Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A vereség ellenére büszkék lehetünk a csapatunkra!

A vereség ellenére büszkék lehetünk a csapatunkra!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Győzelmi kényszer alatt érkezett az ETO FC Győr a Kolorcity Arénába, hiszen Borbély Balázs csapata a forduló előtt a 3. helyen állt a tabellán, közelharcot vívva a Vasassal a feljutást jelentő 2. pozícióért. A vendégcsapatot szép számú szurkoló is elkísérte hozzánk, s a hazai szektorok ugyancsak szépen megteltek.

 

Csábi József nem számíthatott a hétközben megsérült Kotula Máté és Csatári Gergő játékára, szintén hiányzott a már régebb óta sérüléssel küzdő Székely Krisztián és Patrick Gänte. Varga József leült a kispadra, támogatva csapattársait, de ő még nem áll készen a játékra.

 

Ahogy a Haladás ellen egy héttel ezelőtt, úgy most is villámrajtot vettünk, lendületes akciókat vezettek támadóink. A 12. percben aztán Kártik Bálint indította szépen Pethő Bencét, aki a kilépő Gyurákovics Erik előtt beletudott „piszkálni” a labdába, s gyönyörűen átemelve a kapust megszerezte a vezetést.

 

 

A vendégek próbáltak gyorsan egyenlíteni, de Nenad Lukic lövését Tóth Balázs védte, majd újból a mieink vették át a kezdeményezést. Pethő emelte ki a labdát a bal szélre, ahol Pekár László lódult meg, majd a tizenhatoson belülre érve célba vette a jobb alsó sarkot. A labda a vetődő Gyurákovics mellett a kapufára, onnan a kapus hátára, majd a hálóba pattant. Így a 16. percben máris 2-0 állt az eredményjelzőn. A mérkőzésen a játékvezető öngólként könyvelte el a találatot, ám a hivatalos jegyzőkönyvbe már Pekár László neve került mellé, így támadónké a második gól.

 

 

Felszabadultan játszottunk ekkor, ám az ETO sem adta fel a meccset, intő jel volt Lukic középről leadott lövése, amely a felső lécről pattant ki. Bő félóra után Pinte Patrik előtt adódott nagy helyzet egy labdaszerzés után, ám ekkor Gyurákovics nagyot védett. A játékrész végén aztán újra a vendégek jöttek fel, Gabriel Boschilia szabadrúgását még védte Tóth Balázs, ám az ezt követő szöglet kipattanóját Claudiu Bumba a tizenhatos vonaláról kapásból a bal felsőbe bombázta.

A félidő hajrájában újra a mieink percei következtek, de nem sikerült növelni az előnyt a lefújás előtt, 2-1-es állással fordultak a csapatok.

 

 

A szünetben Borbély Balázs cserére szánta el magát, Szujó Attila érkezett Fábio Vianna helyére.

A második játékrész elején aztán Csábi József is cserélni kényszerült, miután a 46. percben Pethő Bencét hátulról földre lökték, majd ráléptek a kezére. Pár perccel később Kurdics Levente érkezett a helyére.

 

Ráadásul a vendégcsapat sem tétlenkedett. A történelem ismételte önmagát: Boschilia távoli lövését Tóth bravúrral mentette szögletre, a sarokrúgást követően pedig újra gólt szereztek a győriek, ezúttal Szépe János volt eredményes, aki látványos mozdulattal fejelt hat méterről a jobb felsőbe.

Az egyenlítés után újra nyílttá vált a meccs, a következő percekben mindkét oldalon adódtak lehetőségek: Szujó lövése kevéssel ment mellé, majd Pinte kapuba tartó lövését Luciano Vera blokkolta.

 

A balszerencsénk sem ért véget, hiszen a 76. percben Pinte Patrik is sérülést szenvedett, őt is le kellett cserélni, helyére Szabó Balázs érkezett.

A hajrára fordulva aztán a korábban beállt Papp Milán is megsérült, azonban eddigre már elfogytak a cserelehetőségeink, így Csábi József nem küldhetett fel senkit a lebicegő védőnk helyére.

 

 

Öt perccel a vége előtt aztán megfordította a meccset az emberelőnybe kerülő ETO. A csereként beálló Mamady Diarra sokadik alkalommal gyorsított fel a jobb szélen, majd a tizenhatoson belülre érve önzetlenül passzolt Bumbához, aki kihasználta a ziccert, a vert helyzetben lévő Tóth mellett a kapuba passzolt. A kontra előtt a felezővonalnál volt egy szabálytalanság a labdáért küzdő Csilus Tamás ellen, ám ezt a játékvezető nem fújta le, majd ebből indulva szerzett gólt a Győr. A gólt követően ezt mind a nézők, mind csapatunk tagjai élénken és hangosan kifogásolták, amiért cserébe Pintér játékvezető a kispadról kiállította Pinte Patrikot, míg a pályán lévő Süttő Attila pedig sárga lapot kapott.

 

A hátralévő percekben mentek előre támadóink az egyenlítésért, ám nem jártak sikerrel. Az ETO FC Győr nagyot küzdve megfordította a találkozót, hiába vezettünk két góllal is, a csapat nem bírta el az egymást követő sérüléseket, vélt vagy valós játékvezetői tévedéseket, s így pont nélkül maradtunk.

 

Javításra egy hét múlva lesz lehetőség, május 19-én, vasárnap 17 órától a Soroksár SC otthonában lépünk pályára.


JEGYZŐKÖNYV

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–ETO FC GYŐR 2–3 (2–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 700 néző
Vezette: Pintér Csaba (Ország Péter, Nagy Viktor)
Gólszerzők: Pethő 12’, Pekár 16', illetve Bumba 41’, 85’, Szépe 57’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B.– Ternován, Szekszárdi M., Heil, Süttő, Vincze D. (Papp M., 65’) – Kártik, Csilus T., Pekár L. – Pinte P. (Szabó B., 78’), Pethő (Kurdics, 50’). Vezetőedző: Csábi József

 

ETO FC GYŐR
Gyurákovics – Vera, Szépe, Vianna (Szujó, a szünetben), Csontos D. – Bánáti,  Anton – Boschilia (Diarra, 73’), Bumba, Skvarka (Kiss M., 90+1’) – Lukics (Farkas B., 65’).
Vezetőedző: Borbély Balázs


MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Semleges szemmel nézve úgy gondolom, ez egy jó mérkőzés volt. A múlt heti győzelem után ketten is kiestek a csapatból, ami komoly problémákat okozott nekünk.

Gratulálok az ellenfelünknek! Csak azért teszem ezt nehéz szívvel, mert a két egyesület nagyon más lehetőségekkel rendelkezik, mi most mégis eltüntettük a pályán ezt a jelentős különbséget. Megfelelően felkészültünk az ellenfelünkből és talán túlzás nélkül mondhatom, hogy az első félidőben el is dönthettük volna végleg a meccset. Kétgólos vezetésnél, de aztán 2-1-nél is komoly helyzeteink voltak. Az ETO-nak azonban vannak olyan egyéniségei, mint például Claudiu Bumba, aki egy hatalmas góllal visszahozta a csapatát a meccsbe.

Sajnos további sérülések is nehezítették a dolgunkat, kétszer is cserélnem kellett emiatt, sőt a végén már cserélni sem tudtunk, így tíz emberrel kellett a meccset befejeznünk. Sok olyan körülmény ez, amire nagyon nehéz felkészülni. Egyéb körülmények is voltak, amelyekről nem szeretnék beszélni, mert lehet, hogy eltiltanának.

Volt egy stratégiánk, ami teljesen borult a kényszerű cserék miatt. Nem lehet összehasonlítani a két klub lehetőségeit, büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen körülmények között is eltűnt a pályán ez a különbség. Furcsa úgy meccselni a Merkantil Bank Ligában, hogy az ellenfélnél nem hallunk magyar szót a pályán, de ezt el kell fogadni. Sokat jelent, ha egy Diarra szintű játékost tud egy csapat becserélni a második félidőre. Még egyszer gratulálok az ETO-nak a győzelemhez!

 

Borbély Balázs, az ETO FC Győr vezetőedzője

A mérkőzés előtt egy sérülés miatt még változtatnunk kellett a védelmünkben, belső védő poszton. Ez a meccs elején meg is mutatkozott, mert nem volt meg az az összhang a játékosok között, amit reméltem, így kaptunk is két gólt. A gyors kétgólos hátrány megfogta a játékosokat.

Véleményem szerint jó mérkőzés volt, az első félidőben is voltak helyzetek mindkét oldalon, a kapufát is eltaláltuk, de a hazaiaknak is volt két-három ígéretes helyzete. Szerencsére nekünk sikerült a szünet előtt szépítenünk, így a félidőben volt lehetőség kissé átcsoportosítani az erőinket, cserét is hajtottunk végre. Ez az új energia jó hatással volt a csapatra, átvettük a meccs irányítását, jöttek a helyzetek és jött a gól is. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, minőséget és energiát hoztak be a pályára.

Jó és kellemetlen ellenféllel álltunk szemben, nagyon megnehezítették a dolgunkat, gratulálok a kollégámnak a csapata teljesítményéhez, jól játszottak, de ma – kis szerencsével – mi tudtunk nyerni.

Nem nevezném ezt a meccset „főpróbának”, se a Vasas elleni találkozót „nagy meccsnek”, mert ez is egy nagy meccs volt – lehet, hogy még nagyobb meccs is, mint amilyen a következő lesz. Ez, hogy 0-2-ről fel tudtunk állni, lélektanilag tud adni egy löketet a játékosainknak, bízom benne, hogy így is lesz. Hogy jövő héten mi lesz, azt meglátjuk, én annyi hatással tudok rá lenni, hogy becsülettel felkészítem a csapatomat.

További híreink

Szezonnyitó Csákváron

Dátum: 2024. júl 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadának első fordulójában a Puskás Akadémia fiókcsapatához látogatunk.

A Csákvár ellen a nyitófordulóban!

Dátum: 2024. júl 25. 18:00

Volt játékosmozgás ellenfelünknél is.

Csokorba szedtük az NB2-es keret nyári változásait

Dátum: 2024. júl 25. 14:00

Érkezők, távozók, kölcsönjátékosok...

A Barcika éve lehet a következő – de már a jövő csapatát is építjük!

Dátum: 2024. júl 25. 04:00

Bizalom, türelem, hit és összetartozás – ezek a formálódó csapat és közönsége „varázsszavai”.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk