Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Gyirmóton játszunk vasárnap

Gyirmóton játszunk vasárnap

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Gyirmót község labdarúgócsapata 1957-ben alakult meg és a hatodik vonalban kezdte meg szereplését, majd az 1957/1958-as szezonban a Győr-Sopron megyei III. osztály Győri B-csoportját meg is nyerte a fiatal együttes.

A következő évtizedek meglehetősen hektikusan alakultak a csapat számára, Gyirmót község pedig időközben, 1970-ben, Győr város részévé vált.

 

A sárga-kékek az ezredfordulóig a megyei bajnokságokban szerepeltek, majd 2002-ben feljutottak az akkor a negyedik vonalat jelentő NB3-ba; azon belül is a Bakony csoportba, amelyet rögtön meg is nyertek. Noha ekkor még nem léptek feljebb, a bajnokságot a következő idényben is megnyerték és a 2004/2005-ös szezont immár az NB2-ben kezdték.

A gyirmóti csapat nevét ekkor kezdte el megismerni az ország futballkedvelő közönsége, s innentől kezdve az NB2-es bajnokságok meghatározó együttesévé váltak. 2006-ban bronzérmet ünnepelhettek, 2008-tól pedig zsinórban kilenc alkalommal végeztek dobogón. A 2008/2009-es szezon végén bekövetkezett az igazi csoda is, hiszen megnyerték a pontvadászatot, de az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet ekkor még nem kapták meg. 

A sárga-kékek nem adták fel, 2016-ban ismét megnyerték, az ekkor már Merkantil Bank Ligának keresztelt másodosztályú bajnokságot. S ezúttal a licenc sem volt akadály, történetük során először az élvonalban indulhattak, habár újoncként nem sikerült megragadniuk a legjobbak közt, sereghajtóként búcsúztak. Ezután ismét négy szezon következett az NB2-ben, majd 2021-ben újabb feljutás, aztán a szezon végén ismét kiesés. A tavalyi szezonban a Gyirmót FC Győr a másodosztály 6. helyén végzett.

 

Az idei szezonra fordulva: a négy szezon óta a csapatnál dolgozó Csertői Aurél vezetőedzőnek megköszönték az eddigi munkát, helyét Csizmadia Csaba vette át a kispadon. Az öltözőben nem volt extrán nagy mozgás, hat-hat érkezőt és távozót regisztrálhattunk. Az eligazoló hat játékos közül korábban a legtöbb szerepet Nagy Patrik és Nahirnij Artem kapták, az érkezők közül pedig leginkább Adamcsek Máté, Jova Bálint és Szőke Gergő játszanak rendszeresen.

 

Az idény nem indult fényesen a Gyirmót számára, hiszen az első két fordulóban a városi rivális ETO FC, majd a Soroksár is kifogott rajtuk, amit aztán négy döntetlen követett (Budafok, Szeged, Mosonmagyaróvár, Pécs). Gólszerzésben a csapat legjobbjai eddig két-két találattal Medgyes Zoltán és Soltész Dominik.


A Gyirmót FC Győr eddigi mérkőzései a szezonban:

 

Gyirmót FC Győr – ETO FC Győr   2-3

Soroksár SC – Gyirmót FC Győr   1-0

Gyirmót FC Győr – Budafoki MTE   1-1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr   1-1

Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár   2-2

PMFC – Gyirmót FC Győr   0-0


Nyári játékosmozgás a Gyirmót FC Győrnél:

 

Érkezők: Adamcsek Máté (Nyíregyháza), Farkas Bence (Vasas II), Jova Bálint (Iváncsa), Mayer Ádám (Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza), Szőke Gergő (MTK – kölcsönbe), Takács Ronald (ukrán-magyar, Budafok).

 

Távozók: Berki István (?), Herjeczki Kristóf (Nyíregyháza), Karacs Dániel (Csákvár), Nagy Patrik (Mosonmagyaróvár), Nahirnij Artem (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, onnan Mezőkövesd – kölcsönbe), Simon András (Csákvár).

 

További híreink

Erős Gábor nagyinterjújának második része

Dátum: 2024. jún 23. 10:00

Az első részben megismerhették Gábor játékosmúltját, edzővé válásának folyamatát és filozófiáját, no és egy kicsit már a kazincbarcikai tervekről is szó esett.

Ismerjék meg egy kicsit jobban Erős Gábort!

Dátum: 2024. jún 22. 08:00

"Amíg az ember nem találkozik szembe azzal a helyzettel, hogy abbahagyja a futballt és elindul valamilyen más úton, addig nem nagyon érzékeli, fogja fel azt, hogy micsoda különbséget is jelent ez valójában."

Erős Gábor lett a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője!

Dátum: 2024. jún 14. 11:45

A 43 éves szakember ma írta alá szerződését, így a Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös szezonjának Erős Gábor irányításával vág neki a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata a második vonalban.

Kotula Máté is az élvonalban folytatja!

Dátum: 2024. jún 03. 10:00

Kölcsönjátékosunk is kiváló szezont futott és az NB1-es Kecskemétre igazol.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk