Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Kezdődik a tavaszi szezon, vasárnapi ellenfelünk a Szolnok!

Kezdődik a tavaszi szezon, vasárnapi ellenfelünk a Szolnok!

Szerző:

Róth Zoltán

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Kazincbarcika-Szolnoki Máv FC
Tiszaújvárosi Sportcentrum, 2018. február 25., 14:00
Vezeti: Ducsai József (Varga Gábor, Szilágyi Norbert)
Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Február 25-én vasárnap kezdetét veszi az NB II-es labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja, a nyitányon csapatunk a 10. helyen álló Szolnokot fogadja, akik hozzánk hasonlóan 28 pontot gyűjtöttek az eddigi 21 mérkőzés során. Pedig az első pár fordulót követően még úgy tűnt, hogy mindkét csapat a dobogóért is harcban lehet, hiszen mind mi, mind a Szolnok ott tanyázott az első három hely közelében. Az utolsó pár fordulóban aztán nem jött ki a lépés egyik gárdának sem. A Szolnok utolsó 7 bajnoki meccséből 6-ot elvesztett, míg mi az utolsó 5 bajnokinkat kivétel nélkül elvesztettük.

A téli felkészülési időszak mozgalmasan telt a két csapatnál, a felkészülési mérkőzéseken a következő eredmények születtek:

A Szolnok felkészülési mérkőzései:
Szolnok-Érd 0-3, Soroksár-Szolnok 0-1, Szolnok-Jászberény 1-3, Szolnok-Békéscsaba 3-0, ESMTK-Szolnok 1-3, Pápa-Szolnok 1-1, Gyirmót-Szolnok 3-1, Sopron-Szolnok 3-1, Pécs-Szolnok 2-1, Szolnok-Mezőkövesd 1-1

Forrás: szolnokimavfc.huA Szolnok mérkőzésein háromszor is kapuba talált a korábban csapatunkban is megfordult Olasz Dénes, aki a következőket nyilatkozta a találkozóval kapcsolatban honlapunknak: „Nagyon nehéz mérkőzés lesz, nem számítok sok gólra, a Kazincbarcika egy jó csapat, de mindenképp ponttal vagy pontokkal szeretnénk távozni!” Olasz nem csak a felkészülési mérkőzéseken volt gólérzékeny, hiszen a bajnokságban is már 6 alkalommal betalált, amellyel második a Szolnok házi góllövőlistáján a 8 gólos Tóth László mögött.

A Kazincbarcika felkészülési mérkőzései:
Mezőkövesd-Kazincbarcika 2-3, Kazincbarcika-Vác 4-0, Kazincbarcika-Nyírbátor 3-1, Kazincbarcika-Lokomotív Kassa 4-2, Kazincbarcika-Füzesgyarmat 2-1, Balmazújváros-Kazincbarcika 2-0

Csapatunk téli találkozóin több próbajátékos is pályára lépett, közülük 4 játékos kapott szerződést a vezetőségtől. A korábbi román utánpótlás válogatott kapus Fila Károly a Sportul Snagov csapatától érkezett, Gábor Lukács József az STC Salgótarján mezét cserélte kék-sárgára, Orovecz Ádámot pedig az NB I-es Balmazújváros adta kölcsön. Szintén nálunk folytatja Murai Márk, aki Mezőkövedről érkezett kölcsönbe. Márk a felkészülési mérkőzések során jó teljesítményt mutatott, hiszen a Vác, a Nyírbátor és a Füzesgyarmat kapuját is bevette. Új igazolásunk a következő gondolatok osztotta meg honlapunkkal: „Az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy jó helyre kerültem, mind a társaság, mind a hangulat nagyszerű, ami rendkívül sokat könnyít egy új játékos beilleszkedésén. A téli körülményekhez képest szerintem a lehető legjobban fel tudtunk készülni ezalatt a 7 hét alatt, ami bizakodást ad a tavaszi szezonra tekintve. Rendkívül fontosnak tartom az összes meccset egytől egyig, de hétről-hétre kell jó teljesítménnyel és eredménnyel előrukkolnunk. Ebben nagy szerepe lesz annak, hogy megtudjuk nyerni az első „hazai” meccset a Szolnok ellen.”

Ha már csapatunk igazolásait megemlítettük, nem hagyhatjuk ki a Szolnokot sem. A Tisza-parti csapatnál nem volt nagy jövés-menés, hiszen távozó játékos egyáltalán nem volt, míg az érkező oldalon is csak a balassagyarmati Bonivárt Erik és a kölcsönbe érkező, mezőkövesdi Csirmaz István tűnik fel. Nálunk természetesen az érkezők mellett voltak távozók is, Burics András, Gábor Péter, Varga Márkó és Micsinai Miklós is új csapatban folytatja pályafutását.

A két csapat egyébként legutóbb az őszi 3. fordulóban találkozott egymással Szolnokon, a Tiszaligeti stadionban. A mérkőzés az erőteljes hazai fölény ellenére 0-0-s döntetlennel ért véget, ami az utóbbi évek történelmét végignézve jónak számít. A magyarfutball.hu oldal meccstörténelmi aloldaláról kiderül, hogy a Szolnok ellen legutóbb 2008-ban sikerült nyernünk. Reméljük ez a rossz széria vasárnap megszakad és csapatunk elléphet a riválisától a tabellán.

Szintén győzelemben reménykedik csapatunk kiváló belső védője, Belényesi Csaba is, aki a következőket nyilatkozta a napokban: „Túl vagyunk a felkészülésen, tettük becsülettel a dolgunkat, érkeztek játékosok, akik a csapat hasznára tudnak lenni, úgyhogy alig várjuk, hogy kezdődjön a szezon. Mindenképp győzelemre számítok a Szolnok elleni meccsen! Remélhetőleg jó pályán sikerül lejátszani a mérkőzést, mert szeretnénk a saját játékunkkal dominálni a mérkőzésen.”

A február 25-i találkozóra a belépés ezúttal is ingyenes. Minden szurkolót várunk szeretettel a Tiszaújvárosi Sportcentrumba! Hajrá Barcika!

(Olasz Dénes fotója: szolnokimavfc.hu)

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk