Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az ETO FC Győrt fogadjuk vasárnap

Az ETO FC Győrt fogadjuk vasárnap

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Három forduló van még hátra a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényéből, ám csapatunk már elérte kitűzött célját, hiszen matematikailag is biztossá vált, hogy a Kolorcity Kazincbarcika SC ott lesz a rajtvonalnál a bajnokság 2024/2025-ös kiírását követően is.

Annál is inkább komoly teljesítmény ez, hiszen az idei szezonban a tizennyolc csapatból négy azonnal és egyenes ágon kiesik.

 

Ettől függetlenül természetesen nem marad tét nélküli az utolsó három forduló sem, kemény meccsek várnak a csapatra. Elsőként rögtön a feljutásért élet-halál harcot vívó ETO FC Győr lép pályára május 12-én vasárnap 17 órakor a Kolorcity Arénában.

 

A patinás győri együttes elődjét 1904-ben alapították, amikor a Magyar Vagon- és Gépgyár dal- és társaskörének tagjaiból megalakult a "rúgólabdával" foglalkozó Egyetértés Torna Osztály, azaz az ETO. A csapat történetéről bővebben ITT írtunk.

 

A 2022/2023-as szezont a 13. helyen záró együttes a nyári szünetben sebességet váltott, a tavasszal kinevezett Antonio Munoz vezetőedző maradt a posztján, a keretbe pedig nem kevesebb, mint tizenhat játékost igazoltak, akik közül tizenegyen légiósok. Így a klub a mezőnyben egyetlenként alkalmaz légiósokat, a szezon elején egyértelműen meghatározták, hogy csak a feljutás lehet elfogadható eredmény.

 

A zöld-fehérek ennek megfelelően is kezdték a szezont, zsinórban négy győzelemmel. Ezt követően kikaptak a fokozatosan fő riválissá váló Nyíregyháza Spartacus FC-től, majd újabb vereségek is be-becsúsztak, a 16. fordulóban pedig beleszaladtak egy 6-0-s zakóba a Vasas ellen, ami után a Spartacus átvette a vezetést a tabellán.

 

A tavaszi szezont is a 2. helyen kezdték, méghozzá elég rosszul, az első négy meccsből csak egyet nyertek meg, egy döntetlen és két vereség mellett, ami Antonio Munoz állásába került. A helyére a télen Diósgyőrből távozó Kuznyecov Szergej került, ám vele sem javultak az eredmények. Amikor aztán két hónap után Kuznyecov munkáját is megköszönték, az ETO már csak a 3. helyen állt, három pont hátrányban a még feljutó helyen álló Vasas mögött.

Az új vezetőedző Borbély Balázs lett, aki két magabiztos győzelemmel rajtolt, s a Vasas botlása miatt a különbség is egy pontra csökkent. A győrieknek így egyébként még mindig a saját kezükben van a sorsuk, hiszen az utolsó előtti fordulóban épp az angyalföldieket fogadják majd.

 

A csapat házi góllövőlistáját a román Claudiu Bumba vezeti tizenhárom találattal, mögötte hat góllal a szlovák Michal Skvarka áll. A legtöbb sárga lapot – kilencet – Csontos Dominik gyűjtötte be.

 

A Kolorcity Arénában május 12-én vasárnap 17 órakor indul útjára a labda, a mérkőzés legfontosabb technikai információit ITT gyűjtöttük össze.

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk