Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Merkantil Bank Liga éllovasa érkezik hétfőn

A Merkantil Bank Liga éllovasa érkezik hétfőn

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Baranya vármegyében, Pécstől húsz kilométerre nyugatra található Szentlőrinc városát egy Árpád-kori oklevél említi először 1235-ből. Ekkoriban templomos, később ispotályos lovagok telepedtek meg a környéken, majd évszázadokon át a törökökkel vívott háborúk dúlták a kicsi települést, ám az 1784-es első népszámlálás is megemlíti. Nagyjából ekkortól – kisebb-nagyobb szünetekkel – járási székhely is Szentlőrinc. Napjainkban nagyjából hatezren lakják a kisvárost, az ő kedvencük az 1912-ben alapított Szentlőrinc SE.

Noha a krónikák – és a csapat címere is – 1912-es alapításról emlékezik meg, a klub következő három és fél évtizedéről nehéz bármilyen információt fellelni történészi kutatómunka nélkül. Ami biztos, hogy az 1947/1948-as Délnyugat-Magyarországi LASz, II. osztály, Ormánsági csoportjában elindult, s az 5. helyen végzett a Szentlőrinci Vasutas csapata, amely az ezredfordulóig – különböző neveken – kerületi, járási és megyei bajnokságokban vitézkedett, az országos hetedik és negyedik vonal között liftezve.

A fordulat az 1999/2000-es évadban érkezett el, amikor a Baranya megyei 1. osztályú bajnokságot megnyerte a csapat, amivel kvalifikáltak az NB3-ba. Innentől kezdve – egyetlen szezon kivételével – végig a nemzeti bajnokságok rendszerében szerepeltek, a 2019/2020-as csonka szezon végén (tizenkilenc forduló után) a 2. helyen zártak, ami a klub történetében először másodosztályú tagságot ért. A Merkantil Bank Ligában három idényt húztak le, majd a 2024-es osztályozón elszenvedett vereséggel visszacsúsztak az NB3-ba. A Dél-Nyugati csoport tavalyi kiírását azonban – az Iváncsát egy ponttal megelőzve – megnyerték, így újra a Merkantil Bank Ligába nevezhettek.

A nyári szünetben megerősítették a játékoskeretet, több rutinos labdarúgó is érkezett Szentlőrincre, így például Bőle Lukács, Poór Patrik, vagy éppen a korábban nálunk is szereplő Szekszárdi testvérek, Milán és Tamás. Az idei szezon pedig álomszerűen indult Waltner Róbert csapata számára, hiszen a piros-feketék hat fordulót követően nagy meglepetésre a tabella élén állnak, közvetlenül előttünk.

A Szentlőrinc eddigi mérkőzései a szezonban:

FC Ajka – Szentlőrinc                              0-1
Szentlőrinc – Soroksár SC                    3-1
Mezőkövesd Zsóry FC – Szentlőrinc 1-3
Szentlőrinc – Aqvital FC Csákvár       1-1
BVSC-Zugló – Szentlőrinc                      1-1
Szentlőrinc – Gyirmót FC Győr           2-0

 

Hétfő este 8 órától tehát Kolorcity Kazincbarcika SC – Szentlőrinc összecsapás, az egymás elleni mérkőzéseinkről ITT, a hétfői rangadó jegyinfóiról pedig ITT írtunk korábban.

Töltsük meg újra a Kolorcity Arénát!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

Kártik Bálint hosszabbított!

Dátum: 2024. szept 20. 17:40

A szezont kiválóan kezdő középpályásunk kétéves szerződéshosszabbítást írt alá klubunkkal.

Hátrányból fordítva nyert az U17 az Alsózsolca ellen

Dátum: 2024. szept 20. 13:01

Hétközi fordulót játszottak az U17-es srácok, akik itthon tartották a három pontot.

Ötödször a Szentlőrinc ellen

Dátum: 2024. szept 19. 21:40

Az elmúlt négy évben négyszer játszottunk következő ellenfelünkkel

Bánhegyi Bogdán megsérült, pénteken műtik

Dátum: 2024. szept 19. 08:22

A Kisvárda elleni felkészülési meccsen kapott rúgást kapusunk

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk