Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A BÉKÉSCSABÁT FOGADJUK A VÁLOGATOTT SZÜNET ELŐTT

A BÉKÉSCSABÁT FOGADJUK A VÁLOGATOTT SZÜNET ELŐTT

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A két hétvégét is magába foglaló válogatott szünetet megelőzően holnap kora délután a Kolorcity Arénában  fogadjuk a Békéscsaba 1912 Előre csapatát.


A holnapi délután hatodik alkalommal találkozik egymással a Kazincbarcika és a Békéscsaba a Merkatil Bank Ligában. A 2017-es feljutásunkat követően első NB2-es mérkőzésünket a Kórház utcai stadionban játszottuk, ahol az akkor Vitelki Zoltán vezette KBSC Sigér Ákos góljával győzelemmel indította másodosztályú szereplését, a huszadik fordulóban azonban revansot vett a csapat, hiszen Tiszaújvárosban Birtalan Botond találatával ők vihették haza a három  pontot. Ebben az évben a "lilák" igen előkelő helyen, azaz a dobogó harmadik fokán zárták a szezont, sőt Birtalan Botond huszonkét góljának köszönhetően a csoport gólkirálya is tőlük került ki, eközben mi az igazán jó rajt után csak a tizenhetedik helyen biztosítottuk bentmaradásunkat. A következő, azaz a 2018/19-es bajnokságban az utolsó fordulókban találkozott egymással a két együttes, Putnokon decemberben egy 0:0-ás döntetlenre futotta, miközben a zárófordulóban Lukács Raymond, Kanalos Tony-Markos és Ádám Ferenc góljaival egy 0:3-as eredménnyel búcsúztathattuk a szezont Békéscsabán. A Békéscsaba az NB2 egyik meghatározó együttese, tavalyelőtt hatvan ponttal a hatodik helyen zártak, mi pedig ötvenhat ponttal a szezon elején megcélzott kilencedik pozícióból vonultunk nyári szünetre. A tavalyi szezon második fordulójában, első "hazai" mérkőzésünkön találkoztunk a Békéscsaba együttesével, ahol ugyan a negyvenkilencedik percben Lukács Raymond megszerezte vezetésünket, de a játékvezető által megítélt két Kovács Ádám és Pantovic Nikola által értékesített büntető után 1:2-es végeredménnyel zárult a mérkőzés. A 2019-es év utolsó mérkőzésén revansot vettünk, hiszen az azóta már Békéscsabán játszó Lukács Raymond góljával hoztuk haza a három pontot. Az idei bajnokságban a tizedik fordulóban voltunk a Békéscsaba vendégei, akkor szintén egy rossz sorozatunkat törtük meg, hiszen Oltean már a tizenkettedik percben betalált a hazaiak kapujába, mely vezetést öt perccel később Majzik növelte, a félidő végén ugyan Lukács Raymund gólt lőtt nekünk, Oldal Tibor második játékrészben szerzett találatával 3:1-es sikert könyvelhettünk el akkor ellenük.

A Békéscsaba jelenleg a középmezőny tagja, hiszen kilenc győzelmüknek (Szeged-Csanád Grosics Akadémia, FC Ajka, Dorogi FC, Nyíregyháza Spartacus FC, DEAC, Aqvital FC Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas FC, WKW ETO FC Győr), kilenc döntetlenjüknek (Vasas FC,  Kaposvári Rákóczi FC, PMFC, Soroksár SC, WKW ETO FC Győr, Szolnoki MÁV FC, Kaposvári Rákóczi FC, PMFC, Dorogi FC) és tíz vereségüknek (Kolorcity Kazincbarcika SC, Szentlőrinc, Szombathelyi Haladás, Budaörs, DVSC, BFC Siófok, Gyirmót FC Győr, FC Ajka, Soroksár SC, Nyíregyháza Spartacus FC) köszönhetően jelenleg harminchat ponttal a tabella tizenkettedik helyén állnak. Vendégeinket egyébként csupán három ponttal előzi meg a tizenegyedik WKW ETO FC Győr, illetve szintén három egységnyi lemaradással követi őket a Szeged és a Soroksár.

Csapatunk továbbra is a bennmaradásért harcol, hiszen eddig hét győzelemmel, hat döntetlennel és tizenöt vereséggel gyűjtött huszonhét pontunkkal még mindig a vonal alatt, azaz a tizennyolcadik helyen állunk. Lehetetlen azonban nincs, hiszen már a holnapi játéknapot követően is kikerülhetünk a veszélyzónából. A Szentlőrinc csapata továbbra is csak egy ponttal előz meg minket, ahogy a Siófok is csupán két ponttal gyűjtött eddig többet, mint mi.

Szurkolóink a holnap megrendezésre kerülő Békéscsaba 1912 Előre elleni hazai bajnokinkat is élőben nézhetik,  valamint online élő szöveges közvetítésünk a megszokott gyakorlat szerint honlapunkon elérhető lesz.

2021. március 14. 14:30
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

 

A huszonkilencedik fordulóban rendszerint minden mérkőzést megrendeznek. A holnapi játéknap nagyon korán, 12:45-kor kezdődik, ekkor fogadja ugyanis a PMFC a bajnokesélyes DVSC csapatát, ezt követően öt meccset rendeznek 14:30-tól, illetve négy találkozón hangzik majd el 17:00-kor a kezdést jelző sípszó. A párosítások a következőek:
 

2021. március 14.
12:45
PMFC DVSC
2021. március 14.
14:30
DEAC SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
2021. március 14.
14:30
SOROKSÁR SC BUDAÖRS
2021. március 14.
14:30
DOROGI FC SZOMBATHELYI 
HALADÁS
2021. március 14. 
14:30
NYÍREGYHÁZA 
SPARTACUS FC
SZENTLŐRINC
2021. március 14.
14:30
KOLORCITY 
KAZINCBARCIKA SC
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2021. március 14.
17:00
VASAS FC GYIRMÓT FC GYŐR
2021. március 14.
17:00
FC AJKA SZOLNOKI MÁV FC
2021. március 14.
17:00
KAPOSVÁRI
RÁKÓCZI FC
BFC SIÓFOK
2021. március 14.
17:00
WKW ETO FC GYŐR AQVITAL FC CSÁKVÁR


#hajrábarcika

További híreink

DÖNTETLEN BÉKÉSCSABÁN - VARGA ATTILA ÉRTÉKELT

Dátum: 2021. nov 28. 13:30

Az NB3 Keleti csoportjának utolsó őszi fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre II. csapata vendégeként egy pontot gyűjtöttünk.

BÉKÉSCSABÁN AZ UTOLSÓ ŐSZI FORDULÓBAN

Dátum: 2021. nov 27. 21:30

Utolsó őszi fordulójához érkezett az NB3-as bajnokság. A Kolorcity Kazincbarcika SC holnap 11:00-től a Békéscsaba 1912 Előre II vendégeként zárja a szezont.

FOCIZZ A KBSC-BEN ÉS TANULJ AZ IRINYIBEN! - KILENCEDIKESEKNEK

Dátum: 2021. nov 26. 07:00

Klubunk együttműködésével indul sport szakirányú érettségit adó képzés kilencedikeseknek Kazincbarcikán, az Irinyi középiskolában. Érdeklődés KBSC-nél 06/70639-4784-es telefonszámon.

INFORMÁCIÓK A BÉKÉSCSABAI MÉRKŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN

Dátum: 2021. nov 24. 15:00

Az NB3-as bajnokság utolsó őszi fordulójára kerül sor hétvégén, amikor is a Kolorcity Kazincbarcika a Békéscsaba 1912 Előre II. csapatához utazik. A vasárnap 11:00-tól megrendezésre kerülő mérkőzéssel kapcsolatos információkat ebben a cikkben találhatják.

Mérkőzések

TISZAFÜREDI VSE - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Lipcsey Elemér Sporttelep

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk