Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az ETO FC Győrt fogadjuk vasárnap

Az ETO FC Győrt fogadjuk vasárnap

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Három forduló van még hátra a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényéből, ám csapatunk már elérte kitűzött célját, hiszen matematikailag is biztossá vált, hogy a Kolorcity Kazincbarcika SC ott lesz a rajtvonalnál a bajnokság 2024/2025-ös kiírását követően is.

Annál is inkább komoly teljesítmény ez, hiszen az idei szezonban a tizennyolc csapatból négy azonnal és egyenes ágon kiesik.

 

Ettől függetlenül természetesen nem marad tét nélküli az utolsó három forduló sem, kemény meccsek várnak a csapatra. Elsőként rögtön a feljutásért élet-halál harcot vívó ETO FC Győr lép pályára május 12-én vasárnap 17 órakor a Kolorcity Arénában.

 

A patinás győri együttes elődjét 1904-ben alapították, amikor a Magyar Vagon- és Gépgyár dal- és társaskörének tagjaiból megalakult a "rúgólabdával" foglalkozó Egyetértés Torna Osztály, azaz az ETO. A csapat történetéről bővebben ITT írtunk.

 

A 2022/2023-as szezont a 13. helyen záró együttes a nyári szünetben sebességet váltott, a tavasszal kinevezett Antonio Munoz vezetőedző maradt a posztján, a keretbe pedig nem kevesebb, mint tizenhat játékost igazoltak, akik közül tizenegyen légiósok. Így a klub a mezőnyben egyetlenként alkalmaz légiósokat, a szezon elején egyértelműen meghatározták, hogy csak a feljutás lehet elfogadható eredmény.

 

A zöld-fehérek ennek megfelelően is kezdték a szezont, zsinórban négy győzelemmel. Ezt követően kikaptak a fokozatosan fő riválissá váló Nyíregyháza Spartacus FC-től, majd újabb vereségek is be-becsúsztak, a 16. fordulóban pedig beleszaladtak egy 6-0-s zakóba a Vasas ellen, ami után a Spartacus átvette a vezetést a tabellán.

 

A tavaszi szezont is a 2. helyen kezdték, méghozzá elég rosszul, az első négy meccsből csak egyet nyertek meg, egy döntetlen és két vereség mellett, ami Antonio Munoz állásába került. A helyére a télen Diósgyőrből távozó Kuznyecov Szergej került, ám vele sem javultak az eredmények. Amikor aztán két hónap után Kuznyecov munkáját is megköszönték, az ETO már csak a 3. helyen állt, három pont hátrányban a még feljutó helyen álló Vasas mögött.

Az új vezetőedző Borbély Balázs lett, aki két magabiztos győzelemmel rajtolt, s a Vasas botlása miatt a különbség is egy pontra csökkent. A győrieknek így egyébként még mindig a saját kezükben van a sorsuk, hiszen az utolsó előtti fordulóban épp az angyalföldieket fogadják majd.

 

A csapat házi góllövőlistáját a román Claudiu Bumba vezeti tizenhárom találattal, mögötte hat góllal a szlovák Michal Skvarka áll. A legtöbb sárga lapot – kilencet – Csontos Dominik gyűjtötte be.

 

A Kolorcity Arénában május 12-én vasárnap 17 órakor indul útjára a labda, a mérkőzés legfontosabb technikai információit ITT gyűjtöttük össze.

További híreink

Több száz élvonalbeli mérkőzéssel a lábában érkezett új igazolásunk

Dátum: 2024. júl 16. 21:00

Bódi Ádám a Kolorcity Kazincbarcika játékosa!

Szűk két hét múlva, július utolsó vasárnapján, este hét órakor kezdődik az új szezon!

Dátum: 2024. júl 16. 10:00

Idegenben, a Csákvár otthonában játssza első mérkőzését Erős Gábor csapata.

Vasárnap dupla mérkőzés!

Dátum: 2024. júl 15. 17:00

Elkezdődött a felkészülés negyedik hete.

Rutinos, élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező belső védő csatlakozott csapatunkhoz!

Dátum: 2024. júl 11. 12:30

Polgár Kristóf 2016 júliusában mutatkozott be az NB1-ben.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk