Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Nagy küzdelemben, hosszabbítás után maradtunk alul a Diósgyőrrel szemben

Nagy küzdelemben, hosszabbítás után maradtunk alul a Diósgyőrrel szemben

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

MOL MAGYAR KUPA

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának hétfői, záró játéknapjára egyetlen mérkőzés maradt, méghozzá a Kolorcity Kazincbarcika SC és a DVTK vármegyei rangadója, melyet az M4 Sport is élőben közvetített. Késő estére az is kiderült, hogy milyen jó döntést hozott a televíziótársaság és mindazok is, akik úgy döntöttek, hogy megnézik a meccset akár a helyszínen, akár a tévén keresztül.

A helyszínre érkezők aggódhattak valamelyest a napok óta csapadékos időjárás miatt, de végül a meccs előtti órákban elállt az eső is, így minden adott volt egy tökéletes hangulatú kupameccshez.

Az első percek ismerkedése után az élvonalbeli Diósgyőr igyekezett nyomást gyakorolni védelmünkre. Néhány helyzetig eljutottak ugyan, de a mieink jól reagáltak, a második tíz percben több ellentámadást is vezettünk, szűk félóra után már mindkét kapusnak volt nagy védése és a közönség sem unatkozhatott.

A 31. percben aztán Rudi Požeg Vancaš balról érkező beadását Jurek Gábor közel tíz méterről, szép mozdulattal fejelte a hálónkba, így megszerezték a vezetést a vendégek. Szerencsére nemhogy nem estek kétségbe a fiúk, hanem tíz percen belül már az egyenlítés is összejött: Kártik Bálint küzdött meg a labdáért a diósgyőri tizenhatoson belül, majd Szabó Mátéhoz passzolt, aki a büntetőterület vonaláról, kapásból, jobbal kilőtte a bal felsőt, így 1-1-es állásnál fordulhattunk.

A szünetben cserélt a DVTK (Edomwonyi helyett Rakonjac lépett pályára), ám a mieink maradtak lendületben. Az 55. percben egy diósgyőri szögletet kontráztunk meg mintaszerűen, Varga József lépte át a felezővonalat a labdával, majd a kiugró Szabó Mátét indította, aki Sentić kapust kicselezve, higgadtan értékesítette a ziccert.

A hátrányba kerülő vendégek próbáltak erősebben támadni, és bár nem igazán találták a ritmust, a 71. percben mégis összejött az egyenlítés, a csereként beállt fiatal Varga Zétény talált Fadgyas Tamás kapujába közelről. A hajrában újabb gól nem esett, jöhetett a ráadás.

Itt már egyre inkább kijött a rutinbeli különbség, a 95. percben egy szöglet után a csereként beálló Marko Rakonjac megszerezte a vezetést a piros-fehéreknek, majd a 109. percben ugyancsak Rakonjac egy kontra végén, ziccerben eldöntötte a mérkőzést. A végeredmény így 2-4 lett egy jó hangulatú, remek meccsen, a hazai szektorokból zúgott a „Szép volt, fiúk!” a lefújást követően, amikor játékosaink megköszönték a lelkes szurkolást.

Mint az a mérkőzés előtt lezajló sorsolásból már kiderült, a DVTK ellenfele a Fehérvár FC lesz a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, míg a Kolorcity Kazincbarcika SC rövid szusszanás után máris gőzerővel készülhet a Merkantil Bank Liga 7. fordulójának rangadójára az éllovas Szentlőrinc ellen. A Szentlőrinc elleni meccset szeptember 23-án hétfőn, 20 órától láthatjuk majd, hiszen az M4 Sport ezt a találkozónkat is közvetíteni fogja!

 


JEGYZŐKÖNYV

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – DVTK 2–4 (1–1, 2–2, 2–3) – h. u.
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 1120 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (Szert Balázs, Rózsa Dávid)
Gólszerző: Szabó M. 39’, Szabó M. 55’; Jurek 31’, Varga Z. 71’, Rakonjac 95’, 109’

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Ternován (Csatári, 70’), Polgár K., Varga J., Debreceni Á., Süttő (Szujó, 88’) – Kártik (Ádám F., 97’), Lucas (Katona I., 110’) – Pintér Á. (Pethő, 70’), Szabó M., Bódi.
Vezetőedző: Erős Gábor

DIÓSGYŐRI VTK
Sentic – Gera D., Szatmári Cs., Lund, Sanicanin (Bárdos, 117’) – Vallejo, Holdampf (Kampecisz, 76’), Pozeg Vancas (Klimovics, 60’) – Edomwonyi (Rakonjac, a szünetben), Jurek (Varga Z., 60’), Acolatse (Rarszalla, 60’).
Vezetőedző: Vladimir Radenković

 


MESTERMÉRLEG

Vladimir Radenković, a Diósgyőri VTK vezetőedzője

Mindenekelőtt gratulálok kollégámnak, Erős Gábornak, hiszen nagyszerű munkát végez a csapatával, bevallom, időnként komoly problémát jelentettek nekünk, hiszen nagyon jól játszottak. Megvoltak a helyzeteink az elején, de ezekből nem lett gól, ezt követően pedig rutinos játékosaik vezetésével átvették az irányítást. Jól rotálták a játékosaikat, jó támadásokat vezettek. Klasszikus kupamérkőzés volt, nem tudtunk gólokat lőni és nehéz helyzetbe kerültünk.

A csapatom előnye az volt – és ez fordította meg a mérkőzést – hogy erősebb volt a kispadunk és a beszálló játékosaink új energiát tudtak adni. Nem volt könnyű ez a győzelem, büszke vagyok a játékosaimra és különösen büszke vagyok arra, hogy akik csereként szálltak be, azok tökéletesen motiváltan játszottak.

A mai játékunk alapja az volt, hogy Jurek Gábor visszatérhetett a kezdőcsapatba. Ő a felkészülés során sérült meg, másfél hónapig kellett nélkülöznünk és most került olyan állapotba, hogy ismét a kezdőcsapatban számíthattunk rá. A célunk az volt, hogy a középpályán Alex Vallejo és Holdampf Gergő adják majd a stabilitást, előttük pedig olyan labdarúgók játszottak, akik a lehető legnagyobb veszélyt jelentik az ellenfél kapujára. Szerettünk volna komoly nyomást helyezni az ellenfelünkre, mert nagy benyomást tett rám, milyen dominánsan és jól tudja birtokolni a labdát a Kazincbarcika. Az egy gól, amit az elején tudtunk szerezni, így kevésnek is bizonyult.

A mai taktikánk kifejezetten ennek a mérkőzésnek szólt, mindig az adott ellenfél ellen próbáljuk a legjobb játékfelfogást megtalálni és a leghasznosabb előnyeinket kidomborítani. Vannak minőségi játékosaink – ismét kiemelem a csereként beszállókat – így az egész meccsen jól tudtunk játszani, amire ilyen ellenféllel szemben nagy szükségünk is volt.

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Köszönjük szépen kollégám, elismerő szavait, jól esik egy ellenféltől ilyeneket hallani. Abban egyetértek vele, hogy nagyon sokáig egyenrangú ellenfelei voltunk a Diósgyőrnek, hátrányból sikerült is fordítanunk és abban is igazat adok Vladimir Radenković-nak, hogy nekik olyan minőségű játékosaik tudtak beszállni a mérkőzésbe, akik pluszt tudtak hozzáadni, a mi keretünk pedig jelen pillanatban ennyire képes. Akik nálunk beálltak, vegyes képet mutattak, a cserék után pedig felőrölt minket a Diósgyőr. Őszintén nézve a mérkőzést, a döntetlen reális eredménye volt a kilencven percnek, de a hosszabbításban már jobb volt a Diósgyőr, a nap végén pedig ez számít igazán, megérdemelten jutottak tovább.

 

További híreink

Bánhegyi Bogdán megsérült, pénteken műtik

Dátum: 2024. szept 19. 08:22

A Kisvárda elleni felkészülési meccsen kapott rúgást kapusunk

Fejes Ádám Putnokon folytatja kölcsönben

Dátum: 2024. szept 18. 13:04

Saját nevelésű játékosunk az NB3-ban kap lehetőséget

Utánpótlás hírek – Két győzelem, két vereség a hétvégén

Dátum: 2024. szept 18. 11:08

Ezúttal is jó meccseket játszottak utánpótlás csapataink

TÖLTSÜK MEG ÚJRA A KOLORCITY ARÉNÁT HÉTFŐN!

Dátum: 2024. szept 18. 09:11

Megvásárolhatóak a jegyek a Szentlőrinc elleni rangadóra!

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk