Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/

"A TAVALYIHOZ HASONLÓ TELJESÍTMÉNYT SZERETNÉNK NYÚJTANI"

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A bajnoki rajtot megelőzően a Kazincbarcika vezetőedzőjét, Gálhidi Györgyöt kérdeztük a felkészülésről, az igazolásokról, valamint a holnapi Soroksár elleni találkozóról. A KBSC mestere beszélt az új játékosokról, a távozó labdarúgók pótlásáról és a szezonban kitűzött célokról. A Gálhidi Györggyel készült interjúnkat olvashatják.


A csoportunkban szereplő csapatokkal ellentétben pár nappal hamarabb kezdtük a felkészülést. Miért érezte ezt szükségesnek?

Annak hogy hamarabb kezdtük a felkészülést nincs különösebb oka, illetve csak annyi, hogy egy hat hetes felkészülést terveztem és azelőtt gondoltam, hogy egy pár nap ráhangolást csinálunk. Bár kaptak a játékosok "házi feladatot" de az a biztos, ha testközelből látja az ember, hogy milyen állapotban vannak.

Hogy nézett ki az elmúlt hetek munkája?

A hat hetes felkészülésben az első két hétben az alap állóképességre tettük  a hangsúlyt, nagyon kevés taktikai munka volt, ekkor a felkészítés fizikális része dominált, itt elég jól reagáltak a játékosok. A második két hétben volt egy holtpont, ott kicsit megrogytak, intenzívebb lett a terhelés úgy próbáltuk adagolni a munkát. Abban az időszakban egy-két edzőmérkőzésen nagyon fáradtan és fásultan mozogtak a fiúk, de ez így természetes, kell egy nagy terhelés, utána egy megfelelő pihenés és magasabb szinten folytatja a játékos a munkát, mindig ez a vezérfonal.

Nyolc távozó volt a csapatban, hogy érzi sikerült pótolni őket?

Ez nagyon kardinális kérdés és nagyon rányomta a bélyegét a felkészülésünkre is, illetve az én fejem az eléggé gondterhelt volt a felkészülés során. Talán a mai nappal lezárul ez a kérdés is, számra megvagyunk, a minőséget még igazítani kell. Nyolc játékos távozása nagyon sok, főleg úgy, hogy abból öt-hat ember kezdő vagy kezdő közeli volt. Nem könnyű pótolni őket, hiszen minél többet játszanak a játékosok egy csapatban együtt annál jobban megismerik egymást, megismerik egymás gondolatait, mozgását, az összeszokottság nagyon fontos egy csapatjátékban. Próbálkoztunk, de úgy érzem nem tartunk még ott, ahol az előző szezont befejeztük, minőségre és darabra is kicsit vékonyabbak vagyunk.

Az átigazolási piac augusztus 31-ig van nyitva, várható még érkező, illetve szükségesnek érzi e még egyes posztokon a csapat erősítését?

Ahogy említettem ez végig gond volt. Az utóbbi napokban keztünk el tárgyalni egy centerrel, hiszen Lukács Raymond végig egyedül volt és ha bármi történik vele ott álltunk volna center nélkül. Persze ilyen pótmegoldásokkal Olasz Dénes távozása után már tavaly is próbálkoztunk, volt amikor a Kanalos Tony vagy a Szabó Lukas játszott a poszton, de nem is az a terv, hogy szélsőket játszassunk center pozícióban. Ha minden igaz hamarosan leiigazunk egy klasszikus centert, aki fiatal korában Nyíregyházán már volt játékosom, tehát ismerem és szép pályafutás van mögötte, igaz ugyannyi idős, mint Lukács Raymond, nem fiatal, de rutinos. Az hogy köztük lesz egy kis harc vagy versengés pedig a csapat javára fog válni.
Oldal Tibor és a Berki István igazolása is nagyon pozitív, persze a többieket sem értékelem alul, de ennek a két játékosnak a teljesítménye nagyon sokat segít  a mi támadójátékunkban. Olyan támadó középpályás hiányzott, mint a Berki István vagy Oldal Tibor, aki remélem legalább olyan jól vagy jobban tud teljesíteni, mint a Tóth László tavaly. Remélem, hogy sikerült pótolni a távozókat és talán egy pár hét múlva már magasabb szinten is tud majd teljesíteni a támadójátékunk.

Az edzőmérkőzések eredményei pozitív képet festenek a Kazincbarcikáról, az Ön által látottakat tükrözik?

Az edzőmérkőzések kicsit becsapósak, tehát túlzott jelentőséget nem szabad tulajdonítani nekik, a játékosaimnak is folyton hangsúlyozom hogy ezeken nem az eredmény számít, de voltak biztató jelek a játékunkat illetően. 

Talán korai a kérdés, de minden csapatnál vannak célok, mi lehet a Kazincbarcika célja a 2019/2020-as bajnokságban?

A tavalyihoz hasonló teljesítményt szeretnénk nyújtani és ahhoz hasonlóan a 6-8 vagy 8-10 pozicióban szeretnénk befejezni a bajnokságot. Sok kérdőjel van még bennem az új játékosok teljesítményét illetően, hogy mikor állunk véglegesen össze, mikor kezd el úgy működni a dolog, ahogy egy összeszokott csapatjátéknak működnie kell, de remélem ez minél hamarabb működni is fog.

Kicsit térjünk át a holnapi mérkőzésre, mire számít Soroksáron?

Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Nagyon jó a támadójátékuk, egy hete láttuk őket Mezőkövesden, az ott látottak is azt igazolták, amit tudtunk a csapatról, remek támadójátékosaik vannak, a támadójátékot favorizálják, otthon pedig pláne ezt fogják játszani. A védekezésünk rendbe lesz és próbálunk egy kis csavart belevinni a játékunkba, megpróbáljuk meglepni őket, reméljük ez majd sikerül és jól fog működni amit elterveztünk. Találtunk egy-két pontot ahol meg lehet őket verni, van egy-két taktikai elem amivel  túl tudjuk őket játszani és tudunk gólokat szerezni a kérdés az, hogy mennyire tudjuk ezt megvalósítnai. Ha a védekezésünk rendbe lesz és a támadójátékunkban tudunk olyan elemeket hozni amivelmeg lepjük őket akkor van esélyünk a győzelemre, de a pontszerzéssel sem lennénk elégedtlenek.

További híreink

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk