Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/INDUL A BAJNOKSÁG: A DOROG AZ ELSŐ ELLENFÉL

INDUL A BAJNOKSÁG: A DOROG AZ ELSŐ ELLENFÉL

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Egy nagyon sikeres NB3-as szezont követően holnap újra a Merkantil Bank Ligában bizonyíthat csapatunk. A Kolorcity Kazincbarcika SC első ellenfele a Dorogi FC együttese lesz. A bajnoki nyitányon 19:00-tól a Kolorcity Arénában lépünk pályára.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
 

Csapatunk június 20-tól készül az első NB2-es fordulóra, tehát holnap hat hét kemény munkája érhet be a Kolorcity Arénában. A Kolorcity Kazincbarcika SC-nél történt nyári játékosmozgásról honlapunkon folyamatosan hírt adtunk, távozóként jelentettük be Schildkraut Krisztiánt, Keményffy Mátét, Márton Andrást, Kristófi Sándort, Pinyaskó Lászlót, Rjaskó Viktort, valamint szintén máshol folytatja Fila Károly, Kovács Dávid és Sinanovic Sinan is. Az eligazolt labdarúgókat azonban mennyiségben és minőségben is sikerült pótolnunk. A KBSC-hez Szolnokról érkezett Hleba Tamás, Kurdics Levente és Szekszárdi Tamás, Csákvárról Takács Tamás, a Nyíregyházától kölcsönbe Sztankó Dávid, Diósgyőrből szintén kölcsönbe Csatári Gergő, valamint Nagy Ákos, a Honvéd együttesétől kölcsönbe Megyeri II Gábor, Újpestről Kálnoki-Kis Zsombor, a Füzesgyarmattól Lippai Tibor, a DEAC együttesétől Székely Dávid, valamint az FTC II-től Arday Dominik. Keretünket az NB1-es Mezőkövesd Zsóry FC-vel kötöt kooperációs szerződésnek köszönhetően pedig hétről-hétre fiatal labdarúgók is erősik majd. 
Vezetőedzőnkkel készített interjúnkban Varga Attila elmondta, hogy a tervezett munkát maradéktanul sikerült elvégezni az elmúlt hetekben, így holnap egy jól felkészített Kazincbarcika lép pályára a Dorog ellen.

A mérkőzést megelőzően játékosunk Pálinkás Gergő is bizakodóan nyilatkozott:

"Nehéz, de úgy gondolom hogy egy sikeres öt hetes felkészülésen vagyunk túl. Sokat dolgoztunk az elmúlt évben hogy most vasárnap újra nb2-es meccset láthassanak a szurkolók és szeretnénk győzelemmel kezdeni az új szezont, hiszen egy jó rajt nagy erőt adhat a folytatásra. Ismerjük a Dorogot és tudjuk hogy rájuk is ugyan az jellemző mint ránk, csapatként működnek jól, ebből kifolyólag egy kemény, küzdelmes mérkőzésre és természetesen győzelemre számítok."


DOROGI FC
 

A Dorog is bizonyítani kíván az idei évben, hiszen tavaly egy meglehetősen hektikus szezont zártak. A csapat bentmaradása az utolsó fordulóban vált biztossá, 2021/2022-es idényben tizenegy győzelemmel, nyolc döntetlennel és tizenkilenc vereséggel negyvenegy pontot gyűjtöttek, ami a tabella tizenhetedik helyére volt elég, őket már a harmincnyolc egységgel kieső Szolnoki MÁV FC követte. A csapat így nem tétlenkedett az igazolások terén és minőségben is igyekezett megerősíteni keretét. A Doroghoz igazoltak Szolnokról Lakatos Csaba (hátvéd) és a korábban Kazincbarcikán is futballozó Kovács Olivér (belső védő), Gyurácz András (hátvéd) Budaörsről, Paudits Patrik (támadó) Kecskemétről, Magyari Szilárd (támadó) Soroksárról, Albert Ádám (támadó középpályás) az NB3-as Dabas-Gyóntól, Lustyik Levente (középpályás) a szintén harmadosztályú Kelen SC-től, valamint kapusfronton Borsos Vilmossal (Paks) és Molnár Zsomborral (Vasas Kubala Akadémia) erősítettek.


EGYMÁS ELLEN
 

A Dorog és a Kazincbarcika csapatai nyolcadik alkalommal találkoznak egymással holnap. A 2017/18-as bajnokság hetedik fordulójában a Buzánszky Jenő Stadionban Boros Gábor 81. percben szerzett találatával szereztük meg a három pontot, majd tavasszal egy 0:0-ás döntetlenre futotta a csapatoktól. A 2018/19-es szezonban hazai pályán 1:2-es félidei eredményt követően 1:4-es vereséggel zártuk a Dorog ellen vívott hatodik fordulót, tavasszal azonban idegenben Tóth László és Krausz Raul góljainak köszönhetően 1:2-es eredményt beállítva utazhattunk haza három ponttal. A 2019/20-as idényben az utolsó téli fordulóban, decemberben fogadtuk a Dorogot, akkor a félidei 0:0-ás állás még okot adott a bizakodásra, azonban a második játékrészben Paudits Patrik, Délczeg Gergely és Albert Ádám is betaláltak, így 0:3-as vendégsiker születt a putnoki Várady Béla Sportközpontban, a "visszavágóra" pedig már a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor. Az utolsó NB2-es bajnoki szezonunkban augusztus végén fogadtuk a Dorog csapatát a Kolorcity Arénában, ekkor a vendégek egy a tizenegyedik percben Tomás Lénárt által értékesített büntetővel szereztek vezetést, amire a huszonkilencedikben Krausz Raul válaszolt és állította be az 1:1-es végeredményt. A tavaszi mérkőzésen pedig Tatanányán osztozkodtunk a pontokon egy gól nélküli döntetlen után.

Vezetőedzőnk, Varga Attila egy jó nyitányt szeretne látni csapatától:

"Szeretnénk igazi bajnokit játszani, megfelelő intenzitással. A bajnokság megnyerés óta átalakultunk, ismét egy új csapatot kell építenünk de jól szeretnénk teljesíteni ebben a ligában is,keményen kell majd küzdenünk!Ezt szeretnénk tenni vasárnap is, olyan játékosok közreműködésével, akik mindent megtesznek a győzelem érdekében! Jó hangulat uralkodik, mert szeretnénk megfelelően nyitni a bajnoki idényt hazai pályán a szurkolóink előtt. Különleges idény volt a tavalyi de ez teljesen más sztori lesz.Jól teljesítettünk és a szurkolóink is segítettek bennünket. Nagy szükségünk lesz rájuk! A Merkantil Bank Ligában az első pillanattól kezdve az utolsóig jól kell teljesítened, a célunk pedig egyértelmű: szeretnénk jó formában kezdeni a szezont szurkolóink előtt és megnyerni a mérkőzést!"


MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK
 

Az első hazai mérkőzésünkre elővételben a LINK-re kattintva vásárolhatnak belépőket, azonban ha erre nincs lehetőségük természetesen a helyszínen is megválthatják azokat. A találkozót megelőzően egy órával, azaz 18:00-kor a nyitnak a jegypénztárak, valamint a kapunyitás is ebben az időpontban történik meg. Az idei szezonban az elővételes és a helyszíni jegyárak között nincsen különbség, a teljes árú belépő 1500 forintba kerül, a kedvezményes jegy pedig 1000 forint, utóbbit a diák, a nyugdíjas és mozgáskorlátozott szurkolóink vásárolhatják meg. 

A holnapi találkozót Berényi Tamás vezeti majd, asszisztensei Baghy Csaba és Sinkovicz Dániel lesznek, a tartalékjátékvezetőként pedig Ducsai József lesz jelen. A mérkőzésről honlapunkon élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk, valamint közösségi média felületeinken is informálódhatnak majd az aktuális állásról.
 

Merkantil Bank Liga 1. forduló
2022. JÚLIUS 31. 19:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - DOROGI FC


AZ ELSŐ FORDULÓ
 

A Merkantil Bank Liga első fordulójában rendszerint tíz mérkőzést rendeznek. A mai napon 17:30-tól kerül sor a Gyirmót FC Győr - Szentlőrinc mérkőzésre, majd holnap három találkozót rendeznek 17:30-tól, valamint hat összecsapáson hangzik majd el 19:00-kor a kezdést jelző sípszó. A párosítások a következőek:

2022. JÚLIUS 30.
17:30
GYIRMÓT FC GYŐR SZENTLŐRINC
2022. JÚLIUS 31.
17:30
TISZAKÉCSKEI LC CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
2022. JÚLIUS 31.
17:30
SOROKSÁR SC HR-RENT
KOZÁRMISLENY
2022. JÚLIUS 31.
17:30
SZOMBATHELYI
HALADÁS
AQVITAL FC CSÁKVÁR
2022. JÚLIUS 31.
19:00
KOLORCITY 
KAZINCBARCIKA SC
DOROGI FC
2022. JÚLIUS 31.
19:00
PMFC BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2022. JÚLIUS 31.
19:00
FC AJKA BUDAFOKI MTE
2022. JÚLIUS 31.
19:00
BFC SIÓFOK DVTK
2022. JÚLIUS 31.
19:00
ETO FC GYŐR NYÍREGYHÁZA
SPARTACU FC
2022.JÚLIUS 31.
19:00
MTK BUDAPEST SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA

 

További híreink

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS : BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2022. aug 07. 18:50

Csapatunk ma 19:00-tól a Békéscsaba 1912 Előre együttese ellen lép pályára a Merkantil Bank Liga második fordulójában.

BÉKÉSCSABÁN FOLYTATJUK

Dátum: 2022. aug 06. 17:00

A Merkantil Bank Liga második fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre csapata ellen lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC.

UR LÁSZLÓ VOLT A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA

Dátum: 2022. aug 02. 17:00

A vasárnapi Dorogi FC elleni győzelmet követően sportigazgatónk, Koszta Péter csapatkapitányunkat Ur Lászlót nevezte meg a mérkőzés legjobbjának. Vele készült interjúnkat olvashatják.

GYŐZELEM AZ ELSŐ FORDULÓBAN - EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dátum: 2022. aug 01. 07:00

A Kolorcity Kazincbarcika SC ma újra NB2-es mérkőzést játszott, csapatunk két góllal bizonyult jobbnak a Dorog együttesétől, így győzelemmel zárta a Merkantil Bank Liga első fordulóját.

Mérkőzések

Eredmények

Szponzorok 

 

 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk