Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Jól kezdte a szezont a BVSC-Zugló

Jól kezdte a szezont a BVSC-Zugló

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az 1911-es alapítású BVSC-Zugló a Merkantil Bank Liga jelenlegi mezőnyének legpatinásabb klubjai közé tartozik, történetüket ITT tekintettük át picit hosszabban.

A számos szakosztályt működtető egyesület legfrissebb büszkesége Kós Hubert 200 méteres hátúszásban szerzett olimpiai aranyérme, amihez ezúton is gratulálunk!


Ami a labdarúgókat illeti, a 2022/2023-as idényben az NB3-as bajnokságot veretlenül nyerő csapat egyedüli újoncként vágott neki a mögöttünk hagyott szezonnak, és sikerült kivívniuk a bennmaradást, a 13. helyen végeztek, harmincnyolc ponttal, 27-40-es gólkülönbséggel.

A 2023/2024-es szezont még a feljutást kivívó Urbán Flórián vezetőedzővel a kispadon kezdték meg a zuglóiak, ám a 7. fordulót követően az akkor a 16. helyen álló csapat vezetősége menesztette pozíciójából a korábbi válogatott labdarúgót. Ideiglenesen Kincses Ádám asszisztensedző kapott megbízást a szakmai munka irányítására, november 30-án pedig Szekeres Tamást nevezték ki vezetőedzőnek (ekkor a bennmaradást érő 14. helyen álltak a sárga-kékek).

Szekeres alatt sem melegedhetett meg igazán a kispad, a 29. forduló után neki is megköszönték a munkát a 15., azaz ismét kieső helyen álló Vasutasok. Az utolsó öt fordulóra ismét Kincses Ádám – és a sportigazgató Kisteleki István – vette át az irányítást, s érte el a kitűzött célt, azaz a bennmaradást.


Az idei szezonra már – június 10-i kinevezését követően – egy ismerős arc, korábbi vezetőedzőnk, Csábi József készítette fel a zuglóiakat. Három korábbi játékosunk, Megyeri Gábor, Pekár László és Székely Krisztián is csatlakozott a BVSC-hez, rajtuk kívül még hat új név került a keretbe, köztük a rutinos támadó Zamostny Balázs, vagy épp a Puskás Akadémián és a Főnix-Goldnál nevelkedő tizenkilenc esztendős Nemes Marcell. Távozó is akadt bőven – szám szerint tizenhárom – közülük öten kölcsönből tértek vissza, de végleg távozott többek között Poór Patrik, Deutsch Bence és Rabatin Richárd.

Játékosmozgás a BVSC-Zuglónál 2024 nyarán (augusztus 8-áig):

Érkezők: Erdélyi Benedek (DVSC), Pekár László (Kazincbarcika),  Alex Ureche (Csíkszereda), Nemes Marcell (Siófok), Megyeri Gábor (Kazincbarcika), Székely Krisztián (Kazincbarcika), Zamostny Balázs (Tiszakécske), Kovács Dominik (Újpest, kölcsön), Batai Tamás (DVSC-től kölcsönbe)

Távozók: Nikola Mitrovics, Tóth Levente Milán, Csenterics Hammad Dany Adrián (kölcsönből vissza MTK), Mucsányi Márk (kölcsönből vissza Újpest) és Nwachukwu David (kölcsönből vissza DVSC), Ihrig Farkas Sebestyén, Horváth Roland (Komárom), Poór Patrik (Szentlőrinc), Deutsch Bence (Tatabánya), Csősz Richárd, Lénárt Gábor, Rabatin Richárd, Kovács Benedek (Mosonmagyaróvár)


A BVSC az idei szezont az OTP Bank Ligából kieső Mezőkövesd Zsóry FC otthonában kezdte, ahol 0-0-s döntetlent ért el, majd a második fordulóban Csákváron arattak 1-0-s győzelmet Szilágyi Máté szépségdíjas góljával. Az így megszerzett négy ponttal jelenleg a tabellán 7. helyén állnak, ők az egyetlen olyan csapat, amely az első két mérkőzésén nem kapott gólt. Csábi József vezetőedző a Csákvár elleni győzelem után a bvsc.hu-nak úgy fogalmazott, „két idegenbeli mérkőzésből szereztünk négy pontot, most van az a pillanat, amikor nagyon észnél kell lenni, mert a második félidőben ez elsülhetett volna másképp is, úgyhogy a földön kell maradnunk.”

A BVSC-Zugló eddigi mérkőzései a szezonban:

Mezőkövesd Zsóry FC – BVSC-Zugló  0-0
Aqvital FC Csákvár – BVSC-Zugló      0-1


Bizonyosan nem lesz könnyű dolgunk tehát a zuglóiak védelmével, ám az első két meccsen szerzett négy gólunk biztató előjel, így egy közös nekibuzdulással jó hazai rajtot vehet csapatunk a vasárnap 19 órakor kezdődő találkozón.

A mérkőzésről a legfontosabb tudnivalókat ITT gyűjtöttük össze, találkozzunk vasárnap a Kolorcity Arénában és szurkoljuk ki együtt a győzelmet!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk