Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A feljutók remekeltek, a kiesők betliztek a nyitányon

A feljutók remekeltek, a kiesők betliztek a nyitányon

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Hivatalosan is elrajtolt a Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös idénye, az immár tizenhat csapatosra szűkült mezőny mind a nyolc mérkőzését július utolsó vasárnapján rendezték meg. A számunkra legérdekesebb találkozón a Kolorcity Kazincbarcika SC az Aqvital FC Csákvár otthonában szenvedett utolsó pillanatos, bosszantó vereséget, melynek összefoglalóját ITT olvashatják.

 

A legelső kezdőrúgás vasárnap 17.30-kor Budafokon esett (a többi meccs 19 órakor kezdődött), ahol a vendég az évek óta a másodosztályban regnáló Budapest Honvéd volt. Az összecsapás komoly fordulatokat és összesen hat találatot hozott, Kerezsi Zalán végül egy 96. percben szerzett góllal állította be a 3-3-as végeredményt, s mentett egy pontot a Honvédnak a Promontor utcában.

 

A két már említett mérkőzésen kívül egy olyan találkozó akadt még, ahol a tavalyi NB2-es mezőny két csapata mérte össze erejét, méghozzá a Soroksár SC – Gyirmót FC Győr meccs. A Soroksár a szünetben még 1-0-ra vezetett, ám a második játékrészben a gyirmótiak fordítottak, s végül 2-1-re győzni tudtak Lipcsei Péter csapata ellen.

 

A nyitó játéknap egyetlen gólnélküli mérkőzését az OTP Bank Ligából kieső Mezőkövesd Zsóry FC és a BVSC-Zugló meccse hozta. A kevéssé közönségszórakoztató meccsen a Kövesd kezdett jobban, de később visszaesett a támadójátékuk, így összességében igazságosnak mondható döntetlen született. Egy fokkal látványosabb meccsen született a forduló másik pontosztozkodása, a HR-Rent Kozármisleny a 94. percben szerzett góllal tartott otthon egy pontot a szintén a hajrában vezetést szerző Békéscsaba 1912 Előrével szemben.

 

Sokáig úgy tűnt, hogy hozza a papírformát a feljutásra is esélyesnek tartott Szeged-Csanád Grosics Akadémia az újonc Opus Tigáz Tatabánya otthonában, hiszen az 50. percben 0-2 állt az eredményjelzőn és nem sok jel utalt arra, hogy a hazaiak visszajöhetnek a meccsbe. Mégis így történt, a második bekapott gól után hármat cserélő Tatabánya tíz percen belül egyenlített, majd a 82. percben Soltész Barnabás révén a győztes gólt is megszerezte.

Meglepetésre győzött a szintén most feljutott Szentlőrinc; Waltner Róbert csapata Ajkáról vitte haza a három pontot Tóth-Gábor Kristóf büntetőből szerzett góljával.

 

A forduló rangadóját kétségkívül a tavaly a feljutásról épphogy lemaradó Vasas FC vívta az élvonalból kieső Kisvárda Master Good csapatával az Illovszky Rudolf Stadionban. A Várda hamar vezetést szerzett, ám az első félidő ráadásában az angyalföldiek egyenlíteni tudtak. A második játékrészben még inkább a hazaiak domináltak, s a rutinos támadóduó, Radó András és Könyves Norbert góljaival bebiztosították győzelmüket is.

Az 1. forduló eredménysora:

BUDAFOKI MTE

BUDAPEST HONVÉD

3-3

AQVITAL FC CSÁKVÁR

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

3-2

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

BVSC-ZUGLÓ

0-0

SOROKSÁR SC

GYIRMÓT FC GYŐR

1-2

FC AJKA

SZENTLŐRINC

0-1

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

1-1

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

3-2

VASAS FC

KISVÁRDA MASTER GOOD

3-1

 

A góllövők versenyét az Újpesttől Szegedre igazoló Varga György Balázs kezdte a legjobban, egyedül ő duplázott a fordulóban. Az első játéknap összesen huszonhat gólt hozott, a meccsenkénti 3,3-as átlag kimondottan erősnek számít, a mögöttünk hagyott szezonban ezt a számot mindössze három forduló tudta überelni.

 

A második fordulóban az imponáló játékot mutató Vasas vendégei mi leszünk, a Kolorcity Kazincbarcika SC augusztus 4-én vasárnap 19 órától lép pályára a XIII. kerületben – fontos technikai infók a meccsről ITT.

Érdekesnek ígérkezhet még az egyaránt nagymúltú, s az első játéknapon gólgazdag találkozókat produkáló csapatok, a Budapest Honvéd és a Tatabánya mérkőzése is.

 

A 2. forduló programja:

 

2024. AUGUSZTUS 4.

17:30

SZENTLŐRINC

SOROKSÁR SC

2024. AUGUSZTUS 4.

17:30

BVSC-ZUGLÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. AUGUSZTUS 4.

19:00

KISVÁRDA MASTER GOOD

BUDAFOKI MTE

2024. AUGUSZTUS 4.

19:00

BUDAPEST HONVÉD

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

2024. AUGUSZTUS 4.

19:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

2024. AUGUSZTUS 4.

19:00

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

FC AJKA

2024. AUGUSZTUS 4.

19:00

GYIRMÓT FC GYŐR

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2024. AUGUSZTUS 4.

19:00

VASAS FC

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

 

 

 

 

 

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk