Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A PAKS ELLEN A NEGYEDDÖNTŐBEN

A PAKS ELLEN A NEGYEDDÖNTŐBEN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Kolorcity Kazincbarcika SC, hiszen csapatunk ma 17:15-től a  MOL Magyar Kupa soron következő fordulójában a Paksi FC-t fogadja, mely mérkőzésen már nem kisebb a tét, mint a legjobb négy közé jutás.


A Kolorcity Kazincbarcika SC sikeresen vette a MOL Magyar Kupa elmúlt fordulóit, így ma kora este már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a Kolorcity Arénában.  A Barcika az első fordulóban Kálmán Szilárd és Schildkraut Krisztián góljaival a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger FC-t ejtette ki, a másodikban a szintén az NB3 Keleti csoportjában szereplő Hidasnémeti ellen Kálmán Szilárd kétszer, Dvorschák Gábor pedig egyszer talált be, valamint a kilencvenegyedik percben még Kristófi Sándor is értékesített egy büntetőt. Ezt a győzelmet követően az NB1-es és NB2-es csapatok becsatlakozásakor rögtön egy másodosztályú ellenfelet fogadtunk Barcikán. A Szolnoki MÁV FC elleni mérkőzésen Schildkraut és Dvorschák szereztek két gólos előnyt együttesünknek, amire Sipos Zoltán válaszul adott találata csak a szépítésre volt elegendő, így a legjobb harminckét csapat közé kerültünk, amikor is egy igazi borsodi rangadónak adhatott otthont a Kolorcity Aréna. A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában a Merkantil Bank Ligában szereplő, DVTK együttesét fogadtuk, a mérkőzés tizenkilencedik percében Székely Krisztián találatának köszönhetően szereztünk vezetést, azonban szűk tíz perccel később Horváth Zoltán közelről fejelhette a labdát Megyeri kapujába ezzel egyenlítve vendégeinknek. Az első féidő hajrájában Nagy János szabadrúgásból volt eredményes. A találkozó második játékrészében is a Barcika jegyezte az első gólt,  Vladul Stefan növelte 3:1-re előnyünket. A DVTK hiába tudott hamarosan szépíteni a meccsen duplázó Horváth fejesével, a találkozón 3:2 után nem született több találat, így a Diósgyőr kiesett és a Barcika tovább menetelhet a MOL Magyar Kupa idei sorozatában. A nyolcaddöntőben egy NB3-as rangadón léptünk pályára, a Cegléd vendégeként egy Ádám Ferenc által értékesített büntetővel sikerült kivívnunk a legjobb nyolc csapat közé jutást és ma már a negyeddöntőben fogadhatjuk az NB1-es Paksi FC-t. A mérkőzésről játékosunk, Schildkraut Krisztián nyilatkozott:

"Nehéz meccsre számítunk de megfelelően felkészültünk és remek állapotba van a csapat ahhoz hogy egy jó játékkal,jó eredményt érjünk el."

A Paks NB1-es csapatként a harmadik fordulóban csatlakozott a MOL Magyar Kupa 2021/2022-es sorozatához. Akkor a Pest megyei első osztályban szereplő UFC Gyömrő vendégei voltak, ahol Pethő Bence négy, Böde Dániel kettő, illetve Windecker József, Nagy Richárd és Sajbán Máté találataival elsöprő, 9:1-es győzelmet arattak. A következő kupameccsükön a másodosztályú III. Ker TVE otthonába látogattak, ahol Böde Dániel, Nagy Richárd, Szabó János, Pethő Bence góljaival és egy Bognár István által értékesített büntetővel ismét nagy arányú, ezúttal öt gólos sikerrel jutottak tovább. A nyolcaddöntőben szintén egy Merkantil Bank Ligában szereplő klub volt az ellenfelük, Csákváron Haraszti Zsolt duplázott, így a Paks is a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott.
Mai ellenfeleink nemcsak a kupában, hanem a bajnokságban is kiváló szezont tudhatnak maguk mögött. A Paks az NB1 leggólerősebb csapataként, ötvenhat lőtt góllal az NB1-es tabella negyedik helyén áll. Játékosuk, Ádám Martin pedig huszonegy találattal magasan vezeti az első osztály góllövő listáját, így ennek és az osztálykülönbség ismeretében egyáltalán nem vár ránk könnyű mérkőzés, így gondolja ezt vezetőedzőnk, Varga Attila is:

"A Paks erős csapat, véleményem szerint a legjobb focit ők játszák az első osztályban, nagyon sok gólt szereznek, tisztában vagyunk támadóik képességeivel. Nagyon jól kell védekeznünk, sok fejpárbajra kell készülnünk , hiszen az ellenfelünk játékában kevés a középpályás játék, egyből a másik csapat védekező boxába juttatják fel a labdát. Az ellenfél térfelén kevés átadást engedélyeznek és nyomás alatt tartanak minden játékost. Minőségi játékot kell mutatni ha szeretnénk valamit elérni. Fontos hét áll előttünk kezdve ezzel a meccsel! Nagy dolgok forognak kockán ezen a találkozón,a folytatásban pedig továbbra is célunk , hogy minél több pontot gyűjtsünk. A csapat koncentrált és határozott ,de sokkal szilárdabb teljesítményt kell nyújtanunk!Nem szabad nagyon ráfeszülnünk erre a mérkőzésre, higgadtan kell meghozni a döntéseket! Az edzések jól mentek,a rendelkezésemre álló összes játékos jól teljesített. Bízom a csapatban!"

MOL MAGYAR KUPA
6. forduló
2022. MÁRCIUS 01. 17:15
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - PAKSI FC
A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti

 

Információk a mérkőzéssel kapcsolatban:

  • HAZAI SZURKOLÓK JEGYÉRTÉKESÍTÉSE: Online a www.kolorcity.hu weboldal jegyvásárlási felületén. Személyesen vásárolhatók jegyek a Mezey István Művészeti Központban hétfőn 10:00-17:30 és kedden 10:00-15:00 között. A mérkőzés napján 2022. március 1-jén (kedden) 16 órától a Kolorcity Aréna hazai jegypénztárában.
    JEGYÁRAK:
    Diák/Nyugdíjas: 700 Ft
    Normál: 1500 Ft

  • PAKSI SZURKOLÓK JEGYÉRTÉKESÍTÉSE: A Paksi FC szurkolói a vendéglelátón foglalhatnak helyet, jegyeiket online a www.kolorcity.hu weboldal jegyvásárlási felületén vásárolhatják meg, illetve a mérkőzés napján 16 órától a helyszínen, Kolorcity Aréna vendég jegypénztárában.

  • A mérkőzés 18 évnél idősebb nézők csak védettségi igazolvánnyal látogathatják. A 18 év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is beléphetnek. A védettségi igazolványt a belépéskor kötelezően fel kell mutatni a személyi igazolvánnyal, vagy más arcképes személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt a biztonsági személyzetnek. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.


 

További híreink

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Kemény meccsek minden fordulóban

Dátum: 2024. ápr 21. 10:30

Így készül a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk