Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Újabb gólcsúcsot hozott a forduló!

Újabb gólcsúcsot hozott a forduló!

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójának mind a nyolc mérkőzését – az elmúlt hetektől eltérően – egy játéknapon, méghozzá szeptember első vasárnapján rendezték meg. A forduló sok gólt és néhány váratlan eredményt is tartogatott, ezeket vesszük most górcső alá.

Csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC Tatabányára látogatott, ahol alaposan elrontottuk a bányásznapi hangulatot, hiszen a fiúk hét góllal terhelték meg a hazai csapat kapuját, válasz nélkül. A Vegyész ezzel hat fordulót követően a 2. helyen áll a Merkantil Bank Liga tabelláján.

Rajtunk kívül mindössze egy csapat tudott egynél több góllal nyerni, méghozzá az éllovas Szentlőrinc, amely a forduló előtt még 2. helyen álló Gyirmót FC Győrt fogadta. Az újonc baranyaiak Kesztyűs Máté kiállítása miatt már a 8. percben emberhátrányba kerültek, ám ez a meccs képén nem látszódott meg, a második félidőben két egykori kazincbarcikai, Szekszárdi Tamás és Hleba Tamás góljaival 2-0-ra győzött Waltner Róbert csapata, melynek így már négy pont az előnye az élen.

Két vereség után újra győzött a Vasas FC, a piros-kékek fordulatos meccsen, Tóth Milán újabb duplájának (is) köszönhetően 3-2-re győzték le az FC Ajka csapatát. A Budapest Honvéd rossz sorozata is megszakadt, a kispestiek három vereség után nyertek újra, a sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC-t verték 2-1-re. A múlt heti ajkai botlás után ismét győzött a Kisvárda Master Good, a szabolcsiak 2-1-re verték a jelenleg utolsó előtti helyen álló Soroksár SC-t.

Zsinórban harmadszor játszott döntetlent a BVSC-Zugló. Csábi József csapata a Békéscsaba 1912 Előre otthonába látogatott, ahol hiába vezettek kétszer is a zuglóiak, a 92. percben Szatmári István találatával pontot tudtak menteni a lila-fehérek. Szintén 2-2-es döntetlennel ért véget az Aqvital FC Csákvár szegedi vendégjátéka, ahol a forgatókönyv is hasonló volt: kétszer vezettek a vendégek, ám mindkétszer egyenlített a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Döntetlennel végződött a Budafoki MTE – HR-Rent Kozármisleny találkozó is, ahol a hazaiak az első félidő hajrájában szereztek vezetést, ám húsz perccel a vége előtt Vajda Roland révén a vendégcsapat kiegyenlített, így mindkét együttes a középmezőnyből várhatja a válogatott szünetet.

A 6. forduló eredményei:

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

0-7

BUDAFOKI MTE

HR-RENT KOZÁRMISLENY

1-1

SZENTLŐRINC

GYIRMÓT FC GYŐR

2-0

VASAS FC

FC AJKA

3-2

KISVÁRDA MASTER GOOD

SOROKSÁR SC

2-1

BUDAPEST HONVÉD

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2-1

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

BVSC-ZUGLÓ

2-2

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2-2

 


A nyolc találkozón összesen harminc találat született, amely szezonbeli rekord. Immáron zsinórban a harmadik olyan fordulón vagyunk túl, amely vagy beállítja, vagy megdönti a korábbi idénybeli gólcsúcsot, ami hat játéknap után még nem lenne nagy szó, ezért érdemes tágabb összevetésbe is helyezni a számokat.

A 6. forduló harminc találata meccsenként 3,8-as átlagot jelent, ilyen számot utoljára a 2021/2022-es szezon záró fordulója tudott produkálni. Olyan viszont, hogy három egymást követő forduló hozzon három gól fölötti átlagot, a 2020/2021-es idény végén (35-37. forduló) fordult elő utoljára. Ami számunkra külön büszkeség, hogy az elmúlt három játéknapon esett nyolcvanhárom találatból tizennégyet (közel 17 %-ot) vállaltak a Kolorcity Kazincbarcika SC játékosai. Mindez meglátszik a tabellán is, hiszen 2. helyen álló csapatunk magasan a legtöbb gólt jegyzi a mezőnyben, tizennyolc találatunk mögött tizenegy góllal holtversenyben következik az éllovas Szentlőrinc és a 3. helyen álló Vasas.

A góllövőlista élmezőnyében ezúttal kevés mozgás volt, az élen továbbra is a hatgólos kozármislenyi Kirchner György áll, mögötte eggyel lemaradva a mi támadónk, Pethő Bence következik, aki ezúttal nem léphetett pályára. A négygólosok mezőnye gyarapodott, Tóth-Gábor Kristófra és Ugrai Rolandra felzárkózott a soroksári Halmai Ádám és az angyalföldi Tóth Milán.

A góllövőlista élmezőnye:

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

6 gól

2.

Pethő Bence

Kolorcity Kazincbarcika SC

5

3.

Tóth-Gábor Kristóf

Szentlőrinc

4

3.

Ugrai Roland

Gyirmót FC Győr

4

3.

Tóth Milán

Vasas FC

4

3.

Halmai Ádám

Soroksár SC

4

 


A Merkantil Bank Ligában most két hét szünet következik, ami alatt a magyar válogatottnak szurkolhatunk majd a Nemzetek Ligájában. Természetesen a két hét alatt a Kazincbarcika csapata számára nem áll meg az élet.

A "meccsben tartás" miatt pénteken zártkapus edzőmérkőzést játszunk a Kisvárda együttesével, aztán pedig jön a rangadó, a borsodi derbi! Szeptember 16-án ugyanis a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a DVTK látogat majd a Kolorcity Arénába.

A bajnokság szeptember 22-én folytatódik, akkor az éllovas Szentlőrinc érkezik hozzánk. Valószínűleg nagyon kevesen gondolták a szezon előtt, hogy ezen a meccsen a tabella első két helyezettje vív majd meg egymással, ám mégis így alakult, s ha már így történt, akkor minden adott, hogy egy nagy és fontos győzelmet szurkoljunk ki a következő játéknapon!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Vasárnap Ajkára utazunk

Dátum: 2024. okt 19. 08:13

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az FC Ajka vendégei leszünk

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk