Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Női NB2 - Szezonösszefoglaló

Női NB2 - Szezonösszefoglaló

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Női labdarúgás

Nagy volt a nyári játékosmozgás NB2-es női csapatunknál, így Boros László vezetőedzőre és együttesére sok munka várt az augusztus végi szezonrajt előtt. Fiatalansága miatt számos játékos most szerez rutint a felnőtt bajnokságban, ennek eredménye pedig hétről-hétre megfigyelhető a mérkőzéseken. Első 2022/2023-as találkozójukat a DVSC ellen játszották és sajnos vereséggel zárták a szezonnyitányt. A második fordulóban viszont már győzelmet könyvelhettek el, az Eger otthonában 1-3-ra nyertek. Nem sikerült pontot szerezniük a Vasast vendégül látva ellen és győztesként hagyták el a pályát a Monor elleni meccset követően. Ezt egy rosszabb széria követte,  a Hatvan, a Soroksár, a Nyíregyháza és a Gyulai Amazok ellen sem tudták növelni bajnoki egységeik számát. Az őszi szezont a Honvéd ellen győzelemmel zárták, a tizedik fordulóban 3-1-re győzték le vendégeiket. Ennek ismeretében női csapatunk tehát három győzelemmel kilenc pontot gyűjtött a bajnokság első felében, mellyel a tabella hetedik helyét foglalják el. 
A női csapat góllövő listáját Balogh Dominika vezeti hét góllal, őt kettővel követi Bunda-Tóth Panna és egyszer-egyszer volt eredményes Gál Viktória, Tirpák Zsanett, Martinkó Eszter és Tőzsér Virág.

Boros László értékelése:

"Tudtuk, hogy nehéz lesz pótolni azokat, akiket nyáron elvesztettünk, de optimistán vágtunk neki a felkészülésnek. Sajnos már az első tétmérkőzéseken kiderült, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, mert a keret nagy része nagyon fiatal és most szerzi meg még a felnőtt futballban való helytálláshoz szükséges rutint. Voltak jó periódusaink, de az ősz nagy része arról szólt, hogy megtaláljuk a játékosok helyét a csapatban. Egyáltalán nem könnyítette meg a helyzetünket, hogy szinte minden héten volt sérült játékosunk, sőt többségében sajnos nem is egyhetes kiesésekről volt szó. Ettől függetlenül többször azt nyilatkoztam, hogy ha ezek a játékosok elhiszik és megértik, amit hétről hétre a labdarúgásról tanulnak és tapasztalnak, akkor ez a csapat nagyon szép jövő előtt áll, ezt a véleményemet jelen pillanatban is tartom.
Viszonylag hosszabb időnk lesz télen felkészülni, ezt mindenképpen szeretnénk megfelelően kihasználni és még előrébb lépni egyénenként és csapat szinten is. Szerencsére a többség vevő a kemény munkára, így a fejlődésünk kulcsa a saját kezünkben és az elvégzett munka minőségében lesz."

Az NB2-es női csapat edzője: Boros László

Az NB2-es női csapat őszi játékoskerete: Tirpák Zsanett, Bunda-Tóth Panna Adrienn, Vincze Bernadett, Kovács Zsófia Vivienn, Tőzsér Virág Tímea, Veres Réka, Balogh Dominika, Karmanóczki Zsófia Zsuzsanna, Kin Liliána, Hegedűs Eszter, Gál Gréta Anett, Tóth Flóra, Nagy Andrea, Marinkó Eszter, Boros Alexandra, Gál Viktória, Lakatos Dalma, Horváth Erzsébet, Szomolya Zsófia

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk