Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/BÉKÉSCSABÁN FOLYTATJUK

BÉKÉSCSABÁN FOLYTATJUK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Csapatunk holnap idei első idegenbeli mérkőzését játssza majd. A Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga második fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre vendége lesz a Kórház utcai Stadionban.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Csapatunk jól kezdte a bajnokságot, hiszen hazai pályán Szemere Balázs és Ur László góljaival legyőztük a Dorogi FC csapatát. Az első fordulóban megrendezett találkozón több új igazolásunk is bemutatkozott, Szekszárdi Tamás és Megyeri II Gábor végig játszották a mérkőzést, Csatári Gergő nyolcvanegy percig volt a pályán, de Nagy Ákos, Székely Dávid és a megsérült Takács Tamás helyére beállt Kurdics Levente is bizonyíthattak. A győzelmet követően folytatódott a heti munka, hiszen tudjuk, hogy a Békéscsaba múlt heti vereségét követően nem vár ránk könnyű mérkőzés, azonban idegenben is három ponttal szeretnénk növelni egységeink számát.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

A Békécsaba a tavalyi idényben a tabella tizenötödik helyén zárta a bajnokságot. A 2021/2022-es NB2-es sorozatban tíz győzelemmel, tizenkét döntetlennel és tizenhat vereséggel gyűjtöttek negyvenkét pontot. Érdekesség, hogy az őket megelőző Tiszakécske és Budafok, valamint heti vendéglátóinkat követő Szentlőrinc is ugyanennyi egységgel zárta a pontvadászatot. Tehát a nyári átigazolási szezonban a Békéscsabának is erősíteni kellett keretén. A klubhoz a komoly NB2-es tapasztalattal rendelkező Szalai Dániel (jobb szélső), a tizenkilnc éves Czékus Ádám (támadó), Talpalló Norbert (támadó), Bukrán Erik (kapus), Fülpös István (középpályás) és Hamed Yasin érkeztek. A csapat a nyári felkészülési mérkőzéseket követően első bajnokiját a PMFC vendégeként játszotta, ahol a korábban Kazincbarcikán is futballozó Tóth-Gábor Kristóf góljával a hazaiak arattak sikert. A Békéscsaba keretét Mikló Roland és Lukács Raymond személyében két korábbi játékosunk is erősíti.

EGYMÁS ELLEN

A holnapi délután kilencedik alkalommal találkozik egymással a Kazincbarcika és a Békéscsaba a Merkantil Bank Ligában. A 2017-es feljutásunkat követően első NB2-es mérkőzésünket a Kórház utcai stadionban játszottuk, ahol az akkor Vitelki Zoltán vezette KBSC Sigér Ákos góljával győzelemmel indította másodosztályú szereplését, a huszadik fordulóban azonban revansot vett a csapat, hiszen Tiszaújvárosban Birtalan Botond találatával ők vihették haza a három  pontot. Ebben az évben a "lilák" igen előkelő helyen, azaz a dobogó harmadik fokán zárták a szezont, sőt Birtalan Botond huszonkét góljának köszönhetően a csoport gólkirálya is tőlük került ki, eközben mi az igazán jó rajt után csak a tizenhetedik helyen biztosítottuk bentmaradásunkat.
A következő, azaz a 2018/19-es bajnokságban az utolsó fordulókban találkozott egymással a két együttes, Putnokon decemberben egy 0:0-ás döntetlenre futotta, miközben a zárófordulóban Lukács Raymond, Kanalos Tony-Markos és Ádám Ferenc góljaival egy 0:3-as eredménnyel búcsúztathattuk a szezont Békéscsabán. A Békéscsaba az NB2 egyik meghatározó együttese akkor hatvan ponttal a hatodik helyen zártak, mi pedig ötvenhat ponttal a szezon elején megcélzott kilencedik pozícióból vonultunk nyári szünetre. 
A 2019/2020-as szezon második fordulójában, első "hazai" mérkőzésünkön találkoztunk a Békéscsaba együttesével, ahol ugyan a negyvenkilencedik percben Lukács Raymond megszerezte vezetésünket, de a játékvezető által megítélt két Kovács Ádám és Pantovic Nikola által értékesített büntető után 1:2-es végeredménnyel zárult a mérkőzés. A 2019-es év utolsó mérkőzésén revansot vettünk, hiszen az azóta már Békéscsabán játszó Lukács Raymond góljával hoztuk haza a három pontot.
A 2020/2021-es bajnokságban a tizedik fordulóban voltunk a Békéscsaba vendégei, akkor szintén egy rossz sorozatunkat törtük meg, hiszen Oltean már a tizenkettedik percben betalált a hazaiak kapujába, mely vezetést öt perccel később Majzik növelte, a félidő végén ugyan Lukács Raymond gólt lőtt nekünk, Oldal Tibor második játékrészben szerzett találatával 3:1-es sikert könyvelhettünk el. A tavaszi visszavágón viszont Kitl Miklós öngóljának köszönhetően három ponttal tudtuk növelni bajnoki egységeink számát.

Vezetőedzőnk, Varga Attila a következőképpen nyilatkozott a találkozó előtt:

"Fontos volt, hogy jól kezdjük a szezont saját közönségünk előtt hiszen sokat köszönhetünk nekik is! Azt hiszem azt nyújtottuk amit kellett a szezon nyitón! Remek, magabiztos teljesítményt nyújtott a csapat ennek köszönhető a sikeres kezdet!Mindenki tudta és el is végezte a feladatát. A héten a csapat csodálatos munkát végzett, nincs semmilyen hiányérzetem! A Csaba gondolom a vereség után egy dologra gondol: vasárnap nyerni! De mi is ugyan így készülünk! Okosan, taktikusan kell pályára lépnünk!"

 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A hazai csapat tájékoztatása szerint a Kórház utcai Stadionban csak a létesítmény fedett lelátója használható. A vendég drukkerek a számukra kijelölt, Munkácsy Hotellel ferdén szemben található őrzött parkolóban, biztonságos körülmények között állíthatják le gépjárműveiket és a Kórház utcán átkelve, a 1-es számú kapun léphetnek be a mérkőzésre. A parkolás ingyenes. A vendég szektorban büfé üzemel és mellékhelyiségek is biztosítottak. A tribün megnyitott részén 216 ülőhely (fehér színű) áll rendelkezésükre.
A belépőjegyárak a következőek: felnőtt: 1500 Ft; Diák/Nyugdíjas: 1000 Ft

A találkozóról online streammel sem mi, sem a hazai klub nem jelentkezik. A mérkőzésről élő szöveges tudósítással készülünk honlapunkon, valamint a fontosabb eseményekről közösségi média felületeinken is hírt adunk.

A holnapi mérkőzést Nazsa Tamás vezeti, asszisztensei Szilágyi Norbert és Tőkés Róbert, a tartalékjátékvezető pedig Nagy Norbert lesz.

Merkantil Bank Liga 2. forduló
2022. AUGUSZTUS 07. 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

 

A MÁSODIK FORDULÓ

Az NB2-es bajnokság második fordulójában rendszerint tíz mérkőzést rendeznek. A találkozók közül holnap ötöt játszanak le 17:30-tól, négy meccsen hangzik majd el 19:00-kor a kezdést jelző sípszó, valamint a DVTK hétfőn este 20:15-tól fogadja majd a Soroksár SC együttesét. A párosítások a következőek:

2022. AUGUSZTUS 07.
17:30
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
SZOMBATHELYI 
HALADÁS
2022. AUGUSZTUS 07.
17:30
AQVITAL FC CSÁKVÁR  BFC SIÓFOK
2022. AUGUSZTUS 07.
17:30
CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
FC AJKA
2022. AUGUSZTUS 07. 
17:30
SZENTLŐRINC MTK BUDAPEST
2022. AUGUSZTUS 07.
19:00
DOROGI FC GYIRMÓT FC GYŐR 
2022. AUGUSZTUS 07.
19:00
BUDAFOKI MTE PMFC
2022. AUGUSZTUS 07.
19:00
HR-RENT
KOZÁRMISLENY 
TISZAKÉCSKEI LC
2022. AUGUSZTUS 07.
19:00
BÉKÉSCSABA 
1912 ELŐRE
KOLORCITY 
 KAZINCBARCIKA SC
  
2022. AUGUSZTUS 07.
19:00
ETO FC GYŐR SZEGED-CSANÁD
 GROSICS AKADÉMIA  
2022. AUGUSZTUS 08.
20:15
DVTK SOROKSÁR SC

 

 

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk