Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Szezonösszefoglaló: Női NB2

Szezonösszefoglaló: Női NB2

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Női labdarúgás

A KBSC női NB2-es csapatának sem volt egyszerű a 2021/2022-es szezon rajtja, hiszen az együttes kerete nagyban változott a tavalyihoz képest, így több saját nevelésű labdarúgó is lehetőséget kapott a magasabb osztályban való bemutatkozásra. Az ezzel járó nehézségek az első fordulókban ki is ütköztek, hiszen három vereséggel indították a szezont (Monor, Újpest, DVSC-DEAC), negyedik mérkőzésüket viszont már győzelemmel zárták az Eger ellen, majd kikaptak a Nagykátától, legyőzték a Cigándot és nem szereztek pontot a bajnok, Szent Mihály SE ellen. Ezt a hektikus nyitányt  viszont egy igazán jó széria követte, hiszen három-három egységet gyűjtöttek a Hatvan, a Szolnok, a Gyulai Amazonok és a Nyírség ellen, illetve döntetlent játszottak a Nyíregyházával. Tavasszal jobb eredmények születettek a csapat meccsein, Boros László edző szerint azonban a helyzetkihasználásukkal még mindig gondok akadtak. A lányok legyőzték a Monort, ekkor sem szereztek pontot az Újpest és a DVSC-DEAC ellen, ikszeltek az Egerrel, győzelmet könyvelhettek el a továbbiakban a Nagykáta, a Cigánd, a Hatvan, a Szolnok, a Gyulai Amazonok és Nyírség Női SE ellen, viszont Nyíregyháza és Szeged is jobbnak bizonyult tőlük.
A női csapat tizenkét győzelemmel, három döntetlennel és kilenc vereséggel a középmezőnyben, azaz a tabella hatodik helyén zárta az idei bajnokságot

A csapat edzője Boros László a következőképpen értékelte a szezont:

"A második szezonunknak úgy vágtunk neki, hogy szerettük volna az építkezést tovább folytatni. Ősszel a fél csapat kicserélődött gyakorlatilag, így több saját nevelésű játékos is lehetőséget kapott a tervezettnél kicsit hamarabb, ennek is köszönhetően a szezon első felében még hullámzó volt a teljesítményünk. Tavasszal a legtöbb mérkőzésen mi irányítottuk a játékot, azonban a helyzetkihasználásunkat elégséges osztályzattal is talán erős lenne értékelni. Nagyon sokat tanulhattunk ebben a bajnokságban, voltunk nagyon lent és fent egyaránt, így a 6. helyet nagyjából reálisnak tartom a végére. Több mindenben szeretnénk előre lépni a következő bajnoki évadban, gőzerővel dolgozunk azon, hogy az ezekhez szükséges feltételeket megteremtsük."

A KBSC Női NB2-es csapatának 2021/2022-es kerete: Gergely Viktória, Tirpák Zsanett, Kin Liliána, Bunda-Tóth Panna, Lipták Aida, Kovács Zsófia, Tőzsér Virág, Kalász Réka, Balogh Dominika, Karmanóczki Zsófia, Nagy Anna, Tóth Flóra, Madarász Laura, Dr. Boros Alexandra, Gál Gréta, Sipter Anikó, Gál Viktória, Horváth Virág, Magyar Éva, Kántor Lilla, Martinkó Eszter, Nagy Alexandra

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk