Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/VISSZATEKINTÉS A MÚLTRA - BARCIKAI SIKEREK A MAGYAR KUPÁBAN

VISSZATEKINTÉS A MÚLTRA - BARCIKAI SIKEREK A MAGYAR KUPÁBAN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Kolorcity Kazincbarcika SC szombaton a Ceglédi VSE vendége lesz a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a mérkőzést megelőzően alább összegyűjtöttük a Kazincbarcika kupa szereplésének eddigi sikereit.


A Kazincbarcika csapata az első Magyar Kupa mérkőzését 1957-es alakulását követően 1964-ben játszotta. Az akkor még Magyar Népköztársasági Kupa néven futó sorozattól azonban hamar búcsúzni kényszerült a KMTK.

1975-ben a Vasas együttesével szemben csak tizenegyes rúgásokkal maradt alul a KVSE. 1983-ban a Csepel búcsúztatta csapatunkat, szintén tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás sorsa.

1991-ben az eddigi legjobb teljesítményt érte el az akkor még Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesületként futó csapatunk: a Budafokot és a Tatabányát is kiejtve jutottak a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben a Vác FC-vel találkoztak, ahol a pest megyei alakulat jutott a döntőbe.

1993-tól KBSC néven szereplő csapatunk több nevesebb ellenféllel is találkozott már a Magyar Kupa történelmében: Budapest Honvéd, Győri ETO, Diósgyőr, Vasas.

A 2004/2005-ös szezonban a legjobb tizenhat között a Dunaújvárost kaptuk ellenfelünknek. A mérkőzés sokáig döntetlenre állt, azonban a nyolcvannyolcadik percben Simkó István megszerezte a második barcikai gólt és a 2-1-es hazai győzelemmel továbbjuttatta a kék-sárgákat. A negyeddöntőben a Matáv Sopron együttese 2-1-re nyert Kazincbarcikán. Érdekesség, hogy a nyugat-magyarországi csapat egészen a döntőig menetelt, ahol a Ferencváros legyőzésével a kupagyőzelmet is megszerezték.

A következő évben az angyalföldi gárda 2-1-re nyert Kazincbarcikán, így viszonylag hamar búcsúztunk a kupaküzdelemtől. A Vasas a Sopronhoz hasonlóan szintén a döntőig menetelt, ahol büntetőpárbajban maradt alul a Fehérvárral szemben.

A 2007/2008-as kupasorozatban ismét a negyeddöntőig meneteltünk. A legjobb 16 között kiejtettük a megyei rivális Diósgyőr együttesét. A negyeddöntő első mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszottunk a Budapest Honvéd együttesével, a visszavágón azonban hiába vezettünk 2-1-re, 4-2-es vereséget szenvedtünk. Csapatunk kapujában jelenlegi kapusedzőnk, Botló Ádám állt mindkét mérkőzésen.

A következő évben a Karancslapujtő, a Salgótarján, a Vasas és a Pápa együtteseit kiejtve ismét a legjobb nyolc között voltunk. A 2009. márciusában megrendezett negyeddöntőn a Győri ETO csapatát fogadtuk Kazincbarcikán. A zöld-fehérek 2-1-re tudtak nyerni, a szintén Botlóval a kapuban felálló KBSC ellen. A visszavágón esélyt sem adva 7-0-ra győzedelmeskedtek. Ezzel ismét búcsúztunk a küzdelmektől.

Az elmúlt több mint tíz évben is rendre szerepeltünk a Magyar Kupa sorozatban, azonban a legjobb csapatok közé nem sikerült beverekedni magunkat. Bár játszottunk neves ellenfelek ellen (pl. Újpest, Budapest Honvéd, MTK). A 2019/2020-as szezonban a Honvéd 2-0-ra nyerni tudott ellenünk, azonban a találkozó mégis csak a hosszabbításban dőlt el, miután a rendes játékidőben gól nem született.

A mostani sorozatban eddig a Csengert, a Hidasnémetit, a Szolnokot és a Diósgyőrt legyőzve jutottunk el. A Cegléd elleni találkozó végén kiderül, a Kolorcity Kazincbarcika SC ott lesz-e a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc alakulata között.

 

Köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget csapatunk szurkolójának, Ferencz Eszternek!

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk