Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az Árpád Tagiskolában is elkészült a műfüves pálya!

Az Árpád Tagiskolában is elkészült a műfüves pálya!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Egyéb hírek, infók

Tegnap egy rendkívül jó hangulatú pályaavató ünnepség keretében adtuk át hivatalosan is az Árpád Fejedelem Tagiskola műfüves létesítményét.

A most felavatott beruházás immáron a második olyan többfunkciós pálya, ami egyrészt a mindennapos testnevelést, vagyis az Árpád tagiskola diákjainak érdekeit, másrészt pedig a Kolorcity Kazincbarcika, mint labdarúgó klub egyesületi céljait szolgálja. Remélhetőleg szoros együttműködésben és minden fél megelégedésére.

 


A Kolorcity Kazincbarcika Sport Club már több mint két éve szoros önkormányzati és intézményi együttműködésben keresi és képzi a fiatal, labdarúgás iránt érdeklődő gyerekeket, tehetségeket. Közös célunk, hogy iskolai szinten is szervezett formában tudjuk fejleszteni a mozgáskészséget, így a labdarúgás alapjainak elsajátítása KBSC-s edzők bevonásával zajlik.
 

Erről és a projekt egyéb részleteiről Wächter Balázs, a KBSC ügyvezetője beszélt ünnepi köszöntőjében. Emellett köszönetet mondott a partnereknek azért, hogy a 70 %-os TAO támogatással és 30 % önrésszel megvalósult beruházás minden tekintetben támogatásra talált; a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, önkormányzatnál, tankerületnél, iskolavezetésnél, illetve a képviselői támogatás is adott volt.

 

 

Klimon István alpolgármester a sport fontosságán túl arról is beszélt, hogy az önkormányzat a jövőben is támogatni fog minden olyan beruházást, ami gyermekeink, unokáink szebb és egészségesebb jövőjét célozza meg, hiszen Nemzeti Sportvárosként ez kötelességünk is.

 

 

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője gratulációját fejezte ki a beruházás kapcsán, kiemelve, hogy ennek során is komoly összefogásra volt szükség; s ez az igazi mozgórugója minden fejlesztésnek. Mint mondta, büszke arra, hogy a megyében több kiváló klub is működik, s hogy térségünkben ennyire népszerű a sport és a futball.

 

 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyerkőcök azonnal birtokba is vették a létesítményt. Ezúttal a Kolorcity Kazincbarcika és a DVTK U9-es korosztályából érkezett gyerekek tartottak egy bemutató edzést, majd egymás elleni játék során mérték össze a tudásukat.

Olyan példaképek előtt, mint Csábi József, egykori válogatott és szövetségi kapitány, aki jelenleg a klub NB2-es férfi csapatának vezetőedzője; Zabos Attila, aki 182 alkalommal lépett pályára az élvonalban, volt U21-es válogatott, illetve Bajnokok Ligája selejtezőben is pályára lépett, jelenleg pedig a KBSC utánpótlás szakmai vezetője. Illetve a diósgyőri legenda, Teodoru Borisz, aki 205 alkalommal játszott a piros-fehérek mezében, kétszeres kupagyőztes, magyar bajnoki bronzérmes, és aktív pályafutása lezárásától a klub kötelekében dolgozik, jelenleg az utánpótlás kisszekció vezetője.

 

A kis focipalánták hihetetlen szép cseleket mutattak be, ahogy szakértő vendégeink mondták, látták igazi tehetségeket, akikből lehet jó futballista…

 

 

Köszönet a Diósgyőrnek az együttműködésért, a szülőknek a segítségért, edző kollégáknak a felkészítésért és mindenkinek, aki személyesen is megtisztelte rendezvényünket.

 

A DVTK U9-es csapata:

Balogh Bulcsu Vince

Harsányi Donát

Hriczu Bendegúz

Jánosik Áron

Mális Marcell

Miknyik Botond

Soltész Áron

Edző: Daru Márk

 

A Kolorcity Kazincbarcika U9-es csapata:

Berki Benett

Hegedűs Dorián

Jakab Kende

Katona Bence

Mezei Miksa

Mészáros Nimród

Polónyi Boldizsár

Simon Dominik

Simon Soma

Edzők: Kazvinszki Jácint és Veres Réka.

 


Tények:

A pálya a régi sportlétesítmény alapját felhasználva készült, csapadékvíz elvezetéssel és kiváló minőségű műfűvel. Szabványos 20 x 40 méteres, villanyvilágítás nélkül, a nettó költsége 32 millió forint volt. A következő időszakban még két ilyen pályát szeretnénk megvalósítani, az Ádám Jenő Tagiskola, illetve a Dózsa udvarán. Az első ilyen létesítményt idén májusban, a Kazinczy Ferenc Tagiskolában avattuk fel, ami teljes kapacitással üzemel szinte egész nap.

 

Fotók közösségi oldalunkon egy külön mappában.

További híreink

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk