Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Rangadót nyert a Nyíregyháza, továbbra sem kapott gólt a Pécs

Rangadót nyert a Nyíregyháza, továbbra sem kapott gólt a Pécs

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A párosításokat nézve a forduló rangadójának alighanem legtöbben a Budapest Honvéd – ETO FC Győr párharcot választották volna, amely ehhez méltón nem is alakult izgalommentesen. A Honvéd a 89. percben 1-1-es állásnál emberhátrányba került a veterán Ivan Lovric kiállítását követően, azonban a 92. percben a csereként beállt Pekár István góljával mégis otthon tudták tartani a három pontot.

 

A győri zöld-fehérek a vereség ellenére a tabella élén maradtak, habár pontszámban beérte őket a Nyíregyháza. A szabolcsiak szintén rangadót nyertek, a Budafokot verték pályaválasztóként (Balmazújvárosban) 2-0-ra, s így a két együttes helyet is cserélt a tabellán.

 

A Nyíregyháza ezzel őrzi veretlenségét is. Rajtuk kívül egyetlen másik csapat nem talált még legyőzőre, a PMFC, amely „a változatosság kedvéért” egy újabb gólnélküli döntetlent játszott, ezúttal a BVSC-Zugló otthonában. Weitner Ádám tanítványai hét forduló után 4-0-s gólkülönbséggel állnak az 5. helyen.

 

Az ETO FC és a Spartacus mögött dobogón tölti a szünetet a meglepetéscsapat Kozármisleny. Aczél Zoltán csapata ezúttal otthon, a Szeged ellen ért el 1-1-es döntetlent.  Próbál az élmezőnyhöz tapadni a Vasas FC is, az angyalföldiek a továbbra is szenvedő Ajka otthonában győztek 2-1-re.

 

Három meccsből álló vereségsorozatot szakított meg a Tiszakécske, amely 1-0-ra tudta legyűrni a Soroksárt. Ezzel utóbbi csapat vereségsorozata is három meccsre duzzadt. Továbbra sem tud nyerni a Mosonmagyaróvár, ezúttal Csákváron maradtak alul, 2-0-ra nyertek a hazaiak.

 

A Haladás a gyenge rajt után az utóbbi két meccsét megnyerve elkezdett felfelé kapaszkodni, de ezúttal csak egy 1-1-es döntetlenre voltak jók Siófokon.


A játéknap összesen 19 gólt hozott, ami kevéssel a szezon átlaga alatt van. A maga négy találatával, épp csapatunk gyirmóti vendégjátéka szállította a legjobb termést. A bajnokságban eddig a legtöbb gólt holtversenyben az ETO FC és a Vasas lőtte (16-16), a legkevesebbet pedig az Ajka és a PMFC (4-4).


A góllövőlista élén immár hármas holtversenyt láthatunk, a győri Claudiu Bumba és a nyíregyházi Nagy Dominik mellé harmadik és negyedik góljával felzárkózott a Vasas támadója, Tóth Milán.


A figyelmeztetések terén kicsivel az átlag fölé érkezett meg a 7. forduló. Negyvenkét sárga lapot (és két pirosat) osztottak ki a sípmesterek. Öt figyelmeztetéssel a vonatkozó táblázat élén játékosunk Csilus Tamás áll, akinek ezzel a hosszú szünete még jobban meghosszabbodik, hiszen öt sárgájával a következő bajnoki fordulóban nem léphet pályára.


Ami a nézőszámokat illeti, a forduló kilenc meccsét összesen 7.720 fő látta a helyszíneken, ami átlagosan 858 nézőt jelent. A legtöbben (3280) a Honvéd – ETO FC rangadót, a legkevesebben a Mosonmagyaróvár csákvári vendégjátékát (300) követték nyomon személyesen.


A Merkantil Bank Liga most háromhetes szünetet tart, de ezalatt sem maradunk futball nélkül, hiszen egyrészt kétszer is pályára lép a magyar válogatott, másrészt pedig két hét múlva a másodosztályú csapatok is becsatlakoznak a Magyar Kupa küzdelmeibe – csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC a Békéscsaba otthonába látogat szeptember 16-án, szombaton.

 

 

 

További híreink

Erős Gábor nagyinterjújának második része

Dátum: 2024. jún 23. 10:00

Az első részben megismerhették Gábor játékosmúltját, edzővé válásának folyamatát és filozófiáját, no és egy kicsit már a kazincbarcikai tervekről is szó esett.

Ismerjék meg egy kicsit jobban Erős Gábort!

Dátum: 2024. jún 22. 08:00

"Amíg az ember nem találkozik szembe azzal a helyzettel, hogy abbahagyja a futballt és elindul valamilyen más úton, addig nem nagyon érzékeli, fogja fel azt, hogy micsoda különbséget is jelent ez valójában."

Erős Gábor lett a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője!

Dátum: 2024. jún 14. 11:45

A 43 éves szakember ma írta alá szerződését, így a Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös szezonjának Erős Gábor irányításával vág neki a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata a második vonalban.

Kotula Máté is az élvonalban folytatja!

Dátum: 2024. jún 03. 10:00

Kölcsönjátékosunk is kiváló szezont futott és az NB1-es Kecskemétre igazol.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk