Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az éllovashoz látogatunk

Az éllovashoz látogatunk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Aktuális ellenfelünk amellett, hogy már a szezon elejétől deklaráltan a feljutásra pályázik és jelenleg is a legesélyesebb rá, igen komoly múlttal is bír az első vonalban.

 

Ugorjunk is vissza 1904-be, amikor a Magyar Vagon- és Gépgyár dal- és társaskörének tagjaiból megalakult a "rúgólabdával" foglalkozó Egyetértés Torna Osztály, azaz az ETO. Az egyesületet hamarosan számos további szakosztály gyarapította, azonban mi ezek közül természetesen a labdarúgók történetére fókuszálunk.

 

Az együttes először az 1907/1908-as bajnokságba nevezett, ekkor a Nyugati kerületben mérettették meg magukat, ami a második vonalnak felelt meg. Egészen 1937-ig itt is szerepeltek, ebben az évben jutottak fel történetük során először az élvonalba, ahonnan azonban az első szezon végén ki is estek.

 

A következő feljutásra a második világháború utánig kellett várni, innen egy tízéves periódus következett az élvonalban, majd újabb kiesés és liftezés az ötvenes évek végén. Az 1959/1960-as szezon végén ismét kvalifikálták magukat az NB1-be, ahol aztán meg is ragadtak, egészen a 2015-ös kizárásig.

 

Az 1963-as őszi bajnokságban Hidegkuti Nándor vezetésével az ETO meglepetésre hatalmasat ment, s a végén, ha egy hajszállal is, de megelőzte a Honvédot és az FTC-t, elhódítva a bajnoki címet. A győriek a Nagyváradi AC után a második olyan vidéki csapat lettek, akik megnyerték az NB1-et. A bajnoki címet ráadásul a Bajnokcsapatok Európa Kupájában is nagy menetelés követte, a zöld-fehérek a négy közé jutottak, ahol az akkor aranykorát élő Benfica állította meg őket.

 

A hatvanas évek során háromszor megnyerték a Népköztársasági Kupát is (1965, 1966, 1967), majd ‘67-ben a bajnokságban is újra felállhattak a dobogóra, bronzérmesként zártak. Egy harmadik hely a hetvenes években is összejött aztán (1974), ám az újabb aranykort az 1980-as évtized hozta el Győrbe.

 

Az 1981/1982-es idényben - immár Verebes Józseffel a kispadon – a Rába Vasas ETO parádés szezont produkált. Harmincnégy meccsen százkét gólt lőttek, a szezon végén az FTC-t öt ponttal megelőzve nyerték meg a bajnokságot. A következő szezonban aztán megismételték a bravúrt, igaz ekkor “csak” nyolcvankét góllal hódították el a címet. Az ezt követő években két ezüst-, majd egy bronzérem jött, a kilencvenes években pedig stabil középcsapatként szerepeltek.

 

A kétezres évek vége újabb hullámhegyen találta a győri zöld-fehéreket. A 2007/2008-as szezonban Egervári Sándor, a 2009/2010-es évadban pedig Pintér Attila vezetésével szerezték meg a 3. helyet a bajnokságban. A 2012/2013-as bajnoki idényben a csapat megnyerte negyedik bajnoki címét is, amit egy 2., majd egy 8. hely követett.

 

A 2015-ös Questor-botrány a klub tulajdonosát és főszponzorát is erősen érintette, így a klub is a megszűnés szélére került, az elsőosztályú indulás kizárttá vált, csak a harmadik vonalba tudtak benevezni. Innen aztán a második szezonban feljutottak, s azóta a Merkantil Bank Ligában szerepelnek.

 

A tavalyi szezont a 13. helyen zárták, ám a nyári átigazolási időszakban komoly átalakuláson ment át a keret annak érdekében, hogy megcélozzák a feljutást. Egyetlen csapatként a ligában bevállalták - az anyagi hátrány ellenére is - a légiósok szerződtetését. Közel tucatnyi külhoni labdarúgó érkezett, köztük az NB1-et megjárt Michal Skvarka, vagy a góllövőlista élmezőnyében azóta is folyamatosan jelenlévő Claudiu Bumba.

 

Antonio Munoz vezetésével a gárda tíz győzelem mellett két döntetlennel és két vereséggel, harminckét megszerzett ponttal áll a tabella élén. Jelenleg hét mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, utoljára szeptember elején kaptak ki, a Honvéd otthonában.

 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL


Érkezők:

Fábio Vianna (portugál, Farul Constanta – Románia), Paul Anton (román, Arad – Románia), Deian Boldor (román, szabadon igazolhatóként), Buna Gábor (Kecskemét), Claudiu Bumba (román, Fehérvár FC – szabadon igazolhatóként), Csóka Bálint (szlovákiai, DAC 1904 – Szlovákia), Farkas Balázs Kesző (Siófok – kölcsönből vissza), Hamed Yasin (szudáni-magyar, Nyíregyháza, legutóbb Békéscsaba – kölcsönben), Kovács Márk (román-magyar, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsönbe), Matija Krivokapics (montenegrói, DAC 1904 – Szlovákia, legutóbb Zemplín Michalovce – Szlovákia), Christopher Kröhn (osztrák, FAC Wien – Ausztria), Mamady Diarra (mali, Cádiz – Spanyolország), Pap Eduárd (román-magyar, FC Botosani – Románia), Michal Skvarka (szlovák, szabadon igazolható, legutóbb: Levadiakosz – Görögország), Szépe János (szlovák-magyar, MTK), Luciano Vera (argentin, Deportivo Maipu – Argentína), Riquelme Rodrigues Mendes (brazil, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsönbe).


Távozók:

Babati Benjámin (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Bekker Roland (Tiszakécske), Bencze Márk (Tiszakécske), Borsos Filip (Ajka), Csinger Márk, Vitális Milán (mindketten DAC 1904 – Szlovákia, kölcsönből vissza), Deákovits Richárd (Mosonmagyaróvár – kölcsönbe), Fadgyas Tamás (Kecskemét), Fodor Ferenc (Tiszakécske), Ignácz Milán (Caola SC Sopron), Kiss Balázs (Tiszakécske), Kiss Bence (Kecskemét), Kovács Krisztián (Paks), Kovácsik Ádám (Fehérvár FC – kölcsönből vissza, onnan Mezőkövesd), Nicolas Morínigo (paraguayi, Kazincbarcika – kölcsönbe), Papp Milán (Kazincbarcika), Priskin Tamás (visszavonult), Óvári Zsolt (Szeged), Sipőcz Bence (Caola SC Sopron), Szabó Tamás (Caola SC Sopron), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsönből vissza, majd Kecskemét kölcsönbe), Toma György (ukrán-magyar, Nyíregyháza), Tuboly Máté (DVSC– kölcsönbe), Urblík Norbert (szlovákiai, DAC 1904 – Szlovákia).

További híreink

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk