Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A hetedik hely teljes mértékben reálisnak mondható

A hetedik hely teljes mértékben reálisnak mondható

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek, infók, MEGYE I.

Bánhorváti felnőtt csapat B-A-Z Vármegyei I. osztályú bajnokság

Vezetőedző: Mátyás József

 

A bajnokság előtt a felkészülési időszakban az edzésterhelés hatására létrejövő megfelelő fizikai állapot és a speciális teljesítőképesség elérése volt a cél. Erre a csapat - életkorából adódóan - jól reagált és hamar elérte a megfelelő szintet. Ezek után a felkészülési mérkőzések során próbáltam beépíteni az érkező új játékosokat, és megtalálni mindenkinek a megfelelő helyet, szerepet a csapatban. A bajnokság kezdete után a heti edzésmunkában a fő szempont a megfelelő kondicionális képességek szinten tartásán, illetve - lehetőség szerint - a taktikai elemek finomhangolásán volt a hangsúly. Voltak nehézségeink szezon közben, de megfelelőnek értékelem a megvalósulás szintjét.

A téli alapozás során több tényező is nehezítette a felkészülésünket; változások a keretben, betegségek, sérülések, stb.. Ezért ahelyett, hogy további finomításon esett volna át a csapat taktikai téren, sokkal inkább a fizikális szinten tartáson, illetve fejlesztésen volt a hangsúly. A tavasz folyamán sikerült „kiegyenesedni”, így megfelelő fizikális, mentális felkészülés mellett, taktikailag is fejlődtek a játékosok.

Az előző szezon 4-5-1-es játékrendszerét ebben a szezonban egy 3 belsővédős rendszerre cseréltem (3-5-2). Ebben a rendszerben gyakoroltunk a felkészülési mérkőzések alatt, amire a csapat jól reagált, így a bajnokságra is megtartottam ezt a formát. Magát a rendszert úgy érzem, mindenki megértette és elfogadta, amit az eredmények is alátámasztanak. Voltak nehézségeink és nagyobb arányú vereségeink, de ezek egy kivétellel mindig akkor fordultak elő, amikor sok hiányzó volt, és nehézséget okozott a csapat összeállítása. A fentebb említett keretváltozás miatt néhány játékosnak más-más poszton kellett szerepelnie, ami eleinte nehézséget okozott, mivel a téli felkészülési mérkőzések alkalmával legtöbbször nem mindenki állt rendelkezésre, illetve több játékosnak, több szerepet kellett vállalnia, mint ősszel. Továbbra is 3-5-2 játékrendszert alkalmaztuk, hazai pályán egy magasabbra tolt agresszívabb védekezéssel, amivel rendkívül eredményes és látványos játékot tudtunk produkálni. Vendégként kicsit visszafogottabb eredményeket értünk el. A jövőben ezen fejleszteni kell, hogy hasonló bátor játékkal tudjunk szerepelni.

Az edzéslátogatottságra nincs és nem is lehet panasz, hisz az elmúlt évekhez hasonlóan 90%-os részvétellel zajlottak, hiányzások csak munkahelyi elfoglaltság, betegség, sérülés, illetve az első csapat edzésén való részvétel következtében voltak. Ezekről mindig napra készen tájékoztattak a játékosok, így megfelelően tudtam készülni az adott napi edzésmunka összeállítására.

Az őszi 7. helyezésünk teljes mértékben reálisnak mondható.

A bajnokságban egy kiemelkedő csapat volt, aki a tavalyi bajnok és az idén is megnyerték a bajnokságot (Cigánd), a 2.-tól a 10. helyezettig a különbség nüanszokon múlt gyakorlatilag, itt bárkinek, bárki ellen volt esélye a győzelemre és hétről hétre változott egy adott csapat pozíciója a tabellán az adott fordulóban elért eredményétől függően. A mi célunk az volt, hogy ezt a pozíciót megerősítsük, minimum megtartsuk, és lehetőség szerint előrébb lépjünk a tabellán. Végül a 7. helyet sikerült megszerezni, ami a rapszodikus összképet tekintve kiemelkedőnek mondható.

Igazából kiemelni nem tudnék senkit a csapatból, sok volt a hullámzó teljesítmény, illetve pár játékos nagyjából hozta a saját szintjén elfogadható mutatókat, valószínűleg ez köszönhető a sok betegségnek, sérülésnek. De vannak példamutató rutinos, és szép jövő előtt álló fiatal tehetségeink is.

A teljesítményünket továbbra is nagyban fogja befolyásolni a rendelkezésre álló létszám, illetve annak minősége. Az igazolások függvényében ki lehetne alakítani egy egészséges versenyhelyzetet adott posztokon, ami által nőne a csapat eredményessége, s gyorsabban fejlődnének a fiatal játékosok is. Ugyanis így már edzéseken is lehetne szimulálni a bajnoki mérkőzések „élességét”.

 

Köszönöm mindenki munkáját, és sok sikert kívánok magunknak a jövő szezonra is!

 

 

További híreink

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk