Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Ma továbbjutóként várhatjuk a negyedik forduló sorsolását!

Ma továbbjutóként várhatjuk a negyedik forduló sorsolását!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

MOL MAGYAR KUPA 2023/2024

Rossz talajú pálya és egy jó formában lévő, lelkes ellenfél várt a Kolorcity Kazincbarcika SC-re Békéscsabán, de egy jó hajrával magabiztosan jutott tovább csapatunk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába.

 

Az NB3 Délkeleti csoportját hibátlan mérleggel vezető és a Kupában már kétszer továbbjutó Békéscsaba 1912 Előre nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, s a Kórház utcai stadionhoz érve a játékosok azonnal láthatták, hogy a pálya talaja sem fogja megkönnyíteni a játékot.

Csábi József vezetőedző nem forgatta fel a kezdő tizenegyet, de a bajnokikhoz képest változtatott pár helyen, a kezdőbe jelölte Szemere Balázst és az azóta érkezett paraguayi Nicolas Morinígót.

 

A találkozó jó iramban kezdődött, mindkét csapat határozottan és gólra törően próbált játszani, de ez helyenként - épp a gyepszőnyeg minősége miatt - nem párosult színvonalas és eredményes támadásokkal. Az első veszélyes szituációt a 16. perc végén jegyezhettük fel, amikor Pekár László tekert a bal szélről egy szabadrúgást a kapu előterébe, ahol Krnács Richárd kapus csak kiütni tudta a lecsapódó labdát.

Nem sokkal később Kártik Bálint parádés indításával tört kapu felé Pinte Patrik, de emelése kapu fölé szállt. Az első félidőben a 28. perc végén izgulhattunk a leginkább, Mikló Roland balról érkező beadására a hosszún Pintér Norbert érkezett, aki a félmagas labdát két méterről ziccerben kapu mellé fejelte.

A félidő végéig adódott még egy-egy helyzet mindkét oldalon, de gólnélküli állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

 

A második játékrész elején Pintér szöglete után a barcikai kapuban kötött ki a labda, de Kovács J. Zoltán kifelé ítélt szabadrúgást Tóth Balázs meglökése miatt.

Csábi József a 68. percben cserélt először, ekkor Székely Krisztián és Szabó Balázs álltak be. A hajrára fordulva aztán a 80. percben beállt Kurdics Levente is, aki egy perccel később a bal szélen elfutva középre adott, ahol a hosszún érkező Székely Krisztián szép mozdulattal a jobb alsóba lőtt.

Hat perccel később aztán Kurdics ismét villant: jobb oldalról, egy huszonegy méterről elvégzett szabadrúgásból gyönyörű gólt varázsolt a bal felsőbe. Ezzel a meccs eldőlt, Kurdics és Székely nyerő cseréknek bizonyultak, a Kolorcity Kazincbarcika SC pedig esélyeshez méltón továbbjutott a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójába.


JEGYZŐKÖNYV

 

MOL MAGYAR KUPA

3. forduló

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – KOLORCITY KAZINBARCIKA SC   0–2 (0–0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Vezette: Kovács J. Zoltán (Szilágyi N., Szabó F.)

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

Krnács – Komáromi, Fazekas L. (Zvara 59’), Albert, Bora, Mikló – Farkas, Váradi (Mágocsi 83’) – Pintér – Vólent (Rédling 83’), Zádori (Máris 56’). Vezetőedző: Csató Sándor

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA

Tóth – Ternován (Székely 68’), Szemere, Heil, Papp, Kotula (Süttő 80’) – Csilus, Kártik (Szabó B. 68’), – Pinte (Kurdics 80’), Morinigo, Pekár (Ádám F. 90’). Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Székely (81’), Kurdics (87’)

 

MESTERMÉRLEG

 

Csató Sándor, a Békáscsaba 1912 Előre vezetőedzője

Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de nem látszott meg az osztálykülönbség. Voltak kifejezetten jó periódusaink, amikor adva volt a lehetőség a vezetés megszerzéséhez, a végén azonban egy figyelmetlenség miatt a vendégek szerezték meg a vezetést és a győzelmet.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője

Nagyjából az történt, amivel előzetesen terveztünk, egy meglepetés ért minket, a pálya talaja, erre azért nem számítottunk. A vártnál nehezebben tudtunk az elején alkalmazkodni hozzá, úgy láttam. Ez egy tipikus kupameccs volt nagy taktikai csatával. Láthatóan feldobottabb állapotban játszott a Békéscsaba, hogy hétből hét meccset nyertek a bajnokságban. Jó formában lévő csapat, de abszolút az történt, amire számítottunk. Végig meccsben maradtunk, tettük a dolgunkat hittel és alázattal, s szerintem megérdemelten jutottunk tovább.

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk