Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/PÉCSEN FOLYTATJUK

PÉCSEN FOLYTATJUK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A második tavaszi fordulóban holnap 14:00-tól a PMFC csapatával találkozunk.


Az NB2 újoncának számító csapat, a magyar futball egyik emblematikus alakulata, hiszen az 1950-es alapítástól kezdve olyan sikereket értek el, minthogy megnyerték a Magyar Kupát vagy éppen megfelelő szponzor hiányában NB1-ből a megyei első osztályba kerültek. 2015-ben ugyanis az OTP Bank Ligából a Baranya megyei első osztályba sorolták őket vissza, amit szinte akadály nélkül 28 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel meg is nyertek. A PMFC a következő szezont az NB3 Közép csoportjában kezdte és csupán, csak a mára NB1-es Budafok tudta őket megakadályozni a feljutásban; a 2017/2018-as idényben a három ponttal maradtak le a bajnok, Duna Aszfalt TLC mögött, majd a harmadik harmadosztályú évben legrosszabb idényüket elkönyvelve a tizenhat csapatos Közép csoport 11. helyén végeztek. Így tavaly nagy feladat hárult rájuk, nem csak az eredményt kellett javítani, de a feljutás is egyre sürgetőbb kérdéssé vált. A PMFC jó szezont futott a 2019/2020-as bajnokságban, a 19 lejátszott mérkőzésen 15 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel 48 pontot gyűjtve a hirtelen lezárt szezon ellenére is az első helyen végeztek.

Ahogy nyáron, úgy télen sem alakult át nagyban e heti vendéglátónk játékoskerete, szereplésük viszont igazán dícséretreméltó az idei szezonban is. A Pécs újoncként a tabella negyedik helyéről várja a holnapi találkozót. Jó helyezésüket tizenegy győzelmüknek (Dorogi FC, Kolorcity Kazincbarcika SC, Szentlőrinc, BFC Siófok, Szolnoki MÁV FC, Gyirmót FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, FC Ajka, Kaposvári Rákóczi FC, DEAC, Dorogi FC) , hét döntetlenjüknek (WKW ETO FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre, Aqvital FC Csákvár, Szombathelyi Haladás, Vasas FC, Soroksár SC, Nyíregyháza Spartacus FC) és csupán négy vereségüknek (Nyíregyháza Spartacus FC, Budaörs, DVSC, WKW ETO FC Győr) köszönhetik. Érdekesség még, hogy a PMFC egészen a múlt heti bajnoki rajtig egy tizenegy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatot is elkönyvelhetett, ekkor nyolc győzelmet és három döntetlent tudhattak maguk mögött. A csapat jelenleg negyven ponttal  negyedik, de a harmadik helyen álló Budaörs is ennyi egységgel büszkélkedhet, ahogy a második Vasas is csak két ponttal előzi meg őket, így akár még a feljutást is célként tűzhetik ki maguk elé.

A Pécs és a Kazincbarcika csapatai holnap második alkalommal találkoznak egymással a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben. Az első egymás ellen vívott meccsre augusztusban került sor a harmadik fordulóban, akkor egy a harminchatodik percben Óvári Zsolt által értékesített büntető döntötte el a mérkőzést, a PMFC a Kolorcity Kazincbarcika SC pályaavatójáról 0:1-es vendégsikerrel három pontot magukénak tudva utazhatott haza.

Csapatunk továbbra sem nyugodhat meg, hiszen jelenleg hat győzelemmel (Soroksár SC, DEAC, Békéscsaba 1912 Előre, Szentlőrinc, Aqvital FC Csákvár, FC Ajka), öt döntetlennel (Vasas FC, Kaposvári Rákóczi FC, Dorogi FC, Szolnoki MÁV FC, Kaposvári Rákóczi FC) és tizenegy vereséggel (FC Ajka, PMFC, Nyíregyháza Spartacus FC, WKW ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás, Budaörs, DVSC, BFC Siófok, Gyirmót FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas FC) gyűjtött huszonhárom pontjával még mindig a tabella tizenhetedik helyén áll. Ugyan vonal fölött vagyunk, azonban a teballa alsóháza nagyon sűrű és így egy esetleges győzelemmel máris több helyet is előreléphetünk.
Ebben segíthet majd nekünk legfrissebb igazolásunk, Auer Ákos is. A 2002-es születésű játékos az Illés Akadémiától érkezett kölcsönbe klubunkhoz fél évre. A tizennyolc éves jobbhátvéd korosztályos éveit Szombathelyen töltötte és az idei szezonban már a Haladás NB2-es keretében is helyet kapott.

2021. FEBRUÁR 07. 14:00
PMFC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC


A mérkőzést a PMFC élőben közvetíti, melynek linkjét a találkozót megelőzően közzétesszük Facebook oldalunkon és honlapunkon is

A Merkantil Bank Liga huszonharmadik fordulójában rendszerint tíz mérkőzést rendeznek, melyből már egyre ma sor került. A nyitómeccsen a Szolnoki MÁV FC 2:1-re verte a bajnokesélyes DVSC-t. Holnap hét találkozóra - köztük a PMFC-Kolorcity Kazincbarcika SC- kerül sor 14:00-tól, illetve a Szeged fogadja 17:00-tól a Haladást, valamint a Vasas is délután öttől játszik a Szentlőrinccel. A párosítások a következőek:

2021. február 06.
14:00
SZOLNOKI MÁV FC DVSC
2021. február 07.
14:00
DEAC BFC SIÓFOK
2021. február 07.
14:00
GYIRMÓT FC GYŐR BUDAÖRS
2021. február 07.
14:00
FC AJKA AQVITAL FC CSÁKVÁR
2021. február 07.
14:00
KAPOSVÁRI
RÁKÓCZI FC
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2021. február 07.
14:00
PMFC KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
2021. február 07.
14:00
SOROKSÁR SC WKW ETO FC GYŐR
2021. február 07. 
14:00
DOROGI FC NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
2021. február 07.
17:00
SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
SZOMBATHELYI 
HALADÁS
2021. február 07.
17:00
VASAS FC SZENTLŐRINC

További híreink

Elkezdődött a tavaszi szezon

Dátum: 2021. febr 23. 20:00

Hétvégén utánpótlás csapataink is megkezdték a tavaszi pontvadászatot.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS : DOROGI FC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2021. febr 21. 13:45

A Merkantil Bank Liga soron következő huszonötödik fordulójában a Dorogi FC ellen lépünk pályára.

A DOROG ELLEN TATABÁNYÁN

Dátum: 2021. febr 20. 19:30

A Merkantil Bank Liga idei huszonötödik fordulójában a Dorogi FC ellen lépünk pályára.

TAKÁCS TAMÁS ÉS KALMÁR BENEDEK ÉRKEZETT

Dátum: 2021. febr 17. 18:00

Két érkező és egy távozó játékost jelentünk be a mai napon.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk