Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Újra botlott az ETO, nyolc pont a Nyíregyháza előnye

Újra botlott az ETO, nyolc pont a Nyíregyháza előnye

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójának mérkőzései két játéknapon zajlottak le, a nyolc vasárnapi találkozó után hétfő este tévés meccsen fogadta a Vasas FC a PMFC csapatát. Az angyalföldiek az első félidő végén szerezték meg a vezetést Tóth Milán révén, aki a második játékrészben még kétszer betalált, klasszikus mesterhármast szerezve. A piros-kékektől Bakti Balázs is eredményes volt, a pécsiek a hajrában csak szépíteni tudtak Lacza Alex góljával, így a végeredmény 4-1 lett. A vasárnap a Kolorcity Arénába látogató Vasas ezzel a győzelemmel immár tíz meccse veretlen, míg a pécsiek tavasszal még nem tudtak nyerni.

 

Talán ennek is köszönhetően a pécsi klub bejelentette, hogy Kulcsár Árpád a jövőben ismét az utánpótlásban dolgozik majd, és sajtóhírek szerint várhatóan Mátyus János lesz a baranyai csapat új mestere. Ezzel az idei bajnoki évadban ő lehet a pécsiek negyedik vezetőedzője.

 

A Vasas ráadásul győzelmének köszönhetően kettő pontra megközelítette az ETO FC Győr csapatát a feljutást érő 2. helyen, miután a győri zöld-fehérek 1-0 arányú vereséget szenvedtek a HR-Rent Kozármisleny otthonában. Az ETO háromból két tavaszi meccsét elvesztette, amiből a Vasason kívül a Nyíregyháza Spartacus is profitált. A szabolcsiak a Szombathelyi Haladást fogadták és először korai gólhátrányba, majd nem sokkal később emberelőnybe kerültek. Ezt megelőzően Gengeliczki révén az egyenlítés, majd Vida Kristopher góljával a fordítás is meglett, s a Nyíregyháza 2-1-re megnyerte a meccset.

 

Folytatódott a feltámadó FC Ajka győzelmi sorozata, miután a Credobus Mosonmagyaróvárt 1-0-ra legyőzték, Szarka Ákos 95. percben, tizenegyesből szerzett góljával. Az ajkaiak zsinórban a negyedik meccsüket nyerték meg, s elmozdulva a kieső zónától már a 13. helyen állnak.

 

Az Aqvital FC Csákvár nyeretlen szériája is folytatódott, pedig álomszerűen indult számukra a Soroksár elleni találkozó, hiszen már a 2. percben 1-0-ra vezettek. Ám Lipcsei Péter legénysége úgy vitte el a három pontot, hogy Varga Zétény és Korozmán Kevin góljaival 2-1-re fordítani tudtak.

 

A forduló egyetlen gól nélküli meccsét a Gyirmót FC Győr és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vívta. A gyirmótiak hét mérkőzés óta veretlenek, a szegediek viszont tavasszal még nem tudtak gólt szerezni, igaz, három meccsen így is gyűjtöttek két pontot. A forduló másik döntetlenjét a Tiszakécskei LC és a Budapest Honvéd vívták, itt 1-1 állt az eredményjelzőn a lefújáskor.

 

Fontos győzelmet aratott a BVSC-Zugló, Szekeres Tamás csapata Bacsa Patrik duplájával aratott 2-1-es győzelmet a Budafoki MTE felett. A budafoki csapat vezetősége a mérkőzés után menesztette Erős Gábor vezetőedzőt, aki tavaly nyár óta dolgozott a Promontor utcában. Utódjáról már tegnap döntöttek is, Dajka Lászlót nevezték ki a Budafok vezetőedzőjének.

 

A 21. forduló eredménysora:

 

BFC SIÓFOK

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

3-0

FC AJKA

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

1-0

GYIRMÓT FC GYŐR

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-0

BVSC-ZUGLÓ

BUDAFOKI MTE

2-1

HR-RENT KOZÁRMISLENY

ETO FC GYŐR

1-0

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

SZOMBATHELYI HALADÁS

2-1

AQVITAL FC CSÁKVÁR

SOROKSÁR SC

1-2

TISZAKÉCSKEI LC

BUDAPEST HONVÉD

1-1

VASAS SC

PMFC

4-1

 

A góllövőlista élén eddig álló kozármislenyi Kirchner Györgyöt utolérte a mesterhármast szerző Tóth Milán, így ketten állnak 11-11 góllal. Őket a nyíregyházi Géresi Krisztián, majd a szombathelyi Rácz Barnabás követi. A forduló kilenc meccsén 21 gól született és 36 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők, mindkettő szám kevéssel a szezon átlaga alatt van.

A góllövőlista állása:

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

11 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

11

3.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

9

4.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

8

 

A következő, 22. fordulót szintén két játéknapon rendezik majd, a vasárnapi meccsdömping után hétfőn az első két helyen álló csapat találkozik, az ETO FC Győr a Nyíregyháza Spartacust fogadja majd.

 

Számunkra persze ettől is érdekesebb a vasárnap 17 órától kezdődő rangadó, hiszen a Kolorcity Kazincbarcika SC a Vasas FC csapatát fogadja majd.

 

A 22. forduló menetrendje:

 

2024. FEBRUÁR 25.

14:00

SOROKSÁR SC

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2024. FEBRUÁR 25.

14:00

BUDAFOKI MTE

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. FEBRUÁR 25.

14:00

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

GYIRMÓT FC GYŐR

2024. FEBRUÁR 25.

14:00

PMFC

FC AJKA

2024. FEBRUÁR 25.

14:00

BUDAPEST HONVÉD

BFC SIÓFOK

2024. FEBRUÁR 25.

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

BVSC-ZUGLÓ

2024. FEBRUÁR 25.

17:00

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

VASAS FC

2024. FEBRUÁR 25.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

TISZAKÉCSKEI LC

2024. FEBRUÁR 26.

20:00

ETO FC GYŐR

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

 

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk