Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/AZ ÖTÖDIK HELYEN ZÁRTA AZ ŐSZT A BÁNHORVÁTI

AZ ÖTÖDIK HELYEN ZÁRTA AZ ŐSZT A BÁNHORVÁTI

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Augusztus közepén a Borsodnádasd ellen kezdte meg bajnoki menetelését a Bánhorváti. A Kazincbarcika fiókcsapataként is funkcionáló együttes sajnos vereséggel indított, amit a Bőcs elleni döntetlen majd egy újabb pont nélküli találkozó követett az MVSC-Miskolc ellen. Az együttes első győzelmére a negyedik fordulóig kellett várni, ekkor a tavaly még NB3-as Sajóbábonyt győzték le, majd egy szebb időket megélt együttest fogadtak a Cigánd személyében, akik ellen szintén nem sikerült bajnoki egységeik számát növelni. A hatodik fordulóban egy igazán jó sorozat vette kezdetét a Bánhorváti számára, hiszen a Mezőkövesd Zsóry II-t, az Aszalót, az Emődöt és az Edelény csapatait legyőzve egy négy meccses veretlenségi szériát tudhattak maguk mögött. Sajnos ez a tizedik fordulóban a Gesztely otthonában elszenvedett vereséggel véget ért, azonban a következő mérkőzésen a Mezőcsát ellen már sikerült javítaniuk. A továbbiakban még elkönyvelhettek egy a Mezőkeresztes elleni döntetlent, az Alsózsolca és a Felsőzsolca elleni győzelmeket, az Encs elleni vereséget, majd a zárófordulóban (ez egy tavaszról előrehozott mérkőzés volt) ikszeltek a Borsodnádasd ellen.
A Bánhorváti tehát tizenhat mérkőzésen szerzett nyolc győzelmével, három döntetlenjével és öt vereségével a bajnoki teballa ötödik helyén zárta az őszi idényt. A csapattól három ponttal gyűjtött többet a negyedik Felsőzsolca és csupán egy egységgel maradt le mögöttük a Sajóbábony.
Külön dicséret illeti a már a Kolorcity Kazincbarcika SC-nél is többször pályára lépő Lukács Gergőt is, aki tizennégy találatával nemcsak a házi góllövő listát vezeti, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú csapatok játékosai közül is ő jegyzi a legtöbb találatot.

Alább változtatás nélkül közöljük a banhorvatise.hu weboldalon Mátyás József vezetőedzővel készített szezonértékelő interjút:

Először is gratulálunk a csapat őszi helyezéséhez. Gondoltad volna hogy a bajnoki félidőben az előkelő ötödik pozícióban várjuk a folytatást?
-  Köszönöm a csapat nevében is, de igazából még csak alig féltáv után járunk. Igazából nincs nyomás a csapaton a helyezést tekintve, az már más kérdés, hogy minden évben szeretnék olyan csapatot összerakni akik az élmezőnyben végeznek a bajnokság végén. Nagyon sűrű a mezőny, hisz 7pontra van a 2. és a 10. helyezett is, tehát lehet úgyis nézni, hogy félig teli a pohár vagy félig üres, 2-3 hét alatt sokat fordulhatnak a dolgok.

Nehezen indult a bajnokság de aztán sorra jöttek a meccsek, idegenben a mi csapatunk büszkélkedhet az egyik legjobb statisztikával. Minek tudható ez be?
-  Igen, az elején kicsit beragadtunk a rajtnál, mert elég későn állt össze a végleges keret, de ezeken a meccseken is meg volt már a csapat játéka. A helyzetkihasználásunkkal illetve az ellenfelek pontrúgásaival akadtak gondjaink, utóbbit sikerült összerakni, az előbbivel még van munka. Hazai pályán tény és való, hogy elég rapszodikusak vagyunk, ezen tavasszal mindenképp javítani kell, idegenben pedig a szerzett pontokat tekintve holtversenyben az első helyen állunk.

Voltak balszerencsés mérkőzések, ahol perceken múlott a pontszerzés. Hogyan emlékszel ezekre vissza?
-  Igen volt pár ilyen mérkőzésünk a szezon elején és valószínűleg még lesznek is, bár bízok benne minél kevesebb. Igazából úgy gondolom, hogy amit a sors elvesz tőlünk ezeken a mérkőzéseken, ha keményen dolgozunk később visszaadja, mint ahogy az őszi szezon második felében volt is rá példa.

Sajnos rengeteg sérültünk van, már a bajnokság elejétől a csapat egyik legjobb játékosára Marczis Marcellre sem számíthattunk. Sikerült a barcikai fiatalokkal pótolni a kulcsembereink hiányát?
-  Nagyon örültem, amikor Marcit újra a sorainkban tudhattam. Dolgoztunk már közösen néhány évvel ezelőtt amikor még az utánpótlásból kiöregedve került Bánhorvátiba, igaz akkor még csapattársként, de már akkor is láttam, hogy egy jó képességű, nagyon jó mentalitású, győztes típusú játékos, aki nem ismer elveszett labdát és ráadásul több poszton lehet rá számítani. Nagy erőssége lett volna a csapatnak, hisz már NB-s rutint szerezve tért vissza hozzánk, de egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően az első bajnokink előtti utolsó edzésen súlyosan megsérült. Előre láthatólag kérdéses, hogy mikor tud visszatérni, mert műtétre vár, de a jelenlegi vírus helyzetnek köszönhetően, nem végeznek ilyen jellegű beavatkozást, de nagyon várjuk, hogy mielőbb visszatérjen! Rengeteg fiatal utánpótlás korú játékos került be a keretbe, semmilyen felnőtt tapasztalattal. Nehéz, de egyben szép feladat is őket bevezetni a felnőtt bajnokság világában. Voltak akik sokszor kivívták maguknak a kezdőben a helyet, illetve vannak akiknek még csak epizód szerep jutott, de mind léptek előre! A jövőben is megkapják a bizalmat tőlem és ha megfelelő lesz a fejlődésük és a mentalitásuk, biztos vagyok benne, hogy az első csapatban is fognak szerephez jutni tavasszal.

Csapatként és egyénenként pár mondatot ha mondanál, mik voltak a pozitív illetve negatív élmények.
-  Csapatként és egyénenként rengeteg pozitívum volt ősszel, nyilván van még hova fejlődni, de nem vagyok telhetetlen. Ígérem, hogy a téli felkészüléskor sok munkát fogunk belefektetni, hogy tavasszal még több siker érje a szurkolókat és a klubbot.
Ha kisarkítjuk mérkőzésekre, akkor talán a két legemlékezetesebb mérkőzésünk az Alsózsolca elleni hazai győzelmünk, amikor 0:2-es félidei állás után tudtuk megfordítani a mérkőzést és nyertünk 3:2-re, illetve a felsőzsolcai idegenbeli mérkőzésünk volt, amit utolsó percben szerzett góllal tudunk abszolválni. Ami fájóbb emlékként él bennünk, az azt hiszem a bőcsi mérkőzés, amit gólokkal nyerhettünk volna meg, de a hosszabbítás perceiben egyenlíteni tudott a bőcsi csapat, illetve az utolsó hazai mérkőzésünk az Encs ellen, ahol nagyon gyenge játékkal szenvedtünk vereségét.

A téli igazolásban számíthatunk e új arcokra, lesz e erősítés?
-  Tervbe van véve, igen. 2-3 játékossal már egyeztettem a nálunk való folytatásról, de még sok idő van az átigazolás lezártáig. Igazából csak 1-2 poszton szeretnék erősíteni, olyan játékosokkal akik adott esetben több poszton is bevethetők.

Tervek, célok? Esetlegesen egy dobogó megcélzása lehetséges küldetés lenne e?
-  Tervünk továbbra is az, hogy meccsről meccsre haladni, gyűjteni a pontokat és majd meglátjuk, hogy mire lesz elég, hisz a jó szereplés és a siker sok összetevőből áll és nem mindig csak rajtunk múlnak a dolgok. Akár meglehetne célozni a dobogót is, de fölösleges ilyen terhet rakni egy olyan csapatra ahol 12 játékosnak nagyjából első teljes szezonja lesz ez felnőtt szinten, egy olyan bajnokságban ahol van egy kiemelkedő infrastruktúrával, játékos kerettel és szakmai háttérrel rendelkező csapat és 7-8 közel hasonló képességű, illetve a jelenleg az utolsó harmadban lévő csapatok is képesek bárki ellen pontokat szerezni. Célt tekintve azt gondolom, legfőbb prioritás az, hogy 16-19 éves játékosok minél több rutint, tapasztalatot szerezzenek ebben az osztályban, tanuljanak az itteni idősebb játékosoktól, hogy később betudjanak mutatkozni Kazincbarcika színeiben és minél többen tudjanak magasabb osztályban szerepelni.

További híreink

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Kemény meccsek minden fordulóban

Dátum: 2024. ápr 21. 10:30

Így készül a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk