Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/HOLNAP RAJTOL A BAJNOKSÁG - ÖSSZEFOGLALÓ A FELKÉSZÜLÉSRŐL

HOLNAP RAJTOL A BAJNOKSÁG - ÖSSZEFOGLALÓ A FELKÉSZÜLÉSRŐL

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Kolorcity Kazincbarcika január 3-án kezdte meg felkészülését a tavaszi szezonra, melynek első bajnoki mérkőzését holnap hazai pályán játsszuk a Kolorcity Arénában, ezt megelőzően áttekintjük az elmúlt egy hónap legfontosabb történéseit.


ÉRKEZŐK

A csapattal kezdte meg a felkészülést két labdarúgó, Pinyaskó László és Rjasko Viktor. A huszonkilenc esztendős futballisták az ukrán másodosztályban szereplő FC Uzhgorod csapatától igazoltak Kazincbarcikára. Rjasko Viktor mint védekező középpályás számos az ukrán bajnokságokban szereplő első- és másodosztályú együttest erősített, sőt a 2015/2016-os magyar bajnoki idényben az akkor még NB1-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő tavaszi játékoskeretének is tagja volt, valamint játszott a Hatvan, a Cigánd és az Eger csapataiban is. 

A több poszton bevethető Pinyaskó Lászlóra leginkább, mint szélső támadó számíthatunk tavasszal a Kazincbarcika mérkőzésein. A labdarúgó korábban Ukrajnában töltötte pályafutása nagy részét, ahol javarészt első és második vonalban szereplő kluboknál játszott (FK Minaj, FK Serednye), illetve a szlovák bajnokságban is pályára lépett már, februártól pedig a Kazincbarcika színeiben is bizonyíthat.

Pálinkás Gergő a Jászberény csapatától érkezett klubunkhoz. A játékos utánpótlás éveit követően a 2015/2016-os bajnoki szezonban a Nyíregyháza NB3-as csapatánál, majd a következő évben a Merkantil Bank Ligában szereplő együttesnél is bemutatkozhatott. A 2016/2017-es bajnokságban az akkor még az NB3 Keleti csoportjában szereplő Nyírbátor SE-hez igazolt, ahol első szezonjában huszonhat, a másodikban pedig huszonkilenc mérkőzésen lépett pályára. 2019-től alapembernek számított a Jászberény együttesénél is, itt először tizenkilenc meccsen kilenc gólt szerzett, a tavalyi idényben pedig harminchét találkozón tizenkilenc alkalommal volt eredményes, így mindkét szezonban elnyerte a házi gólkirályi címet. Pálinkás Gergő az idei évet magasabb osztályban kezdte, a Merkantil Bank Ligában szereplő Dorogi FC-hez igazolt, ahol tizenhárom bajnokin lépett pályára és egy gólt szerzett. 

A felkészülés utolsó hetében újabb két érkezőről számolhattunk be. Kedden a komoly másodosztályú tapasztalattal rendelkező Sinanovic Sinant jelenthettük be, aki a PMFC-nél nevelkedett, majd az Illés Akadémia, a Szombathelyi Haladás és az MTK csapataiban is bizonyított. A 2015/2016-os szezont az NB3 Közép csoportjában bajnoki címet ünneplő, így a másodosztályú szereplés jogát kivívó Kozármislenyt erősítette, ahol a következő NB2-es bajnokság első felét töltötte, ott húsz meccsen lépett pályára. 2017-ben Nyíregyházára igazolt ahol a 2017/2018-as pontvadászat végéig harminckilenc mérkőzésen szerepelt, majd 2018/19-es évet Békéscsabán töltötte, a következő idénytől pedig ismét Nyíregyházán folytatta karrierjét, az idei idény őszi szezonjában pedig a szintén másodosztályú Szentlőrincnél szerepelt.

Sinanovic Sinan mellett a huszonnégy éves paksi nevelésű Bognár Dávid a Paksi FC csapatától is a héten érkezett kölcsönbe Kazincbarcikára. A játékos utánpótlás éveit a Paks korosztályos együtteseinél töltötte, ahol szezonról-szezonra alapembernek számított. A 2015/2016-os idényben az U19-es csapat mellett huszonhat mérkőzésen a Paks NB3 Közép csoportjában szereplő fiókcsapatnál is pályára lépett, majd a következő három szezonban itt tett szert komoly harmadosztályú tapasztalatra is. Az NB3 mellett lehetőséget kapott az első osztályban való bemutatkozásra is, tavaly három meccsen az OTP Bank Ligában szereplő Paksnál is szerepet kapott. Az idei bajnokság őszi szezonját a másodosztályú Budaörsnél töltötte kölcsönben, ahonnan Kazincbarcikára érkezett.

TÁVOZÓK

Az öt érkező játékos mellett csupán három távozó játékosról számolhattunk be a felkészülés ideje alatt, akik több játéklehetőség reményében közös megegyezéssel bontottak szerződést. Elsőként Kálmán Szilárd igazolt el, aki tizenhat mérkőzésen szerepelt a Kazincbarcika mérkőzésein, ebből három alkalommal volt kezdő és tizenháromszor lépett pályára csereként. A labdarúgó az itt töltött fél év alatt öt gólt szerzett a Barcika színeiben, kétszer volt eredményes a bajnokságban, illetve háromszor a MOL Magyar Kupa mérkőzésein. 

Szintén a távozók névsorára került Bartos Julián neve is, aki ősszel tizenhat mérkőzésen lépett pályára csapatunknál, melyből tizenegyszer kezdett és ötször szállt be csereként a játékba és két góllal járult hozzá a Barcika őszi sikereihez.

Utolsóként, a héten Vladul Stefan távozásáról számoltunk be. A huszonhét éves játékos nyáron érkezett csapatunkhoz, ahol huszonhárom alkalommal lépett pályára, melyből négyszer volt kezdő és tizenkilencszer állt be csereként. A labdarúgó a nálunk eltöltött fél év alatt hat gólt szerzett, négyszer volt eredményes a bajnokságban, valamint kétszer a Kazincbarcika MOL Magyar Kupa mérkőzésein. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

A Kolorcity Kazincbarcika felkészülési programja természetesen idén is számos edzőmérkőzéssel egészült ki. Elsőként január 12-én léptünk pályára, akkor az NB1-es DVSC-vel mérkőztünk meg, a találkozón mind a hazai, mind a Barcika csapatából számos játékos hiányzott betegség miatt, ennek ellenére is egy jó iramú mérkőzés alakult ki Debrecenben, ahol a két osztállyal magasabb szinten játszó Loki 4-0-ra nyert.
Ezt követően a szintén csoportunkban versengő NB3-as DVTK II-t fogadtuk, ahol a vendégektől Girdán Levente szerzett vezetést, azonban második félidőben két hazai gól is született. A játékrészt teljes egészében uraló Kazincbarcika csapatából Szabó Balázs és Nagy János találtak be vendégeink kapujába, ezzel 2:1-re megnyerve a meccset.
Csapatunk a felkészülés hatékonyságának növelése érdekében pár napos edzőtáborba is elutazott idén. Telkiben előszőr az NB3 Közép csoportját vezető Kozármisleny ellen játszottunk, ahol nem az egy gólos vereség számított, hanem, hogy itt sérült meg a házi góllövő listánkat vezető Laczkó Milán. A játékos a találkozó harmincadik percében sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, majd az ezt követő vizsgálatokon kiderült, hogy sérülése súlyos, keresztszalag szakadás miatt egy műtét várt rá és majd csak egy hosszabb reabilitáció után térhet vissza.
A Kozármisleny után még az NB1-es feljutásra pályázó Vasashoz látogattunk, ahol a hazaiak Feczesin Róbert és Berecz Zsombor találataival 2-0-ra nyerték meg a találkozót.
A Kolorcity Kazincbarcika SC felkészülésének utolsó hetében még három edzőmérkőzésre került sor hazai pályán, először a Kassa ellen játszottunk, ezen a találkozón Ádám Ferenc találatával szerzett vezetést a Kazincbarcika, majd a vendégek egy védelmi hibánkat kihasználva egyenlítettek, a végeredményt pedig egy utolsó percben megítélt és értékesített büntető döntötte el Kassa javára. Majd szombaton dupláztunk, déltől a Hajdú-Bihar megyei első osztályban szereplő Balmazújváros csapatát fogadtuk, ahol a mérkőzés egésze alatt a hazai együttes dominált, ennek eredménye öt barcikai gólban is megmutatkozott. Ezt követően szintén győzelemmel zárult aznapi második, a Nyíregyháza Spartacus II. elleni felkészülési mérkőzésünk is, ahol ismét nagy arányú barcikai győzelem született, hiszen játékosaink hét alkalommal találtak be ellenfelünk kapujába.

Vezetőedzőnk, Varga Attila a következőképpen foglalta össze gondolatait a Kolorcity Kazincbarcika SC felkészülésével kapcsolatban:

 

"Január 3-án kezdtünk dolgozni az idő rövidsége miatt sűrített programmal! Hat edzőmérkőzést játszottunk, mindenki megkapta a bizonyítási lehetőséget! Jól sikerült felkészülésünket beárnyékolta Laczkó Milán súlyos sérülése! Nagy veszteség! Remélhetőleg gyorsan visszatér a rehabilitáció után közénk! A keret kis mértékben változott az elmúlt szezonhoz képest, de nagyon versenyképes, és olyan nagyon jól teljesítő új játékosok vannak nálunk, mint Rjaskó Viktor, Pinyaskó László, Pálinkás Gergő és Sinanovics Sinan, valamint az utolsó pillanatban érkező Bognár Dávid! Három távozó (Bartos Julián, Vladul Stefan, Kálmán Szilárd) a több játéklehetőség reményében távoztak tőlünk, ezúton is sok sikert kívánok nekik a jövőben!
Túl vagyunk egy nagyon kemény Cegléd elleni kupa párharcon ahol keményen dolgoztak a srácok de tudtuk az elképzelésünk szerint menedzselni a meccset,megérdemelten jutottunk az ország nyolc legjobb csapata közé."

MOL MAGYAR KUPA

Csapatunk nemcsak a bajnokságra, hanem a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjére is készült januárban. A Kolorcity Kazincbarcika SC a szintén harmadosztályú Ceglédi VSE vendége volt a múlt hétvégén, ahol egy Ádám Ferenc által értékesített büntetővel elsőként vívta ki a legjobb nyolc csapat között való szereplés jogát. A teljes forduló lejátszása után kisorsolták március 2-án megrendezésre kerülő negyeddöntők párosításait, amikor is az NB1-es Paksi FC látogat majd a Kolorcity Arénába. Vezetőedzőnk erről is nyilatkozott.

"Paks? Különleges mérkőzés lesz a számunkra, mert egy nagyszerű csapat ellen játszunk majd, fantasztikus játékosokkal. Mindenki a meccs sztárja akar lenni az ilyen összecsapásokon! A lehető legtöbbet akarunk kihozni a párharcból hiszen egy meccs alatt bármi megtörténhet!"

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk