Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/BŐVÜL A SZAKMAI STÁB - INTERJÚ SIMON LÁSZLÓVAL

BŐVÜL A SZAKMAI STÁB - INTERJÚ SIMON LÁSZLÓVAL

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Simon László személyében egy olyan tapasztalt sportszakemberrel bővült a Kolorcity Kazincbarcika SC szakmai stábja, aki korábban többek között a Sajóvölgye Focisuli és a DVTK Labdarúgó Akadémia munkáját is segítette. Simon László, mint videóelemző és asszinsztens edző erősíti klubunkat. Cikkünkben most egy interjú keretein belül ismerhetik meg őt és munkáját egyaránt.


Először is kezdjük a legkézenfekvőbb kérdéssel: mit jelent neked Kazincbarcika és a barcikai labdarúgás?

A szülővárosom, a hely ahol felnőttem. Úgy gondolom, hogy egy szerethető és fejlődő város. Megérdemli, hogy másodosztályú futball klubbal rendelkezzen a tradíciókra való tekintettel is. Azon leszek, hogy a város futball-élete dinamikusan fejlődjön és sikereket érjünk el. 

Honnan jött a sport szeretete? Ez gyerekkorodtól elkísér?

Édesapám nagy futball rajongó, a testvérem pedig mindig vitt le magával focizni a térre, így azt kell mondanom, hogy nem volt más választásom. Hat évesen már gombfociztam és menedzseltem a csapatokat, a futball taktikai jellege már akkor is vonzott. Hét éves koromban kezdtem el Kazincbarcikán focizni, egészen tizennyolc éves koromig olyan társakkal együtt mint Elek Ákos, Nagy Tamás vagy Olasz Dénes, akik később NB1-ben is bemutatkozhattak. Hamar felismertem, hogy a tehetségem máshol kell kibontakoztatni, ezért elég korán tanulni kezdtem és célokat tűztem ki magam elé. Tudatosan építem a karrierem, a jelenlegi döntésem is része volt a céljaimnak. 

Ha már említetted a tudatos karrierépítést, hogyan alakult az edzői, oktatói karriered? 

Kazincbarcikán kezdtem el az edzői pályafutásom. U7-től egészen U13-ig dolgoztam itt, majd egy évet a Sajóvölgye Focisuliban szerezhettem tapasztalatot az U12-es csapat edzőjeként! Ebben az időszakban testnevelő tanárként is dolgoztam, mely nagy segítségemre volt a gyermekek fejlesztésében, nevelésében. 
2019-től 2022-ig a Diósgyőri Labdarúgó Sportakadémián dolgoztam, mint az elemzői csoport vezetője. 

Ehhez kapcsolódik következő kérdésem is, az elemzés területén milyen tapasztalatod és képesítésed van?

Igyekeztem az elmúlt években képezni, fejleszteni magam, tapasztalatot szerezni. Két pedagógus diplomával, UEFA B licenccel és MLSZ videó elemzői végzettséggel rendelkezem. Mint elemző, 2019-től dolgozom, de természetesen már az edzői szakmában is folyton elemeztem az egyes folyamatokat, mozgásokat! A DVTK akadémián részt vettem az elemzői szekció kiépítésében, melyet 2020 januárjától én vezettem. Kialakítottuk a kamerarendszert, az egységes elemzési struktúrát, bevezettük az egyéni elemzéseket, az akadémiai korosztályoknál ellenfelet elemeztünk, melyet kontextusba helyeztünk és megoldásokat kerestünk. Megismerkedtem és jó kapcsolatot alakítottam ki a hazai elemzőkkel. Sokat tanultam az idei évben befejezett MLSZ videó elemző képzésen Késedi Gábortól(MOL Fehérvár) és Beregi Istvántól(Magyar válogatott), akik hiteles személyek a szakmában, tudást megosztó embereknek gondolom őket, általuk sokat fejlődtem. 
Időközben a Kolorcity Kazincbarcika hívását elfogadva segítettem az itteni elemzési folyamatokat is, mely ebben az évben Varga Attila érkezésével még mélyebb és hatékonyabb lett, ezért is döntöttem, hogy csak erre fogok mostantól koncentrálni és ténylegesen “hazajövök”. Ezt a tudást szeretnénk közösen beépíteni a klub filozófiájába és a csapat életébe, mely nagyban hozzájárulhat a sikeres szerepléshez.

 

 Mint szakember te mit mondassz, mi a legfotosabb amiben az elemzés segíteni tudja egy csapat munkáját?

Nyugodtan mondhatom, hogy itt Kazincbarcikán az egész klub befogadó az elemzői munkával kapcsolatban. Új játékos kiválasztásánál egyéni videókkal, adatelemzéssel és feltérképezéssel segítem a sportigazgatónk és a vezetőedzőnk munkáját, így döntést segítő funkciót látok el. A csapatot tekintve a stílus, a játékfelfogás kialakítását igyekszem segíteni, akár nemzetközi példákkal alátámasztva, legyen szó akár egy bedobás variációról vagy egy támadásépítési mozgásról. A vizuális jelenetek két funkciót látnak el. Egyrészről visszacsatolunk a játékosaink részére csapat és egyéni szinten. Továbbá felkészítő funkcióját tekintve igyekszünk az ellenfélről videós és adat formában mindent átadni a játékosoknak, hogy csökkentsük a váratlan események számát a mérkőzésen. A mérkőzés alatt pedig végig kapcsolatban vagyok a kispaddal, így fontos visszajelzéseket tudok fentről adni a vezetőedző részére. 

További híreink

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk