Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Csákvár nyerte az orosz rulettet

A Csákvár nyerte az orosz rulettet

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A délutáni kánikula után enyhülő időben, sőt kezdetben erős szélben vonultak ki a csapatok a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpont centerpályájára. A hazai Aqvital FC Csákvár kezdőcsapatában kettő, a Kolorcity Kazincbarcika SC kezdőjében öt új igazolás kapott szerepet.

 

A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, már az első percben Szabó Bence beadása után Szakály Dénes lőhetett kapura, próbálkozását Szujó Attila blokkolta. Az önfeláldozó mozdulat sajnos következményekkel járt, Szujó a lábát fájlalva cserét kellett, hogy kérjen a 7. percben, s a szintén a nyár folyamán érkező Polgár Kristóf állt a helyére.

 

 

A következő percekben is a hazaiak voltak aktívabbak, egy perccel a csere után Nagy Zoárd közeli lövése szállt kapu fölé. A mérkőzés hullámzóan folytatódott, a hazaiak valamivel veszélyesebbnek tűntek, ám mégis egy barcikai szöglet után csattant kapufán a labda – igaz, les miatt kifelé ítélt szabadrúgást Molnár Attila játékvezető.

A 18. percben aztán vezetést is megszerezte a Csákvár, Zelizi Patrik kapus küldte magasan előre a labdát, a lefejelt ívelés egy passz után Szakály Déneshez került, aki tizenegy méterről okosan helyezve lőtt. A jobbról érkező lövést a kimozduló Bánhegyi Bogdán bravúrral hárította, ám a balszerencsés kipattanó Haragos Viktor elé került, aki a tizenegyespontról az üresen maradt kapuba passzolt.

 

 

Nyolc perccel később ismét Bánhegyi védett nagyot – ezúttal Szabó Bence lövésénél –, s ismét Haragos ismételhetett volna, ám Polgár sikerrel mentett előle. Pár perccel később Csatári Gergő lépett ki egy indítással, ám Zelizi zsákmánya lett a labda. Az első félidő hátralévő részében már a mieink domináltak, Bódi Ádám lövése kevéssel kerülte el a kaput a szünet előtt, de maradt az 1-0-s állás térfélcserénél.

 

A második játékrész sem indult unalmasan, öt perc után megint Bánhegyi védett nagyot Szabó Bence lövésénél. Szűk egy óra játék után mindkét szakvezető cserékkel frissítette csapatát. A csákváriak nem sokkal később ismét ziccert hibáztak – Dusinszki Szabolcs lőtt közelről mellé – azonban a 70. percben mégis megduplázták előnyüket. Szakály szögletét Simon András csúsztatta meg, a hosszún leeső labdát pedig Karacs Dániel bólintotta közelről a kapuba.

 

A kétgólos hátrányban aztán csapatunk hamar megrázta magát. Két perccel a második csákvári találat után jött a szépítés: Bódi Ádám balról tökéletesen beívelt szabadrúgását a hosszú oldalon érkező Pethő Bence csúsztatta öt méterről a bal alsó sarokba.

 

 

A szépítést követően újból sebességet váltottunk, negyedórával a vége előtt újabb két helyen cserélt Erős Gábor, a 82. percben pedig Kártik Bálint kiegyenlített. Szabó Máté átadása után Kártik első lövését még Zelizi óriási bravúrral védte, ám a kipattanó egy rövid felszabadítás után pont visszakerült Bálint elé, aki a tizenhatos vonaláról egy igazítás után a kapuba bombázott.

 

 

A hajrában egyértelműen a vendégcsapat tett többet a győzelemért, ám a helyzeteink kimaradtak, Pintér Ádám szabadrúgása már a hosszabbításban csattant a lécen, ám az utolsó szó végül a hazaiaké volt: Zelizi kapu elé felívelt szabadrúgását több fejpárbaj után sem tudtuk tisztázni, a labda végül Dusinszki Szabolcs elé került, aki ziccerben, az ötös sarkáról nem hibázott. A középkezdésre már nem maradt idő, így sajnos a nagy feltámadás ellenére balszerencsés vereséggel nyitottuk a szezont.

 

 

Javítási lehetőség jövőhéten vasárnap 19 órától a Vasas FC otthonában.


JEGYZŐKÖNYV

MERKANTIL BANK LIGA, 1. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3–2 (1–0)


Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző.
Vezette: Molnár Attila (Mohos Milán, Nagy Viktor)
Gólszerző: Haragos 18’, Karacs 71’, Dusinszki 90+4’, illetve Pethő B. 73’, Kártik 82’.

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR
Zelizi – Murka, Karacs, Gregor Z., Nahirnij (Juhász L. 88.) – Major M. (Dusinszki 58.), Farkas A., Szakály D. – Haragos (Szalai P. 70.), Nagy Z. (Simon A. 70.), Szabó B. (Jablonszkij 88.).
Vezetőedző: Tóth Balázs

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Bánhegyi – Csatári, Szujó (Polgár K. 7.), Bacsa B. (Katona I. 76.), Süttő (Demeter 58.) – Lucas, Varga J., Kártik – Herjeczki (Szabó M. 58.), Pethő B., Bódi Á. (Pintér Á. 76.).
Vezetőedző: Erős Gábor

 

MESTERMÉRLEG

 

Tóth Balázs, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője
 

Nehéz felkészülésen vagyunk túl, újabb kihívások jönnek, de a célunk, hogy egységesek, összetartóak maradjunk, és tiszta lelkiismerettel nézzünk egymás szemébe, legyen bármi is az eredmény.

 

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője
 

Ellentétes félidőket láthattak a nézők, az első játékrészben jobb volt a Csákvár. Mi sajnos csak kettő nulla után nyújtottuk azt, amit végig kellett volna. A foci igazságtalan játék, mi az utolsó pillanatokban kapufát lőttünk, a hazaiak pedig egy lecsorgó labdából megnyerték a meccset.

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk