Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/FOLYTATÓDIK A REGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS

FOLYTATÓDIK A REGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Az idei esztendő februárjában született meg az az ún. kooperációs szerződés, melyet az OTP Bank Ligában szereplő DVTK csapatával kötött a Kolorcity Kazincbarcika SC. Az erősödő regionális együttműködés jegyében a patináns múltú, 110 évre visszatekintő DVTK a 2020/2021-es szezonban is négy korosztályos válogatott játékosának ad lehetőséget, hogy a másodosztályban is pályára léphessenek. A tavasz folyamán már működő szakmai kapcsolat nyomán a DVTK fiataljai közül Korbély Kristóf és Szűcs Kornél négy-négy, míg Orosz Donát egy NB 2-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Az imént említett játékosok Tóth Borisszal kiegészülve ősszel a vezetőedzők szakmai döntése alapján ismét játszhatnak a DVTK első-, vagy harmadosztályú csapataiban, illetve a Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzésein is.


Egyesületünk szakmai igazgatója, Koszta Péter a következőképpen összegezte az együttműködés előnyeit:

"Nagyon örülünk, hogy folytatódik a kooperációs szerződésünk a Diósgyőrrel. Ebben a bajnoki évben a másodosztályban legalább egy fő 2001-ben született játékosnak kell a pályán lennie, ebben segít az együttműködés. Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve úgy gondoljuk, hogy mindkét fél számára előnyös az együttműködés. A megállapodás keretében a tavaszi szezonban is a Kazincbarcikában szereplő játékosok fognak nálunk játszani, így a helyi kötődésű Korbély Kristóf, Orosz Donát, valamint Szűcs Kornél, illetve Tóth Borisz."

Koszta Péter mondatait a DVTK sportigazgatója Benczés Miklós egészítette ki:

"Nem csupán egy együttműködésről van szó, amely létrejött két komoly klub között, hiszen a DVTK mint Észak-Magyarországi régió legnagyobb klubja, valamint Kazincbarcika futballklubként a régió harmadik legnagyobb egyesülete között egy kooperációnak a folytatásáról van szó. Több megkeresésünk is volt a régióból, valamint régión kívüli kluboktól, amely együttesek jelezték, hogy szívesen lennének a DVTK társegyesülete, valamint vitték volna az akadémistáinkat, ami nagyon megtisztelő és elismerése a nálunk zajló munkának. Azonban nem véletlenül döntöttünk továbbra is a Kazincbarcika mellett, hiszen egy jól működő kapcsolatot szeretnénk tovább ápolni. Ebben kiváló partner Koszta Péter és a Kazincbarcika egyesülete. Ez egy nagyszerű lehetőség is, amely mind a két klub számára pozitívumokkal bír, amelyben mind a szakvezetők, mind a játékosok megtalálhatják a lehetőséget. Ha a DVTK-t nézzük, akkor a fiataljaink az NB1-es és az NB3-as szereplés között egy olyan állomást találhatnak, amely segíti az egyéni fejlődésüket, ami egyértelmű érdekünk. Reméljük, hogy a következő szezonban is sok-sok játékpercet tudnak majd eltölteni fiataljaink a másodosztályban. "

 

 

SzN

Fotó: Szabó Krisztián - DVTK

További híreink

HAJDÚ B. ISTVÁN LESZ A SPEAKER AZ ÜNNEPÉLYES PÁLYAÁTADÓN

Dátum: 2020. aug 12. 15:53

Vasárnap augusztus 16-án a 19:30-kor kezdődő ünnepélyes pályaavató után újra itthon játssza hazai mérkőzéseit a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgócsapata. A Pécsi MFC elleni mérkőzésre már nem csak a helyszínen, hanem elővételben online, vagy augusztus 6-tól a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában is lehet jegyeket váltani.

SZURKOLÁS, ULTRÁK, BIZTONSÁG

Dátum: 2020. aug 12. 15:14

Közös beszélgetésre invitálja a Kolorcity Kazincbarcika SC a szurkolókat csütörtökön, azaz augusztus 13-án a Kolorcity Arénába. A téma a sportszerű szurkolás, valamint az ezzel kapcsolatos kérdések, a biztonsági elvárások, illetve a szurkolói viselkedés különböző formái lesznek.

FÓTYIK DOMINIK VOLT A MECCS LEGJOBBJA

Dátum: 2020. aug 11. 19:00

Fótyik Dominik rendszeresen kimagasló teljesítmények köszönhetően Kaposváron is csapatunk egyik legjobbja volt.

NÉGY MECCSES ELTILTÁS VÁR KELEMEN MARKORA

Dátum: 2020. aug 11. 17:00

Első barcikai mérkőzése után négy meccses eltiltást kapott Kelemen Marko.

Mérkőzések

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - PMFC

Kazincbarcika

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk