Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/AZ ÉLEN ZÁRTUK AZ ÉVET

AZ ÉLEN ZÁRTUK AZ ÉVET

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Kolorcity Kazincbarcika SC a tizennyolcadik helyen zárta a tavalyi NB2-es bajnokságot, így csapatunk négy szezont követően búcsúzni kényszerült a másodosztály küzdelmeitől. A Kazincbarcika a kiesést követően egyértelmű célként jelölte meg a mielőbbi visszajutást. Egy szinte teljesen megújult kerettel és új edzői stábbal vágtunk neki a az NB3-ra való felkészülésnek. A KBSC NB2-es keretéből csupán egy játékossal számolhattunk, a 2021. augusztus 26-án, a Dorogi FC elleni bajnokin megsérült Heil Valterrel, aki hosszú rehabilitáció után szinte napra pontosan egy évet követően tértethetett vissza a pályára. Heil az ötödik fordulóban megrendezett Sényő-Carnifex FC elleni bajnokin állt be elsőként cseréként. A Kazincbarcikánál azonban több játékost is ismerősként köszönthettek a szurkolóink, Szemere Balázs, Süttő Attila, Ádám Ferenc József, Kristófi Sándor és Fila Károly is erősítették már korábban csapatunk keretét. A számos érkező játékos mellett új vezetőedzőt neveztek ki a csapat élére, Varga Attila személyében rutinos mester érkezett Kazincbarcikára. Az ötvenkét éves UEFA Pro Licences sportszakember munkáját másodedzőként Sorin Cigan, illetve kapusedzőként Botló Ádám segítik a szezonban.

A Kazincbarcika új edzői stábja és játékosai a felkészülés ideje alatt is bizonyítottak, majd a szezon első mérkőzésein már biztosra vehették a csapat szurkolói, hogy klubunk jó úton halad a kitűzött cél felé. Az első fordulóban legyőztük a Tiszafüredet, majd azt követően a DVSC II-től is három ponttal utazhattunk haza. A hazai pályán megrendezett Újpest II. elleni mérkőzésen azonban az ellenfél utolsó percben szerzett gólja miatt osztozkodni kényszerültünk a pontokon. Az esetet követően a labdarúgókban még inkább égett a bizonyítási vágy, így hétről-hétre megkettőzött erővel játszottak soros ellenfeleik ellen, ennek zsinórban tíz győztes mérkőzés lett az eredménye. A Kazincbarcika legyőzte a Tállya, a Sényő, az SBTC, a DVTK II. , a Törökszentmiklós, a Hidasnémeti, a Putnok, a Jászberény csapatait, illetve két legfőbb riválisát a DEAC-ot és az addig veretlen BKV Előrét. A BKV elleni győzelmet követően élre állt a Barcika, azonban az öröm nem tartott sokáig, hiszen a tizennegyedik fordulóban a Kisvárda II. otthonában könyvelhettük el első és azóta is egyetlen vereségünket. A csorbát viszont hamar sikerült kiküszöbölnünk, hiszen az Eger, a Tiszaújváros, a Hajdúszoboszló és a Füzesgyarmat együttesei ellen is három-három pontot szereztünk, majd ikszeltünk a Békéscsaba 1912 Előre II-vel és végül a Tiszafüredi győzelemmel zártuk a remek félévet. A Kolorcity Kazincbarcika jelenleg négy pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát és az NB3 Keleti csoportjának legjobb mutatójával rendelkezik, tizenhét győzelmükhöz csupán két döntetlen és egy vereség adódik, lőtt és kapott gólokat illetően is az első helyen állunk, a Barcika játékosai hatvankétszer  voltak eredményesek és az ellenfelek csupán tizenkétszer találtak be a Fila vagy Megyeri által őrzött barcikai kapuba. A házi góllövő listát Laczkó Milán vezeti tizenhét találattal, őt héttel követi Ádám Ferenc, majd öttel Süttő Attila. A tizennyolc forduló alatt Kovács Dávid és Vladul Stefan négyszer voltak eredményesek, Szemere Balázs, Ur László és Szabó Balázs három-három gólt jegyeznek, Schildkraut Krisztián, Bartos Julián, Dvorschák Gábor, Kristófi Sándor és Nagy János pedig kettő-kettővel járultak hozzá az összesen hatvankét  találathoz.

A Kolorcity Kazincbarcika SC a bajnokság mellett a MOL Magyar Kupa 2021/2022-es idényében is szárnyal. Az első fordulóban Vladul Stefan és Kálmán Szilárd góljaival győztük le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Csengert, majd hazai pályán a szintén NB3-as Hidasnémeti ellen 4:0-s végeredménnyel vívtuk ki a továbbjutást (gólok: Kálmán Szilárd- 2, Vladul Stefan, Kristófi Sándor –büntető). A két könnyebb ellenfelet követően két NB2-es csapat ellen is bizonyítottunk, először Schildkraut és Dvorschák góljainak köszönhetően legyőztük a Szolnokot, ezután pedig egy, az M4 Sport által is közvetített megyei rangadón a DVTK csapata felett győzedelmeskedve jutottak a legjobb tizenhat közé (gólok: Székely Krisztián, Nagy János, Vladul Stefan). A Kolorcity Kazincbarcika SC februárban a Cegléd otthonában folytathatjuk a MOL Magyar Kupa sorozatát.
 A Kazincbarcika január elején kezdi majd meg a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. Csapatunk vezetőedzője, Varga Attila a következőképpen értékelte a mögöttük álló fél évet:

„Rengeteg mérkőzést kellett játszanunk, a versenynaptár túl sűrű volt. Nagyon örülök, hogy az elmúlt időben nem volt túl sok problémánk. A csapat jó formát mutatott az egész szezonban, a játékosok motiváltak, elkötelezettek a sikerre ,készen állunk, és remélem, hogy folytatni tudjuk a remek sorozatunkat, amit ebben a félévben mutattunk. Célunk a bajnoki cím megszerzése! Köszönettel tartozunk a város, a vezetők és a szurkolók támogatásáért!”

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk