Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Búcsú az évadtól a Budafok ellen

Búcsú az évadtól a Budafok ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjának utolsó fordulóját rendezik a tavasz utolsó vasárnapján.

Záró mérkőzésünket hazai pályán vívjuk majd május 26-án 17 órától a Budafoki MTE ellen. Ellenfelünk velünk azonos pontszámmal áll a tabellán, tehát ők is bebiztosították a bennmaradásukat és részvételüket a liga 2024/2025-ös kiírásában.

 

A budafoki labdarúgás történetét ITT foglaltuk össze röviden, a település – mely 1950 óta Budapest XXII. kerülete – több mint száz éve benne van már a magyar labdarúgás vérkeringésében.

 

A tavalyi szezonban a piros-feketék stabilan szerepeltek és az akkor még húsz csapatos mezőny 10. helyén zártak. Tavaly nyáron ezzel együtt is változás történt a vezetőedzői poszton, Mátyus Jánost Erős Gábor váltotta. Így futottak neki a jelenlegi szezonnak, melyet igen erősen kezdtek, öt fordulót követően négy győzelemmel és egy döntetlennel vezették a Merkantil Bank Liga tabelláját.

 

Ezután azonban mélyrepülés következett, az őszi szezon végéig már csak két meccset tudtak megnyerni (az egyiket sajnos épp ellenünk), így a téli szünetet már a 8. pozícióban töltötték.

Az átigazolási időszakban volt változás a klubnál, érkezett - többek között - Zsóri Dániel és Soltész István, a vezetőség elvárása pedig egyértelműen az volt, hogy a csapat meginduljon felfelé.

Ez olyannyira nem sikerült, hogy a gárda négy forduló alatt három vereséggel indított februárban. A tabellán ekkor már a 14. helyen tanyáztak, azonos pontszámmal a már kieső helyen álló BVSC-vel, ami Erős Gábor állásába került. Az új vezetőedző a rutinos Dajka László lett, ám ő is két vereséggel nyitott.

 

A szezon fordulópontja az éllovas Nyíregyháza Spartacus elleni találkozó volt a 24. fordulóban, amikor az immáron kiesőhelyen (15.) álló budafokiak 0-2-ről felállva, emberhátrányban játszva 3-2-re legyőzték a későbbi bajnokot. A győzelem lendületet adott az együttesnek, tíz forduló alatt húsz pontot szerezve bebiztosították tagságukat a másodosztály következő szezonjára is.

 

A Budafoki MTE kétségkívül jó formában érkezik a Kolorcity Arénába, legutóbbi négy mérkőzésükből hármat megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak. A legutóbbi, 33. fordulóban a PMFC csapatát verték 2-0-ra a Promontor utcában, így hazai közönségüktől győzelemmel búcsúztak el a nyári szünet előtt, a jó hangulatot pedig fokozta, hogy ezzel a három ponttal vált matematikailag is biztossá a bennmaradásuk.

 

A csapat gólvadászai közül a legjobban Vasvári Zoltán teljesített eddig, ő nyolc gólt szerzett, mögötte Oláh Bálint, majd Kovács Dávid következnek hét, illetve hat találattal.

 

A legtöbb sárga lapot (8-8) Csonka András és Kalmár Olivér kapták, a kiállítás sorsára pedig hárman jutottak eddig egy-egy alkalommal, ők Bíró Márk, Nagy Gergő és Oláh Bálint.

 

Utolsó hazai mérkőzésünket tehát május 26-án, azaz gyermeknapon vívjuk 17 órai kezdettel a Kolorcity Arénában.

 

A találkozóról fontos technikai információkat találhatnak meg ITT.

 

További híreink

„Mindig újabb gólokra törekszünk”

Dátum: 2024. okt 17. 14:15

Herjeczki Kristófot kérdeztük az eddigi szezonról, a válogatott szünetről és a vasárnapi, Ajka elleni meccsről.

Újra úton – Ajkára látogatunk vasárnap

Dátum: 2024. okt 15. 17:17

Jegy- és meccsinfó a Merkantil Bank Liga 10. fordulójára

Az első kilenc forduló számokban

Dátum: 2024. okt 14. 17:20

Statisztikák a válogatott szünetre

Utánpótlás hírek – Két győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Dátum: 2024. okt 14. 12:40

A mögöttünk hagyott hétvégén négy korosztály játszott bajnoki meccset a fiúknál

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk