Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A legrosszabb sorozatunk megtörése a cél

A legrosszabb sorozatunk megtörése a cél

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Következő ellenfelünk, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata 2011-ben kezdte meg működését, ekkor még Szeged 2011 néven. Minthogy rögtön az NB2-es bajnokság keleti csoportjában álltak rajthoz, ugyanez lett az első olyan év is, amikor összetalálkoztak a Kazincbarcikai SC-vel is. Csapatunk Szegeden 1-0-s vereséget szenvedett 2011 őszén, majd a következő év tavaszán ugyanilyen arányban visszavágott a Tisza-partiaknak. Az egymás elleni párharcok 2020-ig kiegyenlítetten folytak (három győzelem, egy döntetlen, három vereség), az új évtized azonban kellemetlen fordulatot tartogatott e téren.  

Az elmúlt négy év hat találkozójában két sarkalatos közös pont is akadt: mind a hatot elveszítettük és egyiken sem szereztünk gólt. A legutóbbi – 2023 decemberében lejátszott – mérkőzésünkig egyébként mind az öt találkozó 1-0-ra (háromszor), vagy 2-0-ra (kétszer) végződött, tehát súlyos vereségekbe nem szaladtunk bele tavaly decemberig.

A mögöttünk hagyott szezon utolsó őszi fordulójában látogattunk Szegedre, a mieink a 6., a szegediek az 5. helyről várták a mérkőzést. A forduló előtt kiderült, hogy a játéknap kilenc mérkőzéséből ötöt az időjárás és a pályák állapota miatt el kell halasztani, ám ez végül bennünket nem érintett, a Szent Gellért Fórum gyepét a játékvezetők alkalmasnak nyilvánították a mérkőzés megrendezésére.

A találkozót jól kezdtük, szögletekkel, lövésekkel veszélyeztettünk, ám a hazaiak később fokozatosan átvették az irányítást, majd a félidő legvégén előbb Haris Attila, majd Papp Áron is betalált, így 0-0 helyett 0-2-vel fordulhattunk.

A második játékrészt is lendületesebben kezdtük, ám a 64. percben a hazaiak jutottak büntetőhöz, amit Borvető Áron értékesített. A hajrában emberelőnybe kerültünk, ám ez már a becsületgólhoz sem volt elég, 3-0-s vereséggel zártuk az őszi szezont.

Az örökmérlegünk tehát a Szegeddel szemben három győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség, 8-18-as gólkülönbséggel, van tehát mit javítani rajta. A lehetőség pedig adott, október 27-én vasárnap 13 órától a Kolorcity Arénában fogadjuk a csongrádiakat. A találkozóval kapcsolatos technikai infókat ITT szedtük össze, online elővételi jegyvásárlásra pedig IDE kattintva van lehetőség. Korábbi párharcainkról ITT írtunk még bővebben.


A LEGUTÓBBI MECCS JEGYZŐKÖNYVE
Merkantil Bank Liga, 18. forduló
2023. december 10.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3-0 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2023.12.10.17 óra
Vezette: Katona Balázs (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
Gólszerzők: Haris 44’, Papp Á. 45+1’, Borvető 64’ (b)
Kiállítva: Palincsár 75’

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Molnár-Farkas – Gera N. (Fábiánkovits 90’), Szilágyi Z., Nagy Zs., Kővári (Tóth B. 90’) – Haris, Nyári (Radics 80’) – Papp Á. (Pataki 85’), Márkvárt, Palincsár – Borvető (Könczey, 90’).
Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Bánhegyi – Ternován (Ádám F. 63’), Szekszárdi, Heil, Papp M., Kotula (Süttő 78’) – Kártik – Pekár L., Csatári (Csilus T. 63’) – Kurdics (Gyurkó 46’), Szabó B. (Szemere 63’).
Vezetőedző: Csábi József

 

További híreink

Kielemezzük az ellenfelet, de a fókusz magunkon van

Dátum: 2024. okt 27. 06:49

Csapatunk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni rangadóra készül

„Felkészültünk becsületesen”

Dátum: 2024. okt 26. 18:35

A Szeged elleni vasárnapi mérkőzés előtt Erős Gábor vezetőedzőt kérdeztük

Három éve a feljutók nyomában

Dátum: 2024. okt 26. 11:42

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata érkezik vasárnap a Kolorcity Arénába

„Hétről hétre keményen dolgozunk”

Dátum: 2024. okt 25. 20:05

Bacsa Benjámint kérdeztük, aki újra a kezdőben kapott helyet Ajkán és bizakodva várja a következő meccset

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk