Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Tizedik helyen az U19

Tizedik helyen az U19

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Utánpótlás hírek

Az U19-es csapatunk játékosai közül többen fiókcsapatunkban, a Bánhorvátiban is lehetőséget kaptak, így a korosztályos együttes nem mindig tudott a legjobb összeállításában pályára lépni soros bajnoki ellenfeleikkel szemben. Utóbbi sok mérkőzésen meg is látszott, hiszen az őszi szezonban három győzelem (Jászberény, Ózd, Hatvan) és egy döntetlen (Encs) mellett kilenc vereséget (SBTC, Gödöllő, Tiszaújváros, Eger, Gyöngyös, Felsőzsolca, Mezőkövesd, Sajóvölgye, Borsod Sport Klub) könyvelt el a csapat. A tavaszi teljesítményük kiegyensúlyozottabbnak bizonyult, hiszen ekkor öt győzelemükhöz (Jászberény, Tiszaújváros, Mezőkövesd, Encs, Ózd), két döntetlen (Felsőzsolca, Hatvan) és hat vereség (SBTC, Gödöllő, Eger, Gyöngyös, Sajóvölgye, Borsod Sport Klub) adódott. 
U19-es csapatunk a 2021/2022-es idényben nyolc győzelemmel, három döntetlennel és  tizenöt vereséggel gyűjtött huszonhét pontjával a tabella tizedik helyén zárt.

A csapat bajnoki évét edzőjük Kőrösi Gábor értékelte:

"A nyári felkészülést bő kerettel kezdtük meg. A koncepció az volt, hogy minél több játékos játéklehetőséget kapjon a klub második csapatában a megyei I. osztályban szereplő KBSC-Bánhorváti felnőttben. Ezt sikerült is megvalósítani, hiszen 6-7 játékos folyamatosan lehetőséget kapott a megyei I. osztályú csapatban a mérkőzéseken, edzéseken.  Akik kevesebb lehetőséget kaptak azok "visszajátszottak" az U19-be, ha nem egy napon volt a két bajnoki, de tudtuk, hogy a legjobb összeállításban nem sok mérkőzésen tudunk majd kiállni. Az edzéseken a taktikai elképzeléseket nem mindig sikerült maradéktalanul elsajátítani, begyakorolni, ennek ellenére a mérkőzéseken folyamatosan javult a teljesítményünk, ha ez eredményekben nem is mutatkozott meg feltétlenül. Ennek fő oka volt, hogy a támadójátékunk a legtöbb mérkőzésen nem volt elég hatékony és persze védekezésben is becsúszott olykor egy-két súlyos egyéni hiba. A legtöbb ellenfelünkkel abszolút partiban voltunk és jobb koncentrációval legalább 6-8 elvesztett mérkőzést meg is nyerhettünk volna.  Az őszi szezonhoz képest pontokban és játékban is sikerült előrelépni. Egyénileg is fejlődtünk technikai és taktikai téren is. A tavaszi szereplésünk alapján egy erős középcsapattá váltunk."

További híreink

LIPPAI TIBOR BEMUTATKOZIK A MÁSODOSZTÁLYBAN

Dátum: 2022. jún 25. 18:00

Lippai Tibor a harmadosztályban kimagaslóan teljesített, így csak idő kérdése volt, hogy magasabb szinten is bemutatkozhasson.

SZÉKELY DÁVID KAZINCBARCIKÁN FOLYTATJA

Dátum: 2022. jún 25. 16:00

Székely Dávid személyében egy gólerős szélsővel erősödött a Kolorcity Kazincbarcika SC.

HAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉST JÁTSZIK A KAZINCBARCIKA

Dátum: 2022. jún 24. 09:00

Az edzések mellett hat felkészülési mérkőzéssel egészül ki a Kolorcity Kazincbarcika SC bajnokságot megelőző programja.

BEMUTATJUK ARDAY DOMINIKOT

Dátum: 2022. jún 22. 21:00

Arday Dominik is a Kolorcity Kazincbarcika SC csapatát erősíti az NB2-ben.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk