Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/RAJTOL A TAVASZI SZEZON - A BÉKÉSCSABA AZ ELSŐ ELLENFÉL

RAJTOL A TAVASZI SZEZON - A BÉKÉSCSABA AZ ELSŐ ELLENFÉL

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az idei év első tétmeccsére kerül sor vasárnap a Kolorcity Arénában. Csapatunk a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as versenykiírásának huszonegyedik fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadja 13:00-tól.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Jól kezdtük a szezont, hiszen a nyolcadik fordulóig bezárólag tizenöt pontot gyűjtöttünk. A bajnokság elején legyőztük a Dorog, a Budafok, a Mosonmagyaróvár, a Kozármisleny és a Csákvár csapatait és csak Békéscsabán, illetve a bajnokaspiráns Diósgyőr otthonában nem tudtuk bajnoki egységeink számát szaporítani. A válogatott szünetet megelőzően, a nyolcadik fordulóban viszont kikaptunk Nyíregyházán. Októberben nem igazán volt okunk az ünneplésre, hiszen az akkor lejátszott hat mérkőzésen csupán három pontot gyűjtöttünk. Azt a hónapot a Győr elleni döntetlennel kezdtük, amit három vesztes meccs követett a Szombathely, a Siófok és a Soroksár ellen, illetve osztozkodtunk a pontokon a Tiszakécske és az Ajka csapataival. Novemberben hazai pályán ikszeltünk a PMFC-vel, illetve kikaptunk a Szegedtől és Gyirmóttól, majd gólzáporos, 3-3-as döntetlent játszottunk a feljutásra pályázó, MTK Budapest együttesével. Csapatunkra decemberben még két bajnoki várt. A tizenkilencedik fordulóban Szentlőrincen osztozkodtunk a pontokon, majd a tavaszról előrehozott, huszadikban pedig legyőztük a Dorogot. Az eddig lejátszott húsz mérkőzésünkön hat győzelemmel, hat döntetlennel és nyolc vereséggel huszonnégy bajnoki egységet gyűjtöttünk, mellyel a tabella tizenharmadik helyéről várhatjuk a vasárnapi folytatást. Egyértelműen szeretnénk megismételni a remek őszi rajtot, így most is hasonló célokkal vágunk neki a bajnokságnak.
Nagy játékosmozgásról nem számoltunk be a felkészülés időszaka alatt, hiszen a Kazincbarcika keretét csupán a sérült játékosok minőségbeli pótlásának érdekében kellett megerősíteni. Klubunkhoz érkezett Szekszárdi Milán a Pakstól, valamint a szlovák utánpótlás válogatott, Kovács Bence a MOL Fehérvár FC-től. Távozónk is csak kettő volt, Laczkó Milán a több játéklehetőség érdekében Karcagon folytatja tavasszal, míg Arday Dominik szintén hasonló okokból kifolyólag igazolt a Putnok FC gárdájához.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

A Békéscsaba nem 2022-ben tudhatja maga mögött a legjobb őszi szezont, hiszen vasárnapi vendégeink négy győzelemmel, öt döntetlennel és tizenegy vereséggel tizenhét pontot gyűjtöttek eddig. Az Előre nem tudott pontot gyűjteni az első fordulóban a Pécs otthonában, azonban a másodikban és a harmadikban három-három egységet könyvelhettek el a Kazincbarcika és a Gyirmót csapatai ellen vívott mérkőzéseket követően. Ezután az MTK elleni vereség és a Szentlőrinccel, a Doroggal és a Szegeddel való pontosztozkodások következtek. Majd kikaptak a Budafok, a Mosonmagyaróvár, a Kozármisleny, a DVTK és a Csákvár csapataitól. A tizenkettedik fordulóban legyőzték a Nyíregyházát, a tizenharmadikban nem szereztek pontot az ETO ellen, ezt követően pedig két döntetlennel (Szombathelyi Haladás, BFC Siófok) és egy győzelemmel ( Soroksár SC) szépítették mérlegüket. Az ősszel több pontot nem is sikerült szerezniük, hiszen a Tiszakécske, az Ajka és a PMFC elleni mérkőzéseket követően vesztesként hagyták el a pályát. A Békéscsaba így tehát tizenhét egységgel a tabella utolsó előtti, tizenkilencedik pozícióját foglalja el. Helyezésük azonban nem adhat okot a könnyelműségre, hiszen vendégeink kerete egytől-egyig remek labdarúgókból áll, akik célja egy az őszt szurkolóikkal elfeledtető tavasz. A Békéscsaba kerete sem alakult át nagyban az utolsó, decemberi bajnoki óta, a klub honlapjának tájékoztatása szerint három érkező játékossal erősítettek. Diósgyőrből tért vissza Csabára a komoly NB1-es és NB2-es rutinnal rendelkező hálóőr, Póser Dániel. Mezőnybe két játékost igazoltak, Kórodi Nándor a támadószekciót erősíti a tavasszal, míg a PMFC korábbi játékosa, Futó Zsombor, mint középpályás lesz a csapat segítségére. 

 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A vasárnapi hazai mérkőzésünkre elővételben meccsnapon 12:00-ig online a LINK-re kattintva is megvásárolhatják jegyeiket, ha erre nincs lehetőségük természetesen, a Mezey István Művészeti Központan nyitvatartási időben, valamint a helyszínen is megválthatják azokat. A találkozót megelőzően egy órával, azaz 12:00-kor nyitnak a jegypénztárak, valamint a kapunyitás is ebben az időpontban történik meg. Kérjük a szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben, így elkerülhetik a pénztár előtt már többször is kialakult sorban állást! Az idei szezonban az elővételes és a helyszíni jegyárak között nincsen különbség, a teljes árú belépő 1500 forintba kerül, a kedvezményes jegy pedig 1000 forint, utóbbit a diák, a nyugdíjas és mozgáskorlátozott szurkolóink vásárolhatják meg. 

A mérkőzésről honlapunkon élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk és közösségi média felületeinken is informálódhatnak majd az aktuális állásról.Honlapunkon a mérkőzés napján rendszerint jelentkezünk élő szöveges közvetítéssel és Facebook oldalunkon élő eredménykövetés formájában is követetik az eseményeket.

Merkantil Bank Liga 21. forduló
2023. JANUÁR 29. 13:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
-
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

A HUSZONEGYEDIK FORDULÓ

A Merkantil Bank Liga huszonegyedik fordulójában kilenc mérkőzésre kerül sor vásárnap. Öt találkozó kezdődik 13:00-kor, illetve négyen hangzik majd el 15:00-kor a kezdést jelző sípszó. A fennmaradó egy meccset hétfőn rendezik majd meg, a Szeged Csanád Grosics Akadémia 19:00-tól fogadja majd a ETO FC Győr együttesét a Szent Gellért Fórumban.
A forduló párosításai a következőek:

2023. január 29. 
13:00
SZOMBATHELYI 
HALADÁS
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
2023. január 29. 
13:00
BFC SIÓFOK AQVITAL FC CSÁKVÁR
2023. január 29. 
13:00
SOROKSÁR SC DVTK
2023. január 29. 
13:00
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC  
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2023. január 29. 
13:00
GYIRMÓT FC GYŐR DOROGI FC
2023. január 29. 
15:00
TISZAKÉCSKEI LC HR-RENT
KOZÁRMISLENY
2023. január 29. 
15:00
FC AJKA CREDOBUS 
MOSONMAGYARÓVÁR
2023. január 29. 
15:00
PMFC BUDAFOKI MTE
2023. január 29. 
15:00
MTK BUDAPEST SZENTLŐRINC
2023. január 30. 
19:00
SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
ETO FC GYŐR

További híreink

Futottunk az eredmény után, s végül utolértük…

Dátum: 2024. ápr 20. 10:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Tiszakécskei LC otthonába látogatunk.

Mindenki menekül(ne)!

Dátum: 2024. ápr 19. 16:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a szezonban legtöbb edzőváltást átélt Tiszakécskére látogatunk.

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk