Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az ötödik helyen telel az U16

Az ötödik helyen telel az U16

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Utánpótlás hírek

Az U13-as korosztályhoz hasonlóan az U16-os bajnokságban is idén indított először csapatot a Kolorcity Kazincbarcika SC. A Divinszki József irányította 2006-os és 2007-es születésű játékosokból álló együttes tehát újoncként vágott bele a küzdelmekbe. A Kazincbarcika ugyan egy mátészalkai vereséggel indult, azonban a második fordulóban már legyőzték a Nyírbátort, majd döntetlent játszottk Tiszaújvárosban, amit újabb két, a Magyar Mélyépítő HSE és a Cigánd SE elleni győzelmek követtek. Ezután fordult a kocka és rögtön két a Békéscsaba UFC és a Balmazújváros elleni vereségekbe futottak bele, azonban ezeket hamar korrigálták is. A következő fordulókban két győzelemmel (Mátészalka, Nyírbátor) járó hat ponttal gyarapították bajnoki egységeik számát. Az utolsó két mérkőzésen viszont nem sikerült pontjaik számát növelni: a Tiszaújváros és a Magyar Mélyépítő HSE is jobbnak bizonyult tőlük. U16-os csapatunkban viszont semmi oka a szégyenkezésre, hiszen újoncként öt győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel gyűjtött tizenhat pontjával a tabella ötödik helyén zárta az őszt.

A csapat edzője, Divinszki József a következőképpen értékelte az együttese mögött álló hónapokat:

"Az MLSZ  által kiírt U16-os regionális bajnokságban, 2006-2007-es születésű játékosokkal kezdtük meg a bajnokságot. Az előző szezonban egyesületünknek még nem szerepelt ebben a bajnokságban, így a csapatok nagy részét nem ismertük, nem tudtuk milyen játékerőt képviselnek. Nagy izgalommal vártuk a rajtot, melyet egy 6 hetes jól sikerült felkészül előzött meg. Elsődleges célunk egy szervezett csapatjáték kialakítása volt, valamint hogy megfelelő fizikai állapotban kerüljelnek a játékosok. Sikerült olyan felállási formát választani, amiben a játékosok hatékonyan és eredményesen tudtak játszani. Úgy gondolom végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk az ősszel a rúgott és kapott gólok számát, illetve a győzelmek számát is beleértve. Mindössze 4 pontra vagyunk a második helyezettől. A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy egy-két mérkőzést leszámítva mi domináltunk és nagy labdabirtoklási fölényt tudtunk kilalakítani a legtöbb mérkőzésünkön. Természetesen van hova fejlődnünk, akár helyzetkihasználás, akár a védekezés terén, akár technikailag, taktikailag. Három olyan elveszített mérkőzésünk volt (Tiszaújváros, Békéscsaba, Hajdúszoboszló), ahol végig mezőnyfölényben játszottunk, számtalan gólszerzési lehetőséget kidolgoztunk, de a nem megfelelő koncentráció miatt mégis vesztesen hagytuk el a pályát. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a fejlődésünk záloga a sok munka, alázat és hit!"

További híreink

EDZŐMÉRKŐZÉS A TELKIBEN

Dátum: 2022. jan 19. 18:00

A Kolorcity Kazincbarcika SC edzőtáborának első napján a Kozármisleny csapata ellen játszott felkészülési mérkőzést a Telkiben.

GUDOVICS ATTILÁVAL EGÉSZÜLT KI EDZŐI STÁB

Dátum: 2022. jan 17. 18:00

A Kolorcity Kazincbarcika SC edzői stábja a harmincnégy éves sportszakemberrel egészült ki a téli felkészülés kezdetekor.

GYŐZELEM A MÁSODIK EDZŐMÉRKŐZÉSEN

Dátum: 2022. jan 15. 17:19

Ma délelőtt első hazai edzőmérkőzésünkön a szintén az NB3 Keleti csoportjában szereplő DVTK II. együttesét fogadtuk.

KÉT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS KAZINCBARCIKÁN

Dátum: 2022. jan 14. 16:00

Holnap délelőtt két edzőmérkőzésnek is otthont ad a Kazincbarcikai Sportközpont. 9:15-től fiókcsapatunk a Bánhorváti lép pályára, majd 11:00 órától a Kolorcity Kazincbarcika SC fogadja a DVTK II. együttesét.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk