Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/CSÁKVÁRRA UTAZUNK

CSÁKVÁRRA UTAZUNK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Vasárnap újabb mérkőzés vár csapatunkra, 14:00-tól a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban leszünk az Aqvital FC Csákvár vendégei.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

A bajnokság eddig lejátszott huszonöt fordulója alatt nyolc győzelemmel (Dorogi FC, Budafoki MTE, Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny, Aqvital FC Csákvár, Dorogi FC, DVTK), hat döntetlennel (ETO FC Győr, Tiszakécskei LC, FC Ajka, PMFC, MTK Budapest, Szentlőrinc) és tizenegy vereséggel (Békéscsaba 1912 Előre, DVTK, Nyíregyháza Spartacus FC, Szombathelyi Haladás, BFC Siófok, Soroksár SC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Gyirmót FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre, Budafoki MTE, Credobus Mosonmagyaróvár, ) harminc pontot szereztünk. A jónak nem éppen mondható szezonrajt után két hete legyőztük a Kozármislenyt, illetve múlt vasárnap mindenki meglepetésére, hosszú idő után a listavezető, DVTK ellen arattunk győzelmet hazai pályán. A csapat célja Csákváron sem más, mint a három pont begyűjtése. A Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője, Csábi József a következőképpen nyilatkozott:

"A múlt heti siker nagyon jót tett a lelkeknek, ráfért a srácokra és a csapatra. De ezt hétfőn megbeszéltük és lezártuk, hogy a következő feladatra és mérkőzésre tudjunk figyelni.
Nagyon jó munkát tudtunk végezni az edzéseken, egész héten, a pozitív hangulat és a sikerélmény erre is jó hatással volt. Azt vallom, hogy nincs két egyforma mérkőzés, egy-egy találkozón belül is mindig megvannak fordulópontok és talán az fog dönteni, hogy ezeket a fordulópontokat, melyik csapat hogyan reagálja és kezeli le. Megfelelően felkészültünk a Csákvár ellen, bizakodóak vagyunk."

AQVITAL FC CSÁKVÁR

A Csákvár elsőként a 2012/13-as bajnokságban vett részt a magyar másodosztály küzdelmeiben, azonban a jó eredményeik ellenére, az akkor még két csoportos NB2 létszámcsökkentése miatt rövid időre búcsúzni kényszerültek a magasabb osztálytól. Valóban csak rövid kitérőt tettek az NB3-ba, hiszen a Nyugati csoportot 2013/14-ben a Budaörstől nyolc ponttal többet gyűjtve nyerték meg. Első a Merkantil Bank Ligában eltöltött évükben a tizenkettedik helyen végeztek, majd 2015/16-ban a tabella hatodik poziciójában zártak. A Kazincbarcika feljutását megelőzően, 2017-ben a tizenhatodik, ezután pedig kétszer a tizenegyedik helyen végeztek. A 2019/2020-as csonka idényben negyedikek lettek, majd az utolsó bentmaradást jelentő pozíciót csípték el, harmincnyolc ponttal a tabella tizenhetedik helyén zárták a bajnokságot, mi pedig harminchárom egységgel búcsúztunk egy évre az NB2-től. E heti ellenfelünk tavaly tíz győzelemmel, tizenhárom döntetlennel és tizenöt vereséggel a tizenkettedik helyen végzett.
A Csákvár az eddig lejátszott huszonöt forduló alatt két egységgel gyűjtött többet, mint mi. Hét győzelemmel (BFC Siófok, MTK Budapest, Szentlőrinc, Békéscsaba 1912 Előre,  Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny, Nyíregyháza Spartacus FC), tizenegy döntetlennel (Szombathelyi Haladás, Soroksár SC, Tiszakécskei LC, PMFC, Dorogi FC, Budafoki MTE, ETO FC Győr, Sorksár SC, Tiszakécskei LC, FC Ajka, PMFC) és hét vereséggel (FC Ajka, Kolorcity Kazincbarcika SC, Gyirmót FC Győr, DVTK, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szombathelyi Haladás, BFC Siófok) harminckét pontot szereztek, mellyel a tabella tizedik pozícióját foglalják el. 

EGYMÁS ELLEN

A Kazincbarcika és a Csákvár vasárnap kilencedik alkalommal találkoznak egymással a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben. A 2017/18-as bajnokságban mindkét alkalommal a Csákvár örülhetett: a novemberi tizennyolcadik fordulóban Nagy Zsolt és Molnár Tibor góljaival nyertek 1:2-re (a Kazincbarcika gólját Tóth Szabolcs szerezte), majd tavasszal Bobál Gergely és Sejben Viktor találatainak köszönhetően vitték haza a három pontot. A Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonjában egy vereséget és egy győzelmet könyvelhettünk el ellenük. Ősszel 2:3-ra nyert a Csákvár, tavasszal pedig Krausz Raul és Virág Ákos találataival állítottuk be idegenben a 0:2-es eredményt. A 2019/2020-as csonka szezonban a tizenhetik fordulóban fogadtuk őket a putnoki Várady Béla Sportközpontban, a Kazincbarcika ekkor Oldal Tibor két, illetve Berki István egy góljával három gólos vezetésre tett szert, vendégeink csapatából csupán Baracskai Roland tudott szépíteni, így 3:1-es hazai sikert ünnepelhettünk. Kiesésünk évében szintén nekünk kedvezett a szerencse, hiszen hiába szerzett vezetést az első félidőbőben Daru Bence góljával a Csákvár Kazincbarcikán, Fótyik Dominik a második játékrészben kétszer is betalált a vendégek kapujába, ezzel akkor itthon tartva a három pontot. Tavasszal viszont revansot vettek és Madarász Márk, Baracskai Roland, Mim Gergely és Gambod Gambayar is gólt szereztek, melyekre a KBSC csapatából csupán Tóth-Gábor Kristóf tudott válaszolni. Ősszel a hetedik fordulóban találkoztunk velük, akkor Pálinkás Gergő góljának és egy Süttő Attila által értékesített büntetőnek köszönhetően itthon is tartottuk a három pontot.

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A hazai csapat tájékoztatása szerint a Csákvár bajnoki mérkőzéseire nincs lehetőség elővételes jegyvásárlásra, a szurkolók csak a helyszínen válthatnak belépőt, melyek egységesen 1000 forintba kerülnek.
Az Aqvital FC Csákvár - Kolorcity Kazincbarcika bajnokit Káprály Mihály vezeti majd, asszisztensként Bertalan Dávid és Vad Anita, tartalékjátékveztőként pedig Farkas Tibor lesz jelen.
A találkozóról Facebook olalunkon rendszerint eredménykövetéssel, honlapunkon pedig élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk majd vasárnap. Szurkolóink a mérkőzést az Aqvital FC Csákvár YouTube csatornáján ezen a LINK-en élő online streamen nézhetik majd.

Merkantil Bank Liga 26. forduló
2023. MÁRCIUS 05. 14:00
AQVITAL FC CSÁKVÁR - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC


A HUSZONHATODIK FORDULÓ

A Merkantil Bank Liga hétvégi, huszonhatodik fordulójában kilenc mérkőzést rendeznek vasárnap, melyeken kivétel nélkül 14:00-kor hangzik majd el a kezdést jelző sípszó. A forduló rangadójára pedig hétfőn kerül majd sor, 19:00-tól a listavezető, DVTK fogadja majd a tavaly még NB1-es, Gyirmót FC Győrt.
A forduló párosításai a következőek:

2023. MÁRCIUS 05.
14:00
HR-RENT
KOZÁRMISLENY
MTK BUDAPEST
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
AQVITAL FC
CSÁKVÁR
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
PMFC
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
ETO FC GYŐR FC AJKA
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
SZOMBATHELYI
HALADÁS
TISZAKÉCSKEI LC
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
BFC SIÓFOK SOROKSÁR SC
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
BUDAFOKI MTE DOROGI FC
2023. MÁRCIUS 05.
14:00
CREDOBUS
 MOSONMAGYARÓVÁR 
SZENTLŐRINC
 2023. MÁRCIUS 05. 
14:00
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
SZEGED-CSANÁD
 GROSICS AKADÉMIA 
2023. MÁRCIUS 06.
19:00
DVTK  GYIRMÓT FC GYŐR

További híreink

A SZOMBATHELY ÉRKEZIK

Dátum: 2023. márc 31. 16:00

Csapatunk egy hét szünet után vasárnap ismét pályára lép. A Kolorcity Arénában 16:00-tól a Szombathelyi Haladást fogadjuk.

U15 - Nem sikerült a pontot szerezni Cigándon

Dátum: 2023. márc 27. 16:00

A KBSC U15-ös csapata első mérkőzését játszotta a korosztályos bajnokság felsőházában.

U17 - Győzelem a Mátészalka ellen

Dátum: 2023. márc 27. 12:00

U17-es csapatunk hétvégén hazai pályán győzte le a Mátészalkát.

GYŐZELEM AZ ALSÓZSOLCA ELLEN

Dátum: 2023. márc 25. 21:00

Fiókcsapatunk a megyei bajnokság huszonegyedik fordulójában az Alsózsolca ellen könyvelhetett el győzelmet.

Mérkőzések

Eredmények

Szponzorok 

 

 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk

Tippmix