Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/ÉRKEZIK AZ AJKA

ÉRKEZIK AZ AJKA

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Ismét egy igazán sűrű hét vár ránk, hiszen az előttünk álló hét napban három bajnoki mérkőzésen is pályára lépünk. Szerdán a Pécs, jövő vasárnap pedig a Szeged vendégei leszünk. Ezek előtt viszont még most minden figyelmünk a holnapi meccsünkre összpontosul, hiszen a remek formában lévő Ajkát fogadjuk a Kolorcity Arénában.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Csapatunk múlt hete nem úgy sikerült ahogy mi arra előzetesen készültünk. A mutatott játék alapján, mind a Soroksár, mind a Tiszakécske elleni mérkőzéseken is ellenfeleink fölé nőttünk, azonban ez ezúttal nem jelentette, hogy bajnoki egységeink tovább szaporodtak volna. Most is egy nehéz hét áll előttünk, hiszen holnap a remek formában lévő Ajka érkezik, szerdán és vasárnap pedig a jó erőket képviselő Pécs és Szeged vendégei leszünk. A Kazincbarcika pedig arra készül, hogy a mögöttünk álló három meccses rosszabb szériát az előttünk lévő három mérkőzésen ki is javítsa. Jelenleg a harmincnyolc ponttal a tizenharmadik helyen állunk, az osztályozót jelentő tizenhatodik pozícióban a Nyíregyháza tanyázik harminchárom egységgel, a már kieső tizennyolcadik, Békéscsaba pedig harminc pontos. A harminckettedik fordulóval bezárólag mi tíz győzelmet (Dorogi FC, Budafoki MTE, Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny, Aqvital FC Csákvár, Dorogi FC, HR-Rent Kozármisleny, DVTK, Aqvital FC Csákvár, Szombathelyi Haladás), nyolc döntetlent (ETO FC Győr, Tiszakécskei LC, FC Ajka, PMFC, MTK Budapest, Szentlőrinc, Nyíregyháza Spartacus FC, ETO FC Győr) és tizennégy vereséget (Békéscsaba 1912 Előre, DVTK, Nyíregyháza Spartacus FC, Szombathelyi Haladás, BFC Siófok, Soroksár SC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Gyirmót FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre, Budafoki MTE, Credobus Mosonmagyaróvár, BFC Siófok, Soroksár SC, Tiszakécskei LC) könyvelhettünk el. A tabella sűrűsége miatt azonban már egy fordulóval is pozíciókat javíthatunk helyezésünkön. Minket ugyanis két ponttal előz meg a Tiszakécske, a Budafok pedig három egységgel gyűjtött eddig többet, mint mi.
Vezetőedzőnk, Csábi József tisztában van a holnapi találkozó nehézségével, azonban bízik a Kazincbarcika sikerében. A találkozót megelőzően a következőképpen nyilatkozottt:

"Ismét egy nagy feladat előtt állunk, ahogy mindig is. Sajnos az elmúlt hetünk pontokban nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük, ellenben azt gondolom, hogy a háromból két mérkőzésen nagyon rendben volt a csapat és sokkal több volt bennünk. Ezt mindenképpen gyorsan ki kell javítanunk és hiszem, hogy erre a csapat képes, hiszen a heti munkában és elmúlt mérkőzéseket illetően nem voltak arányban az elhullajtott pontok a játékunkkal. De tudjuk, hogy elsősorban a pontok szükségesek, nem a szép játék, de én bizakodó vagyok az elmúlt időszakot illetően. Természetesen csalódottság is van bennem a nem megszerzett pontokat illetően, de tudom, hogy a csapat rendben volt és rendben is lesz. Reméljük, hogy azt a sorozatot, amit az Ajka magáénak tudhat azt mi meg tudjuk szakítani. Erre már volt példa az elmúlt időszakban gondolok itt a Diósgyőrre is, remélhetőleg ugyanazt tudjuk a pályára vinni és erre is készülünk."

FC AJKA

Az Ajka a harminckettedik fordulóval bezárólag ötvennyolc pontot gyűjtött és matematikailag még a feljutásra is pályázhatnak, bizonyítja ezt az is, hogy a héten megkapták az NB1-es induláshoz szükséges licencet is. A csapat tizenhét győzelmet (Budafoki MTE, HR-Rent Kozármisleny, Aqvital FC Csákvár, BFC Siófok, Gyirmót FC Győr, Szentlőrinc, Dorogi FC, Békéscsaba 1912 Előre, Budafoki MTE, HR-Rent Kozármisleny, Nyíregyháza Spartacus FC, ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás, BFC Siófok, Soroksár SC, Tiszakécskei LC, PMFC), hét döntetlent (Nyíregyháza Spartacus FC, Szombathelyi Haladás, Tiszakécskei LC, Kolorcity Kazincbarcika SC, Credobus Mosonmagyaróvár, Aqvital FC Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia) és nyolc vereséget (Credobus Mosonmagyaróvár, DVTK, ETO FC Győr, Soroksár SC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, PMFC, MTK Budapest, DVTK) könyvelt el az idényben. Érdekesség még, hogy holnapi vendégeink a 2023-as évben megrendezett tizenkét mérkőzésükön csupán egyszer szenvedtek vereséget, akkor a listavezető, DVTK múlta őket felül egy góllal. Tehát az Ajka Jeney Gyula vezetésével kilenc forduló óta őrzi veretlenségét, azonban nem titkolt célunk ezt a jó szériát holnap a Kolorcity Arénában megszakítani. 

 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A holnapi hazai mérkőzésünkre elővételben meccsnapon 14:00-ig online a LINK-re kattintva is megvásárolhatják jegyeiket, ha erre nincs lehetőségük természetesen a helyszínen is megválthatják azokat. A találkozót megelőzően egy órával, azaz 16:00-kor nyitnak a jegypénztárak, valamint a kapunyitás is ebben az időpontban történik meg. Kérjük a szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben, így elkerülhetik a pénztár előtt már többször is kialakult sorban állást! Az idei szezonban az elővételes és a helyszíni jegyárak között nincsen különbség, a teljes árú belépő 1500 forintba kerül, a kedvezményes jegy pedig 1000 forint, utóbbit a diák, a nyugdíjas és mozgáskorlátozott szurkolóink vásárolhatják meg. 

Honlapunkon a mérkőzés napján rendszerint jelentkezünk élő szöveges közvetítéssel és Facebook oldalunkon élő eredménykövetés formájában is követhetik az eseményeket.

A holnapi Kolorcity Kazincbarcika SC -FC Ajka mérkőzést Farkas Tibor vezeti, asszisztensei Rózsa Dávid és Ring Kevin, a tartalékjátékvezető pedig Jakab Árpád lesznek.

Merkantil Bank Liga 33. forduló
2023. ÁPRILIS 23 17:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
-
FC AJKA

A HARMINCHARMADIK FORDULÓ

Az NB2-es bajnokság harmincharmadik fordulójában rendszerint tíz mérkőzést rendeznek. Holnap kilenc találkozón hangzik majd el 17:00-kor a kezdést jelző sípszó, illetve az MTK hétfőn 20:00-kor fogadja a Soroksár együttesét.
A forduló párosításai a következő:

2023. ÁPRILIS 23.
17:00
SZEGED-CSANÁD 
GROSICS AKADÉMIA
PMFC
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
FC AJKA
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
GYIRMÓT FC GYŐR TISZAKÉCSKEI LC
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
SZENTLŐRINC BFC SIÓFOK
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
DOROGI FC SZOMBATHELYI
HALADÁS
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
ETO FC GYŐR
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
BUDAFOKI MTE NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
2023. ÁPRILIS 23.
17:00
CREDOBUS 
MOSONMAGYARÓVÁR
AQVITAL FC
CSÁKVÁR
2023. ÁPRILIS 23. 
17:00
HR-RENT
KOZÁRMISLENY
DVTK 
2023. ÁPRILIS 24.
20:00
MTK BUDAPEST SOROKSÁR SC

További híreink

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Kemény meccsek minden fordulóban

Dátum: 2024. ápr 21. 10:30

Így készül a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk