Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Szerdán a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny otthonába látogatunk

Szerdán a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny otthonába látogatunk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

MOL MAGYAR KUPA 2023/2024

Soron következő ellenfelünk, a HR-Rent Kozármisleny bajnoki riválisunk is egyben, így természetesen nem ismeretlenek számunkra – olyannyira, hogy az idei szezonban már találkoztunk is velük. Épp egy hónappal ezelőtt, október elsején Kazincbarcikán 1-0 arányban tudtuk legyőzni őket. Most azonban a Kupában találkozunk, ami mindig más kávéház…

 

Ellenfelünk – a mieinkhez hasonlóan – egy kört már megtett a MOL Magyar Kupa idei kiírásában. Szintén hasonlóság, hogy ők is NB3-as ellenfelet kaptak a harmadik fordulóban, mégpedig a DEAC-ot. A debreceni csapat az Észak-Keleti csoport akkori 4. helyezettje volt és nem bizonyult könnyű ellenfélnek. A Kozármisleny félóra játék után vezetést szerzett, az NB2-ben is gólerős Kirchner György révén, ám bő tíz perccel később Soltész János kiegyenlített. A Misleny még a szünet előtt Schuszter Ronald találatával visszaszerezte a vezetést, amit meg is tudott tartani a meccs végéig.

 

A mieink az előző fordulót a Békéscsaba 1912 Előre ellen teljesítették sikerrel, miután Békéscsabán Székely Krisztián és Kurdics Levente góljaival legyőzték a hazai csapatot. Ahogyan azt már számba vettük a 3. forduló előtt, a Vegyész története a Magyar Kupában komoly menetelésekkel tarkított, csapatunk legnagyobb sikere eddig az elődöntő volt, számos negyeddöntős szerepléssel és nagy skalpok begyűjtésével megspékelve.

 

Viszonylag rövid történelme alatt a Kozármisleny is okozott már meglepetéseket a Kupában (korábban) is. A 2011/2012-es kiírásban a nyolcaddöntőig jutottak a Hartai SE és a Siófok kiejtésével, viszont a legjobb tizenhat között a Baja búcsúztatta őket 2-0-s összesítéssel. Ez a krónikák szerint inkább a kellemetlen meglepetés kategóriájába tartozott a Misleny szempontjából.

 

A 2015/2016-os Kupában ismét legyőzték a Siófok csapatát, majd meglepetésre a 2. fordulóban kiütötték a Puskás Akadémiát is. Ezután jött meg csak igazán az étvágyuk, a harmadik körben a DVTK-t verték 1-0-ra. Aztán a tizenhat között a Budapest Honvédot vetette eléjük a sorsolás. Az oda-visszavágós összecsapáson kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel diadalmaskodott a Kozármisleny, nem kis meglepetésre.

 

A negyeddöntő az előző három körhöz képest kevésbé tűnt nehéz feladatnak, hiszen a Békéscsaba volt az ellenfél. Mégis ez a forduló jelentette a végállomást a Kozármislenynek, a csabaiak összesítésben 3-2-re (2-1; 1-1) győztek, így ők jutottak az elődöntőbe.

 

Ezt a menetelést azóta sem tudták megismételni a baranyaiak. Érdekesség viszont, hogy a mieinkkel nem ez lesz az első kupacsatájuk, hiszen épp a tavalyi szezonban már találkoztunk ebben a sorozatban (is). Akkor a 3. fordulóban futottunk össze, ugyancsak a Kozármisleny otthonában. A küzdős meccset végül a hajrában Nagy János Patrik találata döntötte el a Kolorcity Kazincbarcika SC javára, így mi mentünk tovább a következő körbe.

 

 

Az idei MOL Magyar Kupa 4. fordulója már ma megkezdődik, igaz csak egy meccset játszanak kedden: este fél nyolctól az ETO FC Győr fogadja a DVSC csapatát. Tizennégy találkozót játszanak szerdán, köztük 15 órától a HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC összecsapást is. A miénken kívül még két NB2-es rangadóra kerül sor elsején, a Gyirmót FC Győr a Vasassal, a Tiszakécskei LC az FC Ajkával találkozik majd. November 2-án a Budapest Honvéd – Paksi FC mérkőzés zárja a fordulót.

Ezt követően kerül majd sor a sorsolásra, amelyet az M4 Sport élőben közvetít majd, nagyjából 21.35-től (hosszabbítás esetén 22.15-től), reméljük még ebben is érdekeltek leszünk!

 

Hajrá Barcika!

További híreink

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk