Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A GYIRMÓT VENDÉGEKÉNT FOLYTATJUK

A GYIRMÓT VENDÉGEKÉNT FOLYTATJUK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Az újabb válogatott szünetet megelőzően idegenben zárjuk ezt az igazán sűrű hetet. A vasárnapi Pécs, majd a szerdai Szeged elleni hazai bajnokikat követően holnap 13:00-tól a tavaly még első osztályban versengő Gyirmót FC Győr otthonában bizonyíthatunk.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Ahogy az elmúlt hetekben, így holnap sem vár könnyű mérkőzés csapatunkra. Vasárnap kora délután ugyanis a még a feljutásra is esélyes Gyirmót FC Győr vendégei leszünk. A nyolcadik fordulóig bezárólag ugyan tizenöt pontot gyűjtöttünk a Dorog, a Budafok, a Mosonmagyaróvár, a Kozármisleny és a Csákvár legyőzésével és csak Békéscsabán, Diósgyőrben, illetve a Nyíregyháza otthonában nem tudtuk bajnoki egységeink számát szaporítani. Viszont ezt követően az októberben lejátszott hat mérkőzésünkön csupán három pontot szereztünk. A múlt hónapot a Győr elleni döntetlennel kezdtük, amit három vesztes meccs követett a Szombathely, a Siófok és a Soroksár csapatai ellen, majd ikszeltünk a Tiszakécskével és az Ajkával. A novemberünk is egy döntetlennel indult, vasárnap a PMFC-vel osztozkodtunk a pontokon, majd szerdán a Szeged elleni vereséggel folytatódott pechszériánk.
Csapatunk egyébként tizenhat fordulót követően tizenkilenc pontot gyűjtve a tabella tizenötödik helyén áll. Minket ugyanennyi egységgel előz meg a Tiszakécske és az Ajka, de a tizedik pozícióban álló ETO FC Győrtől is csak három pontnyira vagyunk.
Játékosaink minden egyes mérkőzésen úgy lépnek pályára, hogy mostani rossz sorozatunkat lezárják, így lesz ez holnap Gyirmóton is. Nem gondolja ezt másként Hleba Tamás sem:

"Sűrű hét áll mögöttünk. A Pécs ellen jó játékkal majdnem sikerült megszereznünk a győzelmet, de sajnos be kellett érnünk egy ponttal. Szerintem szerdán a Szeged ellen is rendben volt a játék, viszont azon a mérkőzésen sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Nem sikerült semmi sem és kis túlzással az ellenfél két komolyabb lehetőségből kettőt ki is hasznát, igy elvesztettük azt a meccset. Ennek tudatában Gyirmótra győzelmi szándékkal utazunk. Elsősorban azért, hogy végre megszakadjon ez a negativ szériánk, másrészt pedig, hogy feljebb lépjünk a tabellán, hiszen ez a csapat jóval többre hivatott, ehhez pedig a Gyirmót elleni három pontra nagy szükségünk van"

GYIRMÓT FC GYŐR

A Gyirmót FC Győr a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokság egyik meghatározó együttese. Eddigi legnagyobb sikereik, amikor a 2015/16-os és a 2020/2021-es bajnoki években kivívták az OTP Bank Ligában szereplés jogát. Az első osztályú kitérők viszont nem tartottak sokáig, hiszen mindkétszer abszolút utolsóként az MTK-val együttesen búcsúztak az első osztály küzdelmeitől. 
A tavalyi kiesést követően azonban holnapi vendéglátóink a mielőbbi visszajutást tűzték ki célként. Ennek megfelelően a Gyirmót nagyon jól is szerepel az idei évben. A Csertői Aurél által irányított csapat nyolc győzelemmel (Szentlőrinc, Dorogi FC, Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny, Aqvital FC Csákvár, ETO FC Győr, BFC Siófok, Tiszakécskei LC), három döntetlennel (Budafoki MTE, Soroksár SC, PMFC) és öt vereséggel (Békéscsaba 1912 Előre, DVTK, Nyíregyháza Spartacus FC, Szombathelyi Haladás, FC Ajka ) huszonhét pontot gyűjtött, mellyel jelenleg a tabella ötödik pozícióját foglalják el. Őket egy egységgel többet gyűjtve előzi meg a Szeged, a harmadik helyen álló MTK harminc pontos, illetve a feljutó pozíciókban a PMFC harminckét ponttal, a DVTK pedig a tabella élén harmincnégy ponttal áll.


EGYMÁS ELLEN

A két csapat holnap nyolcadik alkalommal találkozik egymással a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben. A 2017/18-as szezon kilencedik fordulójában léptünk először pályára a Gyirmót FC Győr ellen, ekkor idegenben Takács Péter nyolcvanadik percben szerzett találatának köszönhetően szereztük meg a három pontot. A tavaszi mérkőzésen azonban már mi húztuk a rövidebbet. Hiába vezettünk a félidőben Kanalos Tony és Heil Valter góljainak köszönhetően 2:1-re, a végeredményt jelző tábla a kilencven perc eltelte után Szalánszki Gergő, Paku Roland és Lázár Patrik találatai után 2-3-as eredményt mutatott.
A következő szezonban (2018/2019) sem jártunk több sikerrel ellenük, hiszen ősszel hazai pályán 1-4-re vertek minket, majd a huszonhetedik fordulóban a Szarka Ákos neve mellett jegyzett egyetlen góllal maradtunk alul. A 2019/2020-as csonka idényben csak egy mérkőzést játszottunk holnapi vendéglátóink ellen, ekkor a putnoki Várady Béla Sportközpontban Présinger Ádám góljára Lukács Raymond válaszolt, azonban Heffler Norbert nyolcvanegyedik percben szerzett találatát követően már nem tudtunk egyenlíteni, így a Gyirmót utazhatott haza a három ponttal.
A 2020/2021-es bajnokság őszén szintén nem nekünk kedvezett a szerencse, hiszen a tizennyolcadik fordulóban rendezett találkozón Major Martin már a második percben betalált Horváth kapujába. Fótyik Dominik a huszonnegyedik percben egyenlített egy büntetőből, azonban a második játékrészben Hudák Dávid állította be a 2-1-es végeredményt. Tavasszal pedig már mint kiesőjelöltek találkoztunk a feljutásért versengő gyirmótiakkal. A harminchetedik fordulóban Lencse büntetőjére Korbély Kristóf válaszolt, viszont  Heffler a nyolcvannyolcadik percben a Gyirmót javára döntötte el a pontok és a Kazincbarcika sorsát. Ennek értelmében tehát most egy győzelmet és hat vereséget követően lépünk ellenük pályára.
Azonban hiába billen a mérleg nyelve holnapi ellenfelünk felé, mi nem érkezünk feltartott kezekkel hozzájuk sem, ezt vezetőedzőnk, Varga Attila nyilatkozatában is megerősítette:

"Az élsportban, ahogyan az életben is egyszer fent, egyszer lent! Mi most rossz szériában vagyunk ami az önbizalmaknak nem tesz jót, de megyünk és dolgozunk azon,  hogy már a következő meccsen megforduljon a szerencsénk! Dolgoznak érte a srácok és emiatt is mondom ezt! Feszültség nincs, sőt inkább a bizalmat érezzük,  hiszen tudtuk akkor is, amikor a tabella első feléhez tartoztunk, hogy lehet majd ez másképp is.  A sikereket is a helyén kezeltük és most ezt a sorozatot is reálisan viseljük!
Vasárnap keményen oda kell tennünk magunkat a meccs végéig! Jó jel, hogy a csapatom hozzáállása megfelelő volt az elmúlt meccseken, de a fejlődésre kell összpontosítanunk, sok dologban javulnunk kell."


MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A hazai csapat tájékoztatása szerint a Gyirmót FC Győr bajnoki mérkőzéseire a hazai és a vendég belépők ára megegyezik. A normál árú jegy 1000 forintba kerül, a kedvezményes diák, nyugdíjas belépő pedig 500 forint. A mérkőzést 6 év alatti gyermekek regisztrációs jeggyel jelképes áron, öt forintért tekinthetik meg. A találkozóra a jegymester.hu-n LINK-re kattintva elővételben is megvásárolhatóak a belépők. Az ALCUFER Stadion helyszíni jegypénztárai a meccs kezdését megelőzően másfél órával, azaz holnap 11:30-kor nyitnak.


 

A Gyirmót FC Győr - Kolorcity Kazincbarcika SC találkozót Bogár Gergő vezeti majd, asszisztensei Huszár Balázs és Ország Péter lesznek, tartalék játékvezetőként pedig Gaál Ákos lesz jelen.
Honlapunkon a mérkőzés napján rendszerint jelentkezünk élő szöveges tudósítással, de a hazaiak jóvoltából élő streamen is nézhetik azt, melynek linkjét természetesen Facebookon és itt is megosztjuk majd
 

Merkantil Bank Liga 17. forduló
2022. NOVEMBER 13. 13:00
GYIRMÓT FC GYŐR - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC


A TIZENHETEDIK FORDULÓ

A Merkantil Bank Liga tizenhetedik fordulójában kivétel nélkül minden mérkőzést vasárnap rendeznek meg. Hét találkozó, köztük a Gyirmót FC Győr - Kolorcity Kazincbarcika SC kezdődik majd 13:00-kor, valamint három meccsen hangzik el holnap 15:00-kor a kezdést jelző sípszó.
A forduló párosításai a következőek:

2022. november 13.
13:00
MTK BUDAPEST PMFC
2022. november 13.
13:00
GYIRMÓT FC GYŐR KOLORCITY 
KAZINCBARCIKA SC
2022. november 13.
13:00
CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
SZOMBATHELYI
HALADÁS 
2022. november 13.
13:00
BUDAFOKI MTE BFC SIÓFOK
2022. november 13. 
13:00
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
SOROKSÁR SC
2022. november 13. 
13:00
DOROGI FC TISZAKÉCSKEI LC
2022. november 13.
13:00
SZENTLŐRINC FC AJKA
2022. november 13.
15:00
DVTK NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
2022. november 13.
15:00
HR-RENT
KOZÁRMISLENY
ETO FC GYŐR
2022. november 13.
15:00
SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
AQVITAL FC CSÁKVÁR 

További híreink

A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA : KÁLLAI ZALÁN

Dátum: 2022. dec 06. 10:30

A Merkantil Bank Liga tizenkilencedik fordulójában a Szentlőrinc vendégeként léptünk pályára. A hazai vezetést követően Kállai Zalán egyenlítettet, így ezúttal Koszta Péter őt választotta a mérkőzés legjobbjának.

U19 - Győzelem Tiszaújvárosban

Dátum: 2022. dec 05. 15:01

Korosztályos csapataink közül az U19 zárta utolsóként a bajnokság őszi idényét. Együttesünk egy tiszaúvárosi győzelmet követően vonulhat a téli szünetre.

DÖNTETLEN SZENTLŐRINCEN - ÖSSZEFOGLALÓ, EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Dátum: 2022. dec 04. 17:00

A Merkantil Bank Liga tizenkilencedik fordulójában a Szentlőrinc otthonában zártuk a 2022/2023-as idény őszi szezonját, mely mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

ÉLŐ TUDÓSÍTÁS: SZENTLŐRINC SE - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2022. dec 04. 12:40

A Merkantil Bank Liga mai, tizenkilencedik fordulójában a Szentlőrinc SE vendégeként lépünk pályára. A találkozóról ezúttal élő tudósítással jelentkezünk a szokásos percre-percre közvetítés helyett.

Mérkőzések

Eredmények

Szponzorok 

 

 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk

Tippmix