Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/JÓL SZEREPELT AZ ŐSSZEL A NŐI CSAPAT

JÓL SZEREPELT AZ ŐSSZEL A NŐI CSAPAT

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

NB2-es női csapatunk az őszi szezont követően a dícséretreméltó harmadik helyen zárt a tabellán. A továbbiakban részletezzük a csapat eddigi fél szezonját, illetve az együttes vezetőedzője, Boros László is készségesen válaszolt néhány kérdésünkre egy mini interjú keretein belül.


Szeptemberben az Újpest elleni 4:1-es vereséggel kezdte a szezont a Kazincbarcika SC FC, amit egy a Nyírség Női SE elleni hazai döntetlen, majd egy újabb pont nélküli nyíregyházi mérkőzés követett, azonban a negyedik fordulóban Cigándon, ezt követően pedig a Monor ellen is sikerült győzedelmeskedniük. A női csapat a hatodik fordulóban kikapott a Soroksártól, majd nyert a Vasas otthonában, amit pedig egy a Gyulai Amazonok elleni vereség követte, viszont az utolsó négy fordulóban csak győzelmeket könyvelhettek el. A lányok három-három pontot szereztek a Nagymágocs, a Szolnok, a BVSC-Zugló és a Hatvan ellen is. A női csapat az őszi szezont követően tizenkét bajnoki mérkőzéssel a háta mögött hét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel gyűjtött huszonkét pontjával már dobogós, azonban az őket megelőző, második helyen álló Soroksár is csak két ponttal előzi meg őket.

 

A Kazincbarcika SC FC vezetőedzője: Boros László
A Kazincbarcika SC FC játékoskerete: Tirpák Zsanett, Bunda-Tóth Panna, Lipták Aida Albertina, Debreceni Orsolya, Kovács Zsófia Vivien, Tőzsér Virág Tímea, Kalász Réka, Balogh Dominika, Karmanóczki Zsófia Zsuzsanna, Kin Liliána, Hegedűs Eszter, Sipter Anikó, Boros-Nagy Anna Henrietta, Tóth Flóra, Dr. Boros Alexandra, Kovács Anna, Nagy Andrea, Fülöp Csenge, Veres Réka, Péter Dzsenifer Laura, Süveges-Győrfi Lilla, Gál Viktória
 

HÁZI GÓLLÖVŐLISTA
Balogh Dominika 14 Gól
Bunda-Tóth Panna Adrienn  4 Gól
Tirpák Zsanett  4 Gól
Boros-Nagy Anna Henrietta  3 Gól
Tőzsér Virág Tímea  3 Gól
Debreceni Orsolya  2 Gól
Hegedűs Eszter  1 Gól
Tóth Flóra  1 Gól


A Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt női labdarúgó csapatának vezetőedzőjével, Boros Lászlóval készült interjúnk alább olvasható.

A klub idén először indított felnőtt csapatot a Női NB2-es bajnokságban. Zökkenőmentes volt a szezon kezdet?

B.L.: Szerencsére az elmúlt pár évben sikerült elég jól megismerni a megye női labdarúgását és ezáltal az előkészületek, a csapat toborzása könnyen ment, mert tudtuk, hogy nagy igény van a nagypályás focira. Szeretném megemlíteni, hogy természetesen a klubtól is megkaptunk minden támogatást, ami hatalmas segítség volt abban, hogy a szezon megkezdése előtt a lehető leghamarabb összeállhassunk és neki tudjunk kezdeni a munkának.

A koronavírus új helyzetet teremtett a labdarúgásban is, érezte bármilyen hátrányát ennek a csapatod?

B.L.: Azt már az első beszélgetések, találkozások alkalmával is lehetett érezni, hogy a mi csapatunk éhes a labdarúgásra és a sikerre, így amikor lehetett dolgoztunk, edzettünk. A szabályokat maximálisan betartva, volt amikor csak kis csoportokban tudtunk foglalkozásokat tartani, többnyire azonban a teljes kerettel zajlottak edzéseink a megalakulásunk óta. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében az őszi szezon utolsó fordulóit már csak a két csapat kölcsönös beleegyezésével lehetett lejátszani, aminél úgy gondolom mi szerencsések voltunk, mert mind a három ellenfelünk szeretett volna játszani, ami sokat segített abban, hogy maximális optimizmussal tekintsünk az előttünk álló feladatokra.

Hét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álltok a tabella harmadik helyén, ami igazán szép eredmény egy újonnan alakult csapattól. Hogyan értékelnéd az őszi szezonotokat?

B.L.: Volt egy elképzelésem arról, hol is lehet a helyünk a tabellán a szezon végére, ettől egyelőre nem állunk olyan messze. Tudjuk, hogy ebben a csoportban a női labdarúgás több, jelentősebb múlttal és rutinnal rendelkező csapata szerepel, így számunkra kulcsfontosságú, hogy milyen gyorsan tudjuk felvenni a ritmust, a meccseken szerzett tapasztalatokat milyen gyorsan kamatoztatjuk. A kupamérkőzéseken elért eredményeinkkel úgy gondolom, hogy sikerült kellemes meglepetést okozni magunknak. Ezek után a bajnokság első három fordulója gyorsan ráébresztett minket arra, hogy még rengeteg edzés áll előttünk a céljaink eléréséhez. A szezon közepén volt egy két hetes rövidzárlatunk, ami sajnos az eredményeinkben is megmutatkozott, gondolok itt a Puskás eelleni Magyar Kupa és a Soroksár elleni bajnoki mérkőzésekre, de a mi társaságunkat rendkívül erős személyiségek alkotják, így a két nagyarányú vereségre egy parádás győzelemmel reagáltunk a Vasas ellen idegenben. Összességében elégedett vagyok, mert a megfelelő alapokról vághatunk neki a folytatásnak.

Van olyan mérkőzés, amire különösen szívesen emlékszel vissza?

B.L.: Egyértelműen a Hatvan elleni mérkőzés volt az, ahol látszódott, hogy a rengeteg gyakorlás, a játékosok képessége és a taktika betartása együtt mire képes és ami a legfontosabb volt, hogy azt a meccset nemcsak kívülről volt öröm nézni, hanem belül is lehetett érezni, hogy az egész csapat élvezi a játékot. Ezenfelül a nagymágocsi kiruccanásunkat szeretném még kiemelni ahol a csapat átlagéletkora 18,8 év volt, ennek ellenére nagyon érett játékkal sikerült magabiztos győzelmet szerezni. Ez a jövő.

Ha már megemlítetted a jövőt, hogyan tovább?

B.L.: Nem állunk meg, gőzerővel dolgozunk tovább, hiszen rengeteg munka vár még ránk az utánpótlásban és a felnőtt csapattal egyaránt, így január 4-én és 5-én minden együttesünk megkezdi a tavaszi szezonra való felkészülést. Hosszú távon a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni ebből a lehetőségből, a Kazincbarcikán vagy a környéken élő, focizni vágyó lányokból, mert tehetségből nincs hiány errefelé sem, a mi feladtunk pedig, hogy mindenben segítsük őket. Szeretném megköszönni a csapatok mellett dolgozó edzőknek, szakembereknek az eddig elvégzett munkát, megyünk előre a közös cél felé. Ezúton szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni és hajrá Barcika!

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk