Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A 9. fordulóban - szeptember 27-én szerdán - Csákvárra látogatunk

A 9. fordulóban - szeptember 27-én szerdán - Csákvárra látogatunk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Aktuális ellenfelünk csapata az utóbbi tíz évben stabil résztvevője a másodosztályú küzdelmeknek, ám nem volt ez mindig így.

Az együttest 1947-ben alapították Csákvári Torna Klub néven, amelyben több szakosztály is megkezdte működését. Az 1948/1949-es idényben a Középdunántúli Labdarúgó Szövetség II. osztályában a Móri csoportba kaptak besorolást, amelyet ebben az idényben meg is nyertek a Gánti Bauxitot megelőzve, ám az osztályozón nem sikerült kivívniuk a feljutást.

 

Később aztán a feljutás is összejött, majd évtizedeken át a Fejér megyei bajnokságok különböző szintjein – országos viszonylatban a negyed- és a hetedosztály között – szerepeltek hol sikeresebben, hol kevésbé jól. Ezen időszak alatt Csákvári Traktor SK, majd Csákvári MEDOSZ néven is előfordultak labdarúgó berkekben, de egészen a kilencvenes évekig nem tudtak megyei szintnél feljebb lépni.

 

A csapat 1989-ben bejutott a Szabad Föld-kupa döntőjébe, ahol azonban a Körmendi Dózsa győzött 1-0-ra, így a trófea megszerzése nem jött össze. A csákváriak a megyei elsőosztályba való feljutással vigasztalódtak, ahonnan újabb öt szezon után ismét feljebb tudtak lépni, ezúttal már – történetük során először – a nemzeti bajnokságba.

 

Az NB3-ban egymás után kétszer is bronzérmet szereztek, majd újabb hullámvölgy, kiesés, megszűnés és újjáalakulás következett; a 2002/2003-as idényt ismét a legalacsonyabb szinten, a megyei harmadosztályban kezdte meg a csapat. Innen aztán tíz év alatt fokozatosan lépkedve előre, ismét eljutottak az NB3-ig, a 2010/2011-es szezonban pontvesztés nélkül nyerték meg a megyei elsőosztályú bajnokságot, így jelezve, hogy innentől számolni kell velük.

 

A Merkantil Bank Liga mezőnyének 2014 óta tagjai, azóta a legjobb eredményük egy 4. helyezés volt, méghozzá 2020-ban, a járvány miatt idő előtt lezárt szezonban. A mögöttünk hagyott idényben 42 ponttal a 15. helyen végeztek.

 

Az utóbbi tíz évben egyre szorosabb az együttműködésük a felcsúti Puskás Akadémiával, így az idei szezonban is öt felcsúti játékos szerepel kölcsönben, vagy kooperációs szerződés keretén belül Csákváron.

 

A nyári átigazolási időszakban a fiatalok mellé olyan rutinos, komoly élvonalbeli múlttal rendelkező labdarúgókat szerződtettek, mint Simon András, Papucsek Barna vagy Szakály Dénes.

 

A Csákvár vezetőedzője a 43 éves Tóth Balázs, aki 2021 óta irányítja az alakulatot. A jelenleg futó szezonban a Csákvár nyolc forduló után a 8. helyen áll négy győzelemmel és négy vereséggel, 12 megszerzett ponttal.

Az utóbbi három fordulóban három győzelmet arattak, így jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata.


Az Aqvital FC Csákvár eddigi mérkőzései a szezonban:

 

Aqvital FC Csákvár – Budapest Honvéd   1-2

Aqvital FC Csákvár – Szombathelyi Haladás   4-2

Aqvital FC Csákvár – ETO FC Győr     1-2

Soroksár SC - Aqvital FC Csákvár       2-0

Aqvital FC Csákvár – Budafoki MTE  0-1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár   0-2

Aqvital FC Csákvár – Credobus Mosonmagyaróvár             2-0

PMFC – Aqvital FC Csákvár   0-1


Nyári Játékosmozgás az Aqvital FC Csákvárnál:

 

Érkezők:

Babós Levente, Major Marcell, Noel Nathaniel (kanadai), Pécsi Ármin (mindannyian Puskás Akadémia – kölcsönbe), Farkas Aurél (Szeged), Gregor Zalán (Paks – kölcsönbe), Juhász Levente (MTK II), Karacs Dániel (Gyirmót FC Győr), Nagy Zoárd (Mosonmagyaróvár) Papucsek Barna (Nyíregyháza), Simon András (Gyirmót FC Győr), Somodi Bence (MTK), Szakály Dénes (Szeged).

 

Kooperációs kölcsön keretében szerepelhetnek:

Gruber Zsombor, Pécsi Ármin (Puskás Akadémia FC). 

 

Távozók:

Alaxai Áron (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza, onnan Nyíregyháza), Baranyai Ádám (?), Beliczky Gergő (Eger), Dulló Martin (?), Hornyák Marcell (Diósgyőr – kölcsönből vissza, majd Pécsi MFC), Janky Barnabás (Móri SE), Koval Viktor ((US Folgore Caratese - Olaszország), Magyar Zsolt (Szeged-Csanád GA), Auerbach Martin, Ominger Gergő, Gazdag Vajk, Kocsis Dominik, Janyeckij Kirillo (mind Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza), Torvund Alexander (Tiszakécske), Vaskó Tamás (visszavonult).

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk