Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/BUDAFOKON A HUSZONKETTEDIK FORDULÓBAN

BUDAFOKON A HUSZONKETTEDIK FORDULÓBAN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A 2023-as év első idegenbeli bajnoki mérkőzését játsszuk vasárnap. A Merkantil Bank Liga huszonkettedik fordulójában a Budafoki MTE vendégei leszünk a Promontor utcában.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Csapatunk számára sajnos nem úgy sikerült a tavaszi bajnoki rajt, mint ahogy azt elterveztük. Egy nagyon jól sikerült felkészülés után ugyanis értékes pontokat veszítettünk hazai pályán a Békéscsaba elleni szezonnyitányon. A vasárnapi mérkőzést megelőzően a tabella tizenhatodik helyén állunk, viszont ebből senki sem vonhat le messzemenő következtetéseket. Az alsóház ugyanis olyan sűrű, hogy minket csak három bajnoki egység választ el a nyolcadik ETO FC Győrtől. Csapatunk az őszt hat győzelemmel (Dorogi FC, Budafoki MTE, Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny, Aqvital FC Csákvár, Dorogi FC), hat döntetlennel (ETO FC Győr, Tiszakécskei LC, FC Ajka, PMFC, MTK Budapest, Szentlőrinc) és nyolc vereséggel (Békéscsaba 1912 Előre, DVTK, Nyíregyháza Spartacus FC, Szombathelyi Haladás, BFC Siófok, Soroksár SC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Gyirmót FC Győr) huszonnégy ponttal zárta. Ezt a számot a múlt héten nem tudtuk növelni, azonban most mindent megteszünk annak érdekében, hogy ponttal/pontokkal utazzunk haza Budapestről.

BUDAFOKI MTE


A Budafok kerete a télen hozzánk hasonlóan kis mértékben alakult át. A tizenkilenc éves Batki Balázs a támadó szekcióba érkezett a Puskás Akadémia együttesétől. Távozóként három labdarúgóról számoltak be. Romic Danijel és Varga Donát máshol folytatják pályafutását, Szűcs Zsolt pedig a tavasszal a Putnok  FC-nél szerepel kölcsönben.
Heti vendéglátóink Csizmadia Csaba irányításával kezdték a szezont, viszont a kezdeti nehézségek után őt Mátyus János váltotta a vezetőedzői pozícióban. A BMTE első győzelmére a tizedik fordulóig kellett várni a hazai drukkereknek. Azelőtt öt vereséget (FC Ajka, Kolorcity Kazincbarcika SC, MTK Budapest, Békéscsaba 1912 Előre, Szeged-Csanád Grosics Akadémia) és négy döntetlent (PMFC, Gyirmót FC Győr, Szentlőrinc, Dorogi FC) könyvelhettek el. A tizedik fordulóban legyőzték a Mosonmagyaróvárt, amit újabb két pont nélküli találkozó követett a Kozármisleny és a DVTK ellen. Tizenharmadik mérkőzésükön döntetlent játszottak a Csákvárral, majd kikaptak a Nyíregyházától. Az őszi szezonban még négy győzelem (ETO FC Győr, BFC Siófok, Soroksár SC, FC Ajka) és két döntetlen (Szombathelyi Haladás, Tiszakécskei LC) került a nevük mellé. A tavaszi rajtot is jól vették, a feljutásra is esélyes, PMFC otthonában aratattak egy gólos győzelmet, mellyel három ponttal növelték bajnoki egységeik számát.
A Budafok ugyan kieső/osztályzós helyen telelt, azonban a tabella alsóházának sűrűsége miatt a múlt heti győzelmüknek köszönhetően már egy ponttal megelőznek minket a tizenötödik helyen. Eddig hat győzelemmel, hét döntetlennel és nyolc vereséggel huszonöt egységet gyűjtöttek.

 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A hazai csapat tájékoztatása szerint a Budafok mérkőzéseire a teljes árú belépők 1000 forintba kerülnek, míg a diák és nyugdíjas jegyek 500 forintért válthatóak meg. Hat éves kor alatt ingyenes a meccsre történő belépés.
A találkozó a Promontor utca 89/A cím alatt kerül megrendezésre, a Kolorcity Kazincbarcika SC szurkolói a Zuzmó utcai kapun jutnak be  a stadionba, itt tudnak jegyet váltani és innen közelíthetik meg a vendégszektort. A gépjárművel érkező drukkerek a budafoki Városház tér P+R parkolóiban tehetik le autóikat, a sportlétesítmény környékén nincs külön kialakított vendégparkoló. A tömegközlekedéssel érkezők az 58-as és 158-as autóbuszokkal utazhatnak.


A találkozóról élő közvetítést (online streammel) sem a hazai csapat, sem mi nem készítünk. A megszokott gyakorlat szerint a mérkőzés napján honlapunkon rendszerint jelentkezünk élő szöveges közvetítéssel és Facebook oldalunkon élő eredménykövetés formájában is követhetik az eseményeket.

Merkantil Bank Liga 22. forduló
2023. FEBRUÁR 05. 14:00
BUDAFOKI MTE - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

A HUSZONKETTEDIK FORDULÓ

A Merkantil Bank Liga idei huszonkettedik fordulójában rendszerint tíz mérkőzést rendeznek, ebből kilencet vasárnap, egyet pedig hétfőn. A hétvégi meccsek közül nyolc kezdődik 14:00-kor, illetve a Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Szentlőrinc találkozón hangzik el 15:00-kor a kezdést jelző sípszó. Hétfőn pedig a DVTK fogadja majd a Tiszakécskét.
A forduló párosításai a következőek:

2023. február 05. 
14:00
DOROGI FC MTK BUDAPEST
2023. február 05. 
14:00
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
GYIRMÓT FC GYŐR
2023. február 05. 
14:00
BUDAFOKI MTE KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
2023. február 05. 
14:00
CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
PMFC
2023. február 05. 
14:00
HR-RENT
KOZÁRMISLENY
FC AJKA
2023. február 05. 
14:00
AQVITAL FC
CSÁKVÁR
SOROKSÁR SC
2023. február 05. 
14:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
BFC SIÓFOK
2023. február 05. 
14:00
ETO FC GYŐR

SZOMBATHELYI HALADÁS

2023. február 05. 
15:00
SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
SZENTLŐRINC
2023. február 06. 
19:00
DVTK TISZAKÉCSKEI LC

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk