Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/ÍGY LETTÜNK BAJNOKOK

ÍGY LETTÜNK BAJNOKOK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Kolorcity Kazincbarcika SC a tizennyolcadik helyen zárta a tavalyi NB2-es bajnokságot, így csapatunk négy szezont követően búcsúzni kényszerült a másodosztály küzdelmeitől. A Kazincbarcika a kiesést követően egyértelmű célként jelölte meg a mielőbbi visszajutást, ami sikerült is. Egy szinte teljesen megújult kerettel és új edzői stábbal vágtunk neki a az NB3-ra való felkészülésnek. A KBSC NB2-es keretéből csupán egy játékossal számolhattunk, a 2021. augusztus 26-án, a Dorogi FC elleni bajnokin megsérült Heil Valterrel, aki hosszú rehabilitáció után szinte napra pontosan egy évet követően tértethetett vissza a pályára. Heil az ötödik fordulóban megrendezett Sényő-Carnifex FC elleni bajnokin állt be elsőként cseréként, majd a szezon további részében csapatunk egyik alapemberévé vált. Régi ismerősként azonban sokkal több játékost köszönhettünk, visszatértek Barcikára Süttő Attila, Szemere Balázs, Ádám Ferenc és Fila Károly is. Az új edzői stáb is bizonyított,  Varga Attila személyében rutinos mester érkezett, aki a mostani aranyéremmel már negyedik bajnoki címét ünnepelhette edzőként. Munkáját Sorin Cigan másodedző, Botló Ádám kapusedző és Simon László videóelemző segítették, jauárban pedig a nemzetközi tapasztalatát Angliában és Hollandiában szerző Gudovics Attila csatlakozott hozzájuk, mint erőnléti edző.

A Kazincbarcika új edzői stábja és játékosai a felkészülés ideje alatt is bizonyítottak, majd a szezon első mérkőzésein már biztosra vehették a csapat szurkolói, hogy klubunk jó úton halad a kitűzött cél felé. Az első fordulóban legyőztük a Tiszafüredet, majd azt követően a DVSC II-től is három ponttal utazhattunk haza. A hazai pályán megrendezett Újpest II. elleni mérkőzésen azonban az ellenfél utolsó percben szerzett gólja miatt osztozkodni kényszerültünk a pontokon. Az esetet követően a labdarúgókban még inkább égett a bizonyítási vágy, így hétről-hétre megkettőzött erővel játszottak soros ellenfeleik ellen, ennek zsinórban tíz győztes mérkőzés lett az eredménye. A Kazincbarcika legyőzte a Tállya, a Sényő, az SBTC, a DVTK II. , a Törökszentmiklós, a Hidasnémeti, a Putnok, a Jászberény csapatait, illetve két legfőbb riválisát a DEAC-ot és az addig veretlen BKV Előrét. A BKV elleni győzelmet követően élre állt a Barcika, azonban az öröm nem tartott sokáig, hiszen a tizennegyedik fordulóban a Kisvárda II. otthonában könyvelhettük el első és azóta is egyetlen vereségünket. A csorbát viszont hamar sikerült kiküszöbölnünk, hiszen az Eger, a Tiszaújváros, a Hajdúszoboszló és a Füzesgyarmat együttesei ellen is három-három pontot szereztünk, majd ikszeltünk a Békéscsaba 1912 Előre II-vel és végül a Tiszafüredi győzelemmel zártuk a remek félévet, így már akkor négy pontos előnnyel a tabella élén zárhattuk a félévet.

A téli felkészülést követően is ugyanezt az utat folytattuk, a huszonegyedik fordulóban megrendezett DVSC II. elleni győzelmet még kilenc három pontos meccs követte. Legyőztük az Újpest FC II., a Tállya, a Sényő, az SBTC, a DVTK II., a Törökszentmiklós, a Hidasnémeti, a Putnok és a Jászberény csapatait. Harmincegyedik mérkőzésünket közvetlen riválisunk, a DEAC ellen játszottunk, akkor egy 0-0-ás döntetlen született, majd az idén szintén szárnyaló BKV Előre otthonában nyertünk, melyet követően már tizenöt pontos előnyünk volt az élen. Utóbbi ismeretében tudtuk, hogyha hazai pályán revansot veszünk idei egyetlen legyőzőnkön már jó eséllyel bajnokok lehetünk. A Kisvárda Master Good II. ellen bizonyítottunk, miközben a DEAC kikapott, így a harmincharmadik fordulót követően tizennyolc pontos előnnyel lettünk bajnokok. A szezon hátralévő öt mérkőzésén még az Eger és a Hajdúszoboszló elleni két döntetlent és három: a Tiszaújváros, a Füzesgyarmat és  Békéscsaba II. elleni győzelmeket könyvelhettük el. A 2021/2022-es bajnokság utolsó mérkőzését vasárnap játszottuk a Békéscsaba II. ellen, ahol Nagy János, Kristófi Sándor és Pálinkás Gergő góljainak köszönhetően győzelemmel búcsúztunk a harmadosztálytól.

Csapatunk idén 106 gólt szerzett és soros ellenfeleink mindössze 24 alkalommal találtak be a Fila és Megyeri által őrzött kapunkba. A Kazincbarcika játékosai közül huszonegy labdarúgó szerzett gólt az idei bajnokságban. A házi gólkirályunk a téli felkészülés ideje alatt megsérült, de hamarosan visszatérő Laczkó Milán lett tizenhét találattal. Őt tizenhat lőtt góllal követi Ádám Ferenc, tízzel Süttő Attila és kilenccel Pálinkás Gergő. Kristófi Sándor hétszer, Kovács Dávid hatszor, Szabó Balázs pedig ötször voltak eredményesek. Négy-négy gólt jegyez Ur László, Nagy János és az időközben már máshol játszó Vladul Stefan is. Háromszor találtak be ellenfeleink kapujába Szemere Balázs, Dvorschák Gábor és Schildkraut Krisztián, kétszer pedig Heil Valter, Pinyaskó László, Székely Krisztián, illetve a télen távozott Kálmán Szilárd és Bartos Julián is. Valamint egyszer eredményes volt még Keményffy Máté, Márton András és Sinanovic Sinan is.

A Kazincbarcika történelmet írt az idén, hiszen a bajnoki idényt harminckét győzelemmel (Tiszafüredi VSEDVSC II., Tállya, Sényő, SBTC, DVTK II., Törökszentmiklós, Hidasnémeti, Putnok, DEAC, BKV Előre, Jászberény, Eger, Tiszaújváros, Aqua-General Hajdúszoboszló, Füzesgyarmati SK, Tiszafüredi VSE, DVSC II., Újpest FC II., Sényő-Carnifex FC, SBTC, DVTK II., Törökszentmiklós, Hidasnémeti VSC, Putnok FC, Jászberényi FC, BKV Előre, Kisvárda Master Good II.,Termálfürdő FC Tiszaújváros, Füzesgyarmati SK, Békéscsaba 1912 Előre II.), öt döntetlennel (Újpest FC II., Békéscsaba 1912 Előre II, DEAC, Eger SE, Aqua-General Hajdúszoboszló) és mindössze egy vereséggel (Kisvárda Master Good II.) zárta. Utóbbi mérkőzésre a tizennegyedik fordulóban került sor, ami azt jelenti hogy a Barcika azt követően egy huszonnégy mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatot is magáénak tudhat. Nem mellékes az sem, hogy a megszerezhető 114 pontból 101-et gyűjtüttünk be, így minden célunk maradéktalanul megvalósult.

További híreink

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Kemény meccsek minden fordulóban

Dátum: 2024. ápr 21. 10:30

Így készül a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk