Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Mindenből egyet –

Mindenből egyet – "vegyes" rajt Budafokon

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A ma már Budapest XXII. kerületeként is ismert Budafokon 1912-ben alakult meg Világosság Football Csapat néven az első labdarúgó együttes akkor, amikor a település még önálló város volt. A budafoki labdarúgás történetéről ITT írtunk bővebben, most pedig azt tekintjük át, hogyan áll a budafoki csapat 2024 késő nyarán a Merkantil Bank Ligában.

A piros-feketék a 2023/2024-es évadot a 8. helyen zárták. Tették mindezt meglehetősen hullámzó teljesítménnyel, hiszen nyolc fordulót követően még a feljutást érő 2. helyen tanyáztak, a 23. forduló pedig már a 15., kiesést jelentő helyen találta őket – innen kapaszkodtak végül vissza a 8. pozícióba.


A csapat irányítását ez év tavaszán – jelenlegi vezetőedzőnktől, Erős Gábortól – vette át Dajka László, aki nyáron folytathatta a munkát a Promontor utcában. Az átigazolási piacon átlagosnak mondható aktivitással működött a klub, nyolc-nyolc érkezővel és távozóval. Az érkezők között szerepel többek között a rutinos Kálnoki-Kis Dávid, a távozók között pedig a hozzánk szerződő Pintér Ádám neve lehet leginkább ismerős. Mind az érkező, mind a távozó oldalon a legtöbben kölcsönjátékosok.

A Budafoki MTE mérlege a 2024 nyári átigazolási piacon:

Érkezők: Zuigeber Ákos (MTK-tól kölcsönbe), Sztojka Dominik (Vasastól kölcsönbe), Auerbach Martin (Mosonmagyaróvár), Rétyi Róbert (Haladás), Kun Bertalan (Veszprém), Kálnoki-Kis Dávid (Budapest Honvéd), Szűcs Patrik (MTK, kölcsön), Merényi Ádám (MTK, kölcsön), Balabás Bence (ZTE)

Távozók: Gundel-Takács Bence (Zalaegerszegi TE), Csonka András (Zalaegerszegi TE), Soltész István (kölcsönből vissza, Zalaegerszegi TE), Merényi Ádám (kölcsönből vissza, MTK Budapest), Czérna Erik (kölcsönből vissza Kisvárda FC), Orosz Marcell, Soltész István (Kisvárda), Bakti Balázs (kölcsönből vissza, majd ZTE), Pintér Ádám (Kazincbarcika), Nagy Gergő (Putnok)


Mindezen előzmények után a bajnoki szezont egy Budapest Honvéd elleni rangadóval kezdték hazai pályán. A Honvéd – amely a klub tulajdonosváltása után csütörtökön hivatalosan is bejelentette Csertői Aurél vezetőedző menesztését – kétszer is vezetett a Promontor utcában, majd a hajrában a hazaiak fordítottak, az utolsó szó azonban a kispestieké volt, Kerezsi Zalán a 96. percben állította be a 3-3-as végeredményt.

A 2. fordulóban a Budafok Kisvárdáról hozta el a három pontot, Dajka László csapata 2-1-re győzött Merényi Ádám és Sztojka Dominik góljaival. A harmadik játéknapon a Vasas FC látogatott Budafokra – Gera Zoltán együttese Pintér Filip 88. percében lőtt góljával tudott csak 1-0-ra győzni.

A Budafoki MTE eddigi mérkőzései a szezonban:

Budafoki MTE – Budapest Honvéd                 3-3
Kisvárda Master Good – Budafoki MTE        1-2
Budafoki MTE – Vasas FC                             
    0-1


Így tehát a Budafoki MTE minden kimenetelből begyűjtött egyet-egyet három találkozó után és négy ponttal a tabella 7. helyén áll. A csapat öt góljából kettőt az MTK-tól kölcsönbe érkező – ám tősgyökeres budafoki – Merényi Ádám szerzett, ezzel ő vezeti a házi góllövőlistát. Oláh Bálint egy gól mellett két sárga lapot is begyűjtött három meccs alatt.

A találkozón augusztus 18-án vasárnap, 17.30-kor indul útjára a labda, a meccsről a legfontosabb technikai tudnivalókat ITT szedtük össze.

Szükség lesz a szurkolásra Budafokon is, hogy sok balszerencse után végre mi is győzelemnek örülhessünk!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk