Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Vasas célja most is a feljutás

A Vasas célja most is a feljutás

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az 1911-ben alapított Vasas FC nem csak a jelenlegi másodosztályú mezőny, hanem a teljes magyar labdarúgás egyik legpatinásabb csapata is egyben, a klub történetéről ITT írtunk bővebben.

A Vasas nagy csalódásként élte meg a 2023/2024-es szezon végét, hiszen egészen az utolsó fordulóig harcban álltak a feljutásért, ám végül az ETO FC Győr csatlakozhatott az OTP Bank Liga mezőnyéhez. A februárban kinevezett vezetőedző, Gera Zoltán maradt a csapat élén, ám nem kérdés, hogy az idei szezonban már csak az első két hely valamelyikének megszerzésével lennének elégedettek Angyalföldön.

Ennek érdekében a klub meglehetősen aktív volt az átigazolási piacon, a kölcsönből visszatérőkkel együtt tizenhárom érkezőt számláltak, s mellette tizenkettő távozót. A „bevételi” oldalon olyan nevekkel találkozhatunk, mint a komoly NB1-es rutinnal bíró védő, Iyinbor Patrick, vagy épp az előző szezon két gólgyáros Barnabása, a Szombathelyről érkező Rácz (10 gól) és a Siófokról költöző Németh Barnabás (9). Szintén megszerezték a legutóbb Pakson futballozó válogatott labdarúgó, Könyves Norbert játékjogát, aki a 2015/2016-os idényben már volt a Vasas labdarúgója.

Friss hír, hogy augusztus elsején Nagy Miklós sportigazgató bejelentette Cseke Benjámin szerződtetését is. A harminc esztendős középpályás tíz évvel ezelőtt távozott Angyalföldről (előtte a Goldballnál és a Honvédnál pallérozódott), majd megjárta többek közt Újpestet, Diósgyőrt és Mezőkövesdet is, most pedig visszatér az Illovszky Stadionba.


Nyári játékosmozgás a Vasasnál:

Érkezők: Cseke Benjámin (Mezőkövesd Zsóry FC), Szilágyi Szabolcs, Szivacski Donát (mindketten Mezőkövesdről kölcsönből vissza), Kapornai Bertalan (MTE, kölcsönből vissza), Molnár Zsombor (Újpest, kölcsönből vissza), Kiss Ágoston (Tiszakécske), Lehoczky Roland (Tiszakécske, kölcsönben az MTK-tól), Pintér Filip (Szombathelyi Haladás), Bodnár János (Peterborough), Rácz Barnabás (Haladás), Batai Tamás (Debrecentől kölcsönben), Németh Barnabás (Nyíregyházától kölcsönbe, legutóbb Siófok), Könyves Norbert (Paks), Iyinbor Patrick (FTC)

Távozók: Litauszki Róbert, Bakti Balázs, Papp Csongor, Szalay Szabolcs, Uram János (kölcsönben Békéscsaba), Sztojka Dominik (kölcsönben Budafok), Szivacski Donát, Iring-Farkas Sebestyén, Szilágyi Szabolcs (Csíkszereda kölcsönben), Rab Boldizsár (Szentlőrincre kölcsönben), Szabó Benjámin (Szentlőrincre kölcsönben), Zimonyi Dávid (Paks)

 


Az előszezon során a Vasas Telkiben edzőtáborozott, a csapat öt felkészülési mérkőzéséről közöltek eredményt (az időrendben utolsó, Kecskemét elleni zártkapus találkozó jegyzőkönyvét nem hozták nyilvánosságra), ezek közül az angyalföldiek négyet megnyertek és mindössze egy döntetlent játszottak.  

A szezonnyitón a Kisvárda Master Good ellen Gera Zoltán együttese már a 13. percben hátrányba került, ám a félidő előtt sikerült kiegyenlíteniük, a második játékrészben pedig meg is fordították a mérkőzést, s végül 3-1-es győzelmet arattak hazai pályán. A Vasas volt az egyetlen gárda az első játéknapon, amely egynél több góllal tudott nyerni, így jelen pillanatban a tabella élén is a piros-kékek állnak. A csapat gólszerzői rutinos támadók voltak, Urblik Jozef, Radó András és Könyves Norbert találtak be.

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk