Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Búcsú a Kupától Kozármislenyben

Búcsú a Kupától Kozármislenyben

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

MOL MAGYAR KUPA 2023/2024

Nem voltak egymást illetően aktuális tudás híján a csapatok, hiszen október elsején, a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában már találkoztak egymással. Akkor Kazincbarcikán mérkőzött meg a két együttes, s a végén mi örülhettünk, miután Szekszárdi Milán hajrában lőtt bombagóljával 1-0-ra nyerni tudtunk.

 

A hétvégi bajnoki fordulóhoz képest – amikor a mieink a Budapest Honvéd otthonában győztek 1-0-ra, míg a Kozármisleny a Gyirmóttal játszott 2-2-es döntetlent – mind Aczél Zoltán, a hazaiak vezetőedzője, mind Csábi József alaposan felforgatta a kezdőcsapatokat. A mislenyiek hat helyen, a Kazincbarcika nyolc helyen módosított a kezdő tizenegyen.

A mieinknél most először két testvérpár is a kezdőbe került: Csilus Ádám és Csilus Tamás, valamint Szekszárdi Milán és Szekszárdi Tamás egyaránt a kezdő sípszótól a pályán voltak. Visszakerült a kezdőcsapatba Ádám Ferenc és újra pályán lehetett speciális maszkjában Kotula Máté is. A kapunkat ezúttal Bencze Antal védte, Heil Valter pedig a szezonban először pihenőt kapott, így a csapatkapitányi karszalagot Süttő Attila viselte.

 

A mérkőzés elején nem estek egymásnak a csapatok, az első helyzetre közel negyedórát kellett várni, amikor Süttő és Kotula összjátékát követően előbbi lőtt, zavarba is hozta Megyeri Gábort, aki végül be tudta gyűjteni a labdát. Pár perccel később egy hazai szöglet okozott zavart, ezúttal Benczének kellett résen lennie. Később kevésbé a helyzetek, mint inkább az egyre keményebb játék dominált, majd a 26. percben egy szabadrúgást követően Tóth Zoltán góljával megszerezték a vezetést a hazaiak, majd a szünetig meg is tartották.

 

 

A második félidőt is a Kozármisleny kezdte aktívabban, Tóth második gólját ziccerből szerezhette volna meg, de Bencze bravúrral védett. A 62. percben aztán Ádám Ferenc villant, de lövése a kapu felé szállt.

Tíz perccel később aztán Pekár Lászlóval szemben szabálytalankodott Nagy Máté, Bana Gergely játékvezető pedig büntetőt ítélt. A sértett magabiztosan hajtotta végre az ítéletet, egyenlítettünk.

A középkezdést követően szinte azonnal visszaszerezték a vezetést a kék-fehérek, s Horváth Péter a gólját követően két percen belül újra betalált. A „rövidzárlat után” újra elkapta a fonalat a csapat, a csereként beállt Kártik Bálint szépített a 79. percben. Egy őrületes nyolc perc alatt tehát négy gól esett, de a különbség a két csapat között nem változott.

 

 

Négy perccel később aztán végül mégis változott, de sajnos nem mi örülhettünk, hiszen Turi Tamás talált be, ezzel kialakítva a 4-2-es végeredményt. A mérkőzés ráadásában gólok már nem, de egy-egy komolyabb kakaskodás és az azzal járó sárga lapok még színesítették a mérkőzést. A hazaiak öt sárgát és egy kispados piros lapot, míg mi hat sárga kártyát kaptunk, így a mérkőzés vége felé perceken át kórusban kiabált „Csürhe, csürhe” rigmus sokkal inkább sportszerűtlen, mint helytálló volt…  Ettől függetlenül ezzel az eredménnyel búcsúzunk az idei MOL Magyar Kupa küzdelmeitől, de egy perc idő sincs szomorkodni, hiszen vasárnap már folytatódik is a Merkantil Bank Liga a 14. fordulóval.

 

A Kolorcity Kazincbarcika SC vendége a Szombathelyi Haladás lesz vasárnap 13 órától.

Szurkoljunk akkor is együtt!

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

 


 

JEGYZŐKÖNYV

HR-RENT KOZÁRMISLENY – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC   4–2 (1–0)
Kozármisleny, 700 néző.
Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Rózsa Dávid)

Gólszerzők: Tóth Z. 26’, Horváth P. 73’, Horváth P. 75’, Turi T. 83’, illetve Pekár L. (11-esből) 72’, Kártik 79’
Kiállítva: Végi Jenő (masszőr, Kozármisleny), a kispadról 95’

 

HR-RENT KOZÁRMISLENY
Megyeri G. – Beke P., Gajág, Füredi, Turi T. – Schuszter (Nagy M. 63’), Vajda R., Kozics (Major a szünetben), Hegedűs M. (Bor 72’) – Tóth Z. (Kispál 91’), Horváth P.
Vezetőedző: Aczél Zoltán

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Bencze – Székely (Ternován 76’), Szemere (Papp 67’), Szekszárdi T., Szekszárdi M. – Csilus T. (Kártik 55’), Süttő – Ádám (Pinte 67’), Pekár L., Kotula – Csilus Á. (Kurdics 76’)
Vezetőedző: Csábi József

 

 


MESTERMÉRLEG

 

Aczél Zoltán, a HR-Rent Kozármisleny vezetőedzője

Parázs hangulatú meccs lett a végére, azt csináltunk belőle az ellenféllel együtt, aminek nem örülök, mert egyébként ez egy jó futball mérkőzés volt. A csapatom végig jól futballozott. Sok helyzetet alakítottunk ki, míg az ellenfélnek a tizenegyesig nem igazán volt lehetősége. Már 1-0-nál lezárhattuk volna a meccset, de voltak buta hibáink. Sajnálom, hogy így eldurvult a meccs, de ez előfordul más meccseken is. Az ellenfél edzőjével egyébként is nagyon jó viszonyt ápolok, megbeszéltünk mindent.

Megérdemeltük a továbbjutást, nem vagyunk túl sokan, a játékosaim a teljesítőképességük tetején vannak. Várjuk a sorsolást és a következő meccset, nagy dolog ez Kozármislenynek. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is, amely egy jó, harcos csapat, egy jó szakvezetővel.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Tipikus jó hangulatú kupamérkőzést játszottunk, helyenként parázs jelenetekkel tarkítva, sok és szép gólokkal. Az összeállításból látszik, hogy alaposan belerotáltunk a csapatba, de szerettem volna játéklehetőséget adni azoknak is, akiknek korábban kevesebb jutott. Fordulópont volt az egyenlítésünk utáni gyors mislenyi gól, utána már futottunk az eredmény után, kockáztattunk, kinyíltunk, és így vereséget szenvedtünk. A megszokottnál több gólt is kaptunk, aminek nyilván sok oka van, ezeket kell kielemezni, megbeszélni. Ugyanakkor ez a mérkőzés arra is jó volt, hogy több kérdésre, dilemmámra is választ adott, amit a jövőben a bajnokság során hasznosítani tudunk. Ebben a sorozatban már nincs javítási lehetőség, teljes erőnkkel a bajnokságra koncentrálunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Gratulálok ellenfelünknek a továbbjutáshoz!

 

További híreink

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk