ben született játékosnak kell a pályán lennie, ebben segít az együttműködés. Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve úgy gondoljuk, hogy mindkét fél számára előnyös az együttműködés. A megállapodás keretében a tavaszi szezonban is a Kazincbarcikában szereplő játékosok fognak nálunk játszani, így a helyi kötődésű Korbély Kristóf, Orosz Donát, valamint Szűcs Kornél, illetve Tóth Borisz."

Koszta Péter mondatait a DVTK sportigazgatója Benczés Miklós egészítette ki:

"Nem csupán egy együttműködésről van szó, amely létrejött két komoly klub között, hiszen a DVTK mint Észak-Magyarországi régió legnagyobb klubja, valamint Kazincbarcika futballklubként a régió harmadik legnagyobb egyesülete között egy kooperációnak a folytatásáról van szó. Több megkeresésünk is volt a régióból, valamint régión kívüli kluboktól, amely együttesek jelezték, hogy szívesen lennének a DVTK társegyesülete, valamint vitték volna az akadémistáinkat, ami nagyon megtisztelő és elismerése a nálunk zajló munkának. Azonban nem véletlenül döntöttünk továbbra is a Kazincbarcika mellett, hiszen egy jól működő kapcsolatot szeretnénk tovább ápolni. Ebben kiváló partner Koszta Péter és a Kazincbarcika egyesülete. Ez egy nagyszerű lehetőség is, amely mind a két klub számára pozitívumokkal bír, amelyben mind a szakvezetők, mind a játékosok megtalálhatják a lehetőséget. Ha a DVTK-t nézzük, akkor a fiataljaink az NB1-es és az NB3-as szereplés között egy olyan állomást találhatnak, amely segíti az egyéni fejlődésüket, ami egyértelmű érdekünk. Reméljük, hogy a következő szezonban is sok-sok játékpercet tudnak majd eltölteni fiataljaink a másodosztályban. "

 

 

SzN

Fotó: Szabó Krisztián - DVTK

További híreink

KOVÁCS MÁTÉ KAZINCBARCIKÁN

Dátum: 2021. jan 22. 15:00

A 2001-es születésű játékos az MTK Budapest csapatától érkezik kölcsönbe Kazincbarcikára.

KORBÉLY KRISTÓF KÖLCSÖNBEN FOLYTATJA KLUBUNKNÁL

Dátum: 2021. jan 20. 18:00

Korbély Kristóf fél évre a Kolorcity Kazincbarcika SC csapatához érkezik kölcsönbe.

TELJES A TAVASZI MENETREND

Dátum: 2021. jan 15. 18:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es tavaszi menetrendjét.

VERESÉG A KISVÁRDA ELLEN

Dátum: 2021. jan 13. 15:00

Ma kora délután hazai pályán a Kisvárda Master Good ellen játszottuk második edzőmérkőzésünket.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk